Reklama

Reklama

Modré díry - Podvodní labyrint

(TV film)
  • Česko Modré díry - Potápění v labyrintu (více)

Obsahy(1)

Modré díry na Bahamách tvoří podvodní labyrint, síť více než 1500 neprobádaných kilometrů tunelů a jeskyní vzniklých v době ledové. Jeskynní potápění patří mezi nejnebezpečnější lidské činnosti. Průměrně během něho každoročně zemře dvacet lidí. Vědci dosud neměli technologie ani znalosti, které by jim umožnily prozkoumat tyto podvodní pasti a vrátit se ve zdraví na hladinu. V dokumetárním filmu Modré díry: Podovodní labyrint se tým špičkových potápěčů spojí se světově proslulými vědci, aby dohromady prozkoumali bahamské Modré díry. Během potápění získali neuvěřitelně cenné vědecké poklady: 1200 let starou lebku prvních bahamských obyvatel, kostry plazů, kteří vyhynuli před tisíci lety, a jednobuněčné živočichy, kteří patřili mezi první živé organismy na Zemi. Po cestě také nalezli tělo výzkumníka, pohřbeného celé roky v jednom jeskynním útvaru. Vydejte se s námi na cestu, při které objevíme dávná tajemství skrývající se v srdci každé Modré díry – hlubokomořské oblasti, ve které se uchovávají fosílie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

DRABIcz 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že toto je za poslední dobu jeden z nejzajímavějších dokumentů, který jsem shlédl! Vřele doporučuji, klidně i lidem, kteří nejsou klimatologové, archeologové či potápěči. Některé momenty jsou fakt nepopsatelný, ale takhle výborný dokument - smekám ! ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Oceňuji hlavně odvahu těch nadšenců, kteří se potopí do velkých hloubek v naprosto neznámém a neprobádaném prostředí. V tomto dokumentu se můžeme díky skutečným odvážlivcům do těchto míst podívat a sledovat, co všechno se dá ve vodních hlubinách objevit. Působivé jsou hlavně rozlehlé krápníkové jeskyně a dozvíme se, co všechno dokáží vědci vyčíst z obyčejného krápníku. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jene z nejlepších dokumentů, které se věnují životu pod hladinou. Téměř jsem si připadal, jako bych se stam s těmi šílenci osobně potopil. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama