Reklama

Reklama

Modré díry - Podvodní labyrint

(TV film)
  • Česko Modré díry - Potápění v labyrintu (více)

Obsahy(1)

Modré díry na Bahamách tvoří podvodní labyrint, síť více než 1500 neprobádaných kilometrů tunelů a jeskyní vzniklých v době ledové. Jeskynní potápění patří mezi nejnebezpečnější lidské činnosti. Průměrně během něho každoročně zemře dvacet lidí. Vědci dosud neměli technologie ani znalosti, které by jim umožnily prozkoumat tyto podvodní pasti a vrátit se ve zdraví na hladinu. V dokumetárním filmu Modré díry: Podovodní labyrint se tým špičkových potápěčů spojí se světově proslulými vědci, aby dohromady prozkoumali bahamské Modré díry. Během potápění získali neuvěřitelně cenné vědecké poklady: 1200 let starou lebku prvních bahamských obyvatel, kostry plazů, kteří vyhynuli před tisíci lety, a jednobuněčné živočichy, kteří patřili mezi první živé organismy na Zemi. Po cestě také nalezli tělo výzkumníka, pohřbeného celé roky v jednom jeskynním útvaru. Vydejte se s námi na cestu, při které objevíme dávná tajemství skrývající se v srdci každé Modré díry – hlubokomořské oblasti, ve které se uchovávají fosílie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

DRABIcz 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že toto je za poslední dobu jeden z nejzajímavějších dokumentů, který jsem shlédl! Vřele doporučuji, klidně i lidem, kteří nejsou klimatologové, archeologové či potápěči. Některé momenty jsou fakt nepopsatelný, ale takhle výborný dokument - smekám ! ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Oceňuji hlavně odvahu těch nadšenců, kteří se potopí do velkých hloubek v naprosto neznámém a neprobádaném prostředí. V tomto dokumentu se můžeme díky skutečným odvážlivcům do těchto míst podívat a sledovat, co všechno se dá ve vodních hlubinách objevit. Působivé jsou hlavně rozlehlé krápníkové jeskyně a dozvíme se, co všechno dokáží vědci vyčíst z obyčejného krápníku. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jene z nejlepších dokumentů, které se věnují životu pod hladinou. Téměř jsem si připadal, jako bych se stam s těmi šílenci osobně potopil. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Fascinující dokument, který nalákal adrenalinové jedince za účelem poznání neprobádaného podmořského tajemství.. Ti se snaží divákovi přiblížit tajemné místa, do kterých by se odvážil jen málokdo vstoupit. Příznivci a milovníci potápění si přijdou opravdu na své ***** ()

Reklama

Reklama