Reklama

Reklama

Klaun k popukání

Trailer

Klaun Stitches byl pozván na narozeninovou oslavu, kde kvůli skupině dětí a jejich zlomyslným vtípkům nešťastnou náhodou přišel o život. Od nehody uběhlo šest let, a když se oslavenec Tommy rozhodne uspořádat od této doby svou první narozeninovou párty, Stitches vstane z mrtvých, aby se pomstil všem, kteří měli co dočinění s jeho tragickou smrtí. (Spike23)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem se tak trochu zaměřil na filmy s klaunskou tématikou a tak jsem samozřejmě nesměl opomenout ani tuto nepříliš známou irskou hororovou komedii. Už jen proto, že nejde jen o další tuctovou zápletku, jak by se na první pohled mohlo zdát. Sice i zde se tvůrce držel „osnov“ slasheru, ale okořenil je slušnou dávkou černého humoru, gore i bizarních situací. Čímž si samozřejmě získal alespoň částečně mé sympatie, protože přestože neměl moc zkušeností, dokázal se s tím poprat a připravit mi několik opravdu vydařených momentek. Největší pozornost si samozřejmě zaslouží klaun "Stitches", který se ještě v reálném životě řadil spíše mezi loosery (což bylo vidno nejen jeho buranským chováním, ale i nepříliš povedenými čísly). Ovšem ve chvíli kdy díky rituálu svých kolegů dostal šanci svou show dokončit, se druhé šance chopil s velkou grácií a své oběti rozhodně nehodlal ušetřit. S některými z nich si opravdu vyhrál a divák se tak dočká nejen morbidních momentů, ale i pořádné dávky gore (tu odletí hlava, tu dojde řada na oko či mozek…). To vše navíc okořeněné jeho typickým černým humorem (hláškami). Co se jeho protivníků týče, tak jde o klasickou bandičku dospívajících děcek, kteří tu jsou vlastně jen do počtu, aby bylo koho zabíjet. IQ moc nepobrali, ale za to jim už stačil zachutnat alkohol i drogy a nadešel čas i pro sexuální radovánky (v určitých scénách si tvůrci jistě vzali inspiraci z Prciček). Ale to že se jim producíruje po baráku mrtvý klaun – to už většina z nich nechala bez povšimnutí. Krve z nich však stříkalo dost a to tu přece šlo především… ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Už dlho som sa tak dobre nebavil! Deti nešťastnou náhodou zabili nepodareného klauna, ten však vstane z mŕtvych a rozhodne sa pre pomstu. Hlavní hrdinovia - už ako teenageri - oslavujú poriadnu párty a vtedy sa to začne. Masaker! Už ten krvavý úvod naznačoval, že sa mi to bude páčiť. Potom nasledovala polhodinka nudy, a potom fajnová gorejazda až do konca. Odkopávanie či explózie hlavy, klaunské vtípky s črevami, vyberanie mozgu, dáždnik cez oko, proste každá jedna vraždička je neskutočne vtipná. Veľmi dobrý výber hlavného záporáka (jeho výrazy a pohyby nemali chybu), pekná kamera, a je to tak uletené, že môžem s chuťou zatlieskať. Takto si jednoducho predstavujem podarenú horror-comedy... ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Oddechový horor, jenž je velice těžké hodnotit. Jelikož převažují odlehčené scény, měl jsem původně v úmyslu zhodnotit zejména dle pravidel komedie. Ta sice má své světlé momenty, ale celkově to nepovažuji za nic převratného a upřímně jsem se zasmál jen asi ve dvou momentech. I tak však film ještě neodepisujte. Přes všechny zápory, mezi něž patří mimo jiné i herectví, má dílo nepopiratelně své osobité kouzlo. Každá další vražda tak přímo srší jakousi zvrácenou originalitou. To já dokáži náležitě ocenit, neboť se u brutálních snímků často nudím již u druhého zabití. Na své si tak přijdou především milovníci gore, neboť strašidelné to není vůbec. Krátké shrnutí na závěr: Mé pocity mne vedli spíše k hodnocení dvou hvězd, neboť to není příliš napínavé, převažující komedie vydá maximálně tak na 40% a tuctový, leč stale zajímavý příběh mé dojmy také zrovna nenapravil. Co nakonec rozhodlo bylo již zmíněné násilí. Zkrátka nemohu dát něčemu tak jedinečnému špatnou nálepku, jen protože nejsem cílová skupina. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka, v níž se podle klasického schématu nešťastnou náhodou zabitý klaun po letech vrací, aby se pomstil na svých mladistvých vrazích. Natočené je to pěkně, přízračný klaun má věru hezkou vizáž, omladina je poměrně sympatická, takže zhlédnutí se určitě dá doporučit. Můj osobní dojem z filmu by se však dal popsat pouze slovem "průměrný", neboť mi k mé smůle nepřijde vtipný zdejší způsob "zábavných úmrtí". Ukopnutá hlava, deštníkem probodnuté hlava a vypíchlé oko, nafouknutí hlavy ... hahaha, to je sranda. Pro milovníky podobných gore blbůstek to ale bude ještě o třídu výš. PS: Jestli mě něco na filmu opravdu pobavilo, tak scéna zkoušení devíti kočičích životů :-D ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Docela ucházející slasher se zombie-klaunem, tudíž nepřijdete o srandičky typu pejsek z nafouknutých střev nebo umlácenou kočičku. Škoda ale je, že si na tuhle vybíjenou s nápaditým gore musíte počkat dobrou půlku filmu. Ta první totiž poměrně dost nudí. Co je však neodpustitelné, tak je absence koziček a hlavně atmosféry. Tolik humoru je až zbytečnost. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama