Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Myslím, že dnes hrať mladého muža, ktorý si chce pozdvihnúť svoje ego v spoločnosti, nie aj až tak náročné, pretože takého uvidíme dnes ľahko na ulici, alebo v rôznych reality show. Minule to bolo aj v televízií, keď mladý muž zabránil druhému mužovi vykradnúť bankomat a potom s ním odvysielali rozhovor. Vystupovanie tohto muža bolo veľmi podobné s hereckým výkonom Toma Hardyho. Podobné gestá, chôdza na široko, jednoducho na rolu gangstra dnes "nepotrebujete študovať herectvo". Hardy to hral dobre o tom niet pochýb, ale treba pochváliť aj Charlotte Riley a Kierston Wareing, ktoré tiež prispeli svojou výstrednosťou do "dramatickej pahreby a rozpáli žeravé kúsky do nebezpečných plameňov". Nerovnomerné vykreslenie veku detí s vekom dospelých sa nedalo prehliadnuť a filmu ubralo istú dávku kvality. Čím dlhšie som seriál pozeral tým sa stával predvídateľnejší (zabitie malého Jimmiho malým Fredim, bolo jasné vo pred ako facka) a záverečná smrť "mafianského inžiniera" rukou dlhodobo bezbrannej kaderníčky mi tiež veľmi nevoňala. Dávam 70% ale silno som uvažoval na 60%. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Co dodat, výtečná TV-minisérie z britského podsvětí, kde se lidi nedělí na hajzly a na good-boye, zkrátka džungle, kde jen chytřejší přežívají. Jako vždy výtečný Brian Cox, skvěle zvolený Shaun Evans a samozřejmě megadrsný Tom Hardy. Jedinou vadu vidím na tom, že čtyři epizody je fakt setsakra málo :) Ale to už jsou holt Angláni, než něco rozmělnit, to radši zkrátit. Strhující, drsné, nekompromisní, no prostě paráda. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Britské drama zpočátku trochu vázne, protože očekáváte další omletou historku o vzestupu jedince na vrchol skrz zločin s momentálně cool hercem. Tím se nenechte zmást. Ve skutečnosti je to několikaletý příběh jedné rodiny a dávného kamarádství, které se dostávají na pozadí obchodu s drogami do víru vlivem postavy Toma Hardyho. Asi od druhého dílu, kdy seriál tuhle rovinu zdůrazní, děj začne odsýpat, napětí houstne a vy jen očekáváte, co z toho bude za průser. Většina diváků se bude těšit na Toma Hardyho (a ten potěší v opravdu neobvyklé roli), ale ostatní členové rodinného klanu mu tvoří výbornou hereckou protiváhu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Je příliš očividné, jak je tato minisérie vystavěna na herckém šílenství Toma Hardyho. Přitom ten nepředvádí nic nového, naopak zde hraje pouze Bronsna lite. Stále to však nesnižuje nic s výtečného zážitku, když se jeho Freddy (tohle není žádný eufemismus) rozhodně řádit. Jelikož The Take stojí na charakterech, nevěnuje se příliš svému mafiánskému pozadí, resp. nevěnuje se mu téměř vůbec a to je škoda. Zbývá jen tak trochu netradiční rodinné drama o vývoji vztahů mezi čtveřicí Freddy+bratranec a jejich ženušky. Zdaleka nejlépe napsaná a spolu s Freddym nejlépe zahraná je jeho partnerka Jackie. Jimmy v 90% případů skutečně nemá koule, a tak je velice nudný. V The Take cítím lehce kolísavou kvalitu, občas dokáže nabídnout opravdu silnou, nekompromisní scénu, popř. obstojný náhled na psychologii charakterů, ale jindy zůstává povrchní žvatlandou, která trpí na nepropracovanou gangsterskou rovinu. 6/10 ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy. Křiklavé osmdesátky. Sychravý Londýn. Pouliční nasranost. Nezkrotný chtíč. Tom Hardy. Kožené devadesátky. Síla drog. Špína podsvětí. Nespoutané násilí. Tom Hardy. Tenkrát v Americe je nesmrtelná klasika. "Tenkrát v Anglii" má slušné předpoklady se jí stát také. A sežeňte si kompletní, téměř tříhodinovou filmovou verzi. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)

Reklama

Reklama