Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (203)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Zase jsem se jednou překonal a to vlastně celkem dvakrát. Za prvé, jsem se v sobotu večer rozhodl koukat na televizi, což znamená čumět minimálně hodinu na reklamy a za druhé, jsem byl ochotný dát šanci Nicolasi Cagemu. S tím je to vždy obrovské riziko, protože jeho výtvory jsou většinou nejistý podnik. Buď stvoří koukatelný film, nebo naopak paskvil, točený někde v Makedonii, partou amatérských filmařů. Tady jsme sice zůstaly u emericých exteriérů, ale amatéři z Makedonie asi dostali pracovní víza a s Nickem ruku v ruce stvořili další ultrapitomou sračku, na téma již miliónkrát natočené a to v různém stupni kvality. Tady nám kvalita jaksi značně pokulhává a hereckým výkonem nepřesvědčuje ani hlavní hrdina, už vůbec ne pošahaný robotaxikář o slečně dceři a zástupcích honičů s odznakem, je už asi zbytečné se vyjadřovat. Takže jsem si užil příjemnou hodinku s reklamou :-) a s podobných filmových experimentů, jsem zase na pár týdnů vyléčen! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Asi lze jen těžko oponovat tvrzení, že Unesená se nese v tom nejtuctovějším možném duchu, jaký si lze snad jen představit. Tisíckrát omletá zápletka, bez jediného vlastního nápadu, či originálnější myšlenky, kdy jde prakticky jen o sled naprosto očekávaných situací a zvratů, s kompletně neskrývaně čitelnými a jednoduchými postavami, bez sebemenší inovace a samozřejmě lehce předvídatelné a milionkrát okopírované finále, to vše by zkrátka lehce napovídalo tomu, o jak nezáživnou a hloupou podívanou vlastně vůbec jde. Ovšem pozor, ono to není zas až tak pravda. Stejně těžko lze totiž i oponovat tvrzení, že Simon West jako režisér prostě této typ filmů umí podat tak, aby vůbec nenudil, což v reálu znamená, že Unesená má vážně výborný spád, pořád se něco děje, akce je skvěle nasnímána i zpracována, neboli jinak řečeno, i to povrchní líbivé pozlátko bývá pro film velmi důležité a právě v případě Unesené funguje více než dobře a zábavně. A navíc musím i s radostí konstatovat, že zase začínám mít i poměrně dobrý pocit z Nicolase Cage, na kterém je vidět, že ho účast na svých filmech zase baví, srčí z něj energie a nevystupuje v nich jen jako bývalá ztroskotaná hvězda z vizáží tří po sobě propařených nocí. Takže zkrátka Unesená není sice žádný poklad, žádná dokonalá, orignální podívaná, nicméně když divák přestane mít hned na začátku nějaké přehnané nároky a bude si chtít prostě jen užít obyčejné, přímočaré, nenudící béčko, dostane ho se vším všudy, a to prakticky bez jediné chybičky. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další Cageův neskutečně debilní film, jenž svými kvalitami až nebezpečně začíná připomínat téměř současné seagaloviny. Je až neuvěřitelné, jak si někdo myslí, že natočí napínavý a svižný film jen z faktu, že hlavní hrdina vlastně jen furt běhá jak idiot, i když nemusí. Alespoň, že Cage se herecky tentokrát docela krotí. I když pak by to na druhou stranu bylo aspoň nějak zábavné. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Místy slušný thriller, místy strašná blbost. Stejně tak výkon N.Cage. A teď, kdo za to může..? Režisér podle mě vůbec nezvládl klidnější části filmu a scénář byl naprosto otřesnej. Klady jsem viděl ve střihu a hlavně v hudbě, která velice slušně podtrhávala akční scény. Přesto pouhých 55% Celková naivita a trapnost agentů FBI byla i na mě moc. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Jak asi může být hodnocenej film, kterej od začátku do konce jde kvalitou dolů. Policajti jsou tady ultradementi, zlato se dá rozpustit za pár vteřin plamenem, takže si ho pak vychladlý (taky během pár sekund) odnesete v tašce. A záporák je nezničitelnej, přestože má jednu nohu a je v podstatě mrzák. Když je od hlavy až k patě v plamenech, srazí ho auto a on stejně vstane bez škrábnutí a jde se mlátit dál, chce se vám skoro brečet. Anebo radši smát, ať je na tom aspoň něco pozitivní. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Se Simonem Westem spolupracoval na snímku Con Air (1997), na který je ve filmu několik odkazů, kromě Nicolase Cagea (Will Montgomery) i M.C. Gainey (Reginald Hoyt). Zmíněné odkazy jsou následující: Will stráví ve vězení stejně jako Cageova postava v Con Air 8 let, přičemž se po propuštění z vězení snaží dostat ke své dceři a kupuje jí modrého plyšového medvídka. Reginald se navíc do vysílačky ohlašuje jako Diamantovej Pes, což byla jedna z hlavních postav ve filmu Con Air. (korbitch22)
  • Po tom, čo príde Will (Nicolas Cage) za Hoytom (M.C. Gainey), mu rozbije nos, posadí ho na stoličku a vedie s ním rozhovor, na konci ktorého ho kopne do brucha, pričom spadne na zem aj so stoličkou. V nasledujúcom zábere je však stolička na nohách. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama