Reklama

Reklama

Černobyl: život v mrtvé zóně

(TV film)
  • Francie Chernobyl : Life in the Dead Zone
všechny plakáty
Trailer

Tento film, který zkoumá následky jaderné katastrofy v Černobylu, ukazuje, jak příroda přežila v tomto radioaktivním opuštěném městě. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tento dokument bych pouštěl povinně všem. Boží mýty a představy o tom co dnes "Zóna" znamená a v čem je její největší "bohatství". Ať už byla tragedie jakkoliv veliká, otevřela oči všem a hlavně dala lidem možnost se zamyslet "co kdyby"... (tím co kdyby mám na mysli kdyby se pár blbů rozhodlo že 3. světová není zas tak špatný nápad). Působivý dokument. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Událost v Černobylu není potřeba divákovi nijak zvlášt´rozvádět.. Jaderná katastrofa je zapsaná do archivu dějin černým písmem. Tvůrci si ovšem snímek předělali k obrazu svému a tak z toho nezbylo nic jiného, než propaganda ! Záběry přírody vcelku podařené, ovšem zpracování průměrné. Závěr = zlatý střed. ()

Reklama

Yoki 

všechny recenze uživatele

Nakolko som v Cernobyle bol minulý rok, vysoko hodnotim tento film.Je velmi pekne poukazane na zivot v zone i ked tam ziju viac atraktivnejsie a vzacnejsie zvierata.Nesuhlasim celkom s nazorom, ze ludi v zone je miinimum.Ludia sa zacinaju vraciat spät.Nie za byvanim,ale za pracou.Zacinaju zbierat zelezo,med uz davno v zone clovek nenajde,kazdodenne vychadzaju zo zony velke nakladne auta kde korba je prikrita velkou plachtou.Clovek si len moze mysliet co vyvazaju tieto auta kazdy den vo velkom von.Taktiez sa vo velkom zacina sirit pytliactvo v zone,nie pre mäso,len tak pre zabavu.Bohaty ukrajincania si chodia len tak zastrielat.Clovek je tvor nepoucitelny a berie si spät co uz davno patri prirode. ()

Mkoren 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi to příjde spíš jako dokument sloužící k zlehčování následků této hrůzostrašné katastrofy. Čekal jsem, že se dovím více o drastických následcích, které způsobila lidská nezodpovědnost a nerozvážnost, ne o tom, jak jsou v podstatě zvířata žijící v silně zamořené a radioaktivní zóně nakonec celkem v pohodě, dostávají se z toho celkem dobře a rakovinu nemají, protože zemřou dřív, než se u nich projeví... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dostat se tenhle materiál do drápů Václava Chaloupka tak z toho zcela jistě udělá večerníček o kocourkovi Černobyláčkovi a jeho zvířecích kamarádech a Jaroslav Samson Lenk by k tomu složil jistě nějakou pěknou písničku. :-). Teď vážněji. Na dokument o zvířatech je to moc večerníčkovské. Když káně loví neopatrné kotě, vidíme jen stín a nic dál... atd.. Nechci vidět zoban trhající kočičí tělíčko, ale takto pochybuji, že dravec uspěl a zda je scéna autentická... A toho je tam více. I vědecké závěry jsou takové nemastné neslané... Na druhou stranu dokument zaujme už jen tím, že se štáb pohyboval v zóně smrti, prochází dnes už notoricky známá místa (těm co se o Černobil zajímají) a zaujme i tím, jak si příroda pokud je jí dán čas získává zpět svá území,která jí dříve lidé vyrvali. Zde se bohužel jedná o místa na několik tisíc let zamořená... * * * ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama