Reklama

Reklama

Bitva o Černobyl

  • Francie La Bataille de Tchernobyl (více)

Dokument o událostech osudové noci, kdy v černobylské jaderné elektrárně došlo k výbuchu, a o velmi náročném úsilí předejít další pohromě. (Netflix)

Recenze (123)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Je těžké hodnotit tento dokument pěti hvězdami, ale dát mu méně rozhodně také nejde, a tak jsem se rozhodl plně podpořit hodnocení, aby kdo narazí zde na toto dílo řekl, že to stojí za shlédnutí. A opravdu stojí. Protože se ukazuje velké množství informací o této události a že nejen Rusové lhali svým lidem. Také ukazuje ty co bojovali s tímto neviditelným nepřítelem, ale nikdo se pořádně nemůže dozvědět kdo všechno to byl, jen proto aby se vše co nejlépe ututlalo. Teď tito lidé žijí v invalidním důchodě se kterého nemohou ani vyžít. Naštěstí i tato tragédie má své malé světlé stránky, například odzbrojování jaderných zbraní... Dodám už je pro lidi co se bojí, že by se tato havárie znovu opakovala, je to nemožné, dnes je bezpečnost výš než na prvním místě a technologie k tomu používané jsou ty nejlepší. Ale na to je potřeba, aby jste si to zjistili sami :) ... HODNOCENÍ: 95% (5*) ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Keď to tam buchlo bol ešte hlboký socializmus a informácie sa šírili veľmi pomaly. Preto sme ako vtedajší puberťáci o tom vedeli len útržkovito a samozrejme sme tú vzdialenosť pokladali za bezpečnú. V podstate až teraz som sa dozvedel niektoré detaily, ktoré mi však náladu nezdvihli. keby toto púšťali namiesto Šeherezády tak by ľudia za chvíľu demonštrovali za zavretie atómových elektrární. Aj keď na druhej strane by sa cena energií zdvihla do nebies. No vyberte si.. ()

Reklama

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé komentáře k filmu: Galadriel, Mkoren, Tessie ... Dnes uděluji i jediněčnou cenu za neuvěřitelný blábol a naprostý nedostatek soudnosti uživatelce kersten, kterou film "nedokázal přesvědčit". Dámo, tohle nebyl akční film, tohle byla smutná realita ... Ale teď k dokumentu. Nelze ho hodnotit ohledem způsobu natočení a práce kameramana, ale jedině rozměrem obrovské lidské tragédie, která udeřila nečekaně a s neuvěřitelnou krutostí. O to větší smutek a děs z toho jde na člověka, když si uvědomí, že za vším stála lidská chyba. Je to opravdu silný dokument, který ukazuje krok za krokem jak se tragédie stupňovala, jak byla veřejnost udržována v nevědomosti až do chvíle, kdy už bylo pro mnohé pozdě. Obrovská tragédie, kterou v televizních novinách těch dnů zlehčovali a bagatelizovali. Jak doslovně několikrát zaznělo ve zprávách české televize: "... všechny podniky, sovchozy a kolchozy pracují normálně". Taková to byla doba, která "bojem za mír" způsobila největší atomovou katastrofu v dějinách. 5 hvězdiček - 100%, to je mé hodnocení šokujícího dojmu, který tento dokument u mě vyvolal ... ()

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele

Tento snímok sa svojím priamym spracovaním a obrovskou informačnou hodnotou nedá prakticky zhodnotiť menším hodnotením ako 5 hviezdami. Človeka priam až mrazí z toho, čo všetko negatívne sa mohlo po výbuchu ešte prihodiť. Veľmi ma mrzí, že o hasičoch a záchranároch, teda pravých hrdinoch, ktorí zabránili ešte omnoho väčšej katastrofe, sa dnes prakticky nehovorí a ostali zahanbujúco zabudnutí. Zahanbujúco pre nás... ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Jaderná katastrofa, která ovlivnila celou Evropu. Přesto se nikdo nepoučil a jaderné elektrárny či zbrojení pokračuje. Kompletní dokument u události, na které pracovalo 500 tisíc lidí. Zdravotní a ekonomické následky nevyčíslitelné, na vše ostatní máte Eurocard-Mastercard. Za český dabing bych trhal autorům nehty. Hrozné amatérské hlasy. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama