Reklama

Reklama

Havaj 5-0

(seriál)
Trailer 1
USA, (2010–2020), 169 h 11 min (Minutáž: 41–44 min)

Režie:

Bryan Spicer, Peter Weller, Jerry Levine, Maja Vrvilo, Larry Teng (více)

Hrají:

Alex O'Loughlin, Scott Caan, Daniel Dae Kim, Grace Park, Chi McBride, Masi Oka, Taylor Wily, Jorge Garcia, Ian Anthony Dale, Meaghan Rath, Beulah Koale (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(240)

Havaj 5-0 je novým seriálem, navazujícím na legendární seriál o malé elitní jednotce se speciálním pověřením, jejímž úkolem je vymýtit zločin z Havajských ostrovů.
Detektiv Steve McGarrett, oceněný námořní důstojník se vrací na ostrov Oahu, aby vyšetřil vraždu svého otce. Guvernérka mu nabídne, aby sestavil vlastní tým. S vlastními pravidly, absencí byrokracie a její plnou podporou má odstranit veškeré stopy zločinu. Ke Stevovi se přidává detektiv Danny “Danno” Williams, policista, který se nedávno přestěhoval z New Jersey. Ačkoliv preferuje mrakodrapy před písčitými břehy, jeho prioritou je bezpečná Havaj pro jeho osmiletou dceru, která zde žije se svou matkou. Přidává se Chin Ho Kelly, bývalý policejní detektiv a přítel Stevova otce, který byl nespravedlivě obžalován z korupce a přemístěn na pozici bezpečnostní hlídky. Posledním členem je Chinova sestřenice Kono Kalakauaová - krásná a bezprostřední dívka, čerstvá absolventka policejní akademie, která se sebevědomě chce zařadit mezi policejní elitu. Steve rovněž urovnává pošramocený vztah se svou sestrou Mary Ann a postupnými krůčky se dostává ke svému cíli - pomstě smrti svého otce. (Universal Channel)

(více)

Videa (197)

Trailer 1

Recenze (125)

maty39 

všechny recenze uživatele

Hawaii Five-O je seriál, který nenabídne nic víc než trochu bezmyšlenkovité zábavy. Zápletky jsou jednoduché. Zločin - vyšetřování - zúčtování. I zde se objevuje jeden případ, který se zřejmě potáhne po několik dílů (jak už bývá dnes dobrým zvykem), ale pokud občas vynecháte jeden díl, pak se toho zase tak moc nestane. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí, akční scény slušné a je jich dostatek, hlášky a pošťuchování mezi hlavními postavami je zábavné a navíc se seriál odehrává ve velmi atraktivním prostředí Havaje. Po skončení 24ky nám tady chyběl nějaký akční seriál. Hawaii Five-O sice nedosahuje kvalit 24ky po technické stránce, ale jsou si rovné alespoň co se týká zábavnosti. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Hawaii Five-0 chytlo vlnu filmových rebootů Miami Vice a A-Team a nese se v duchu letního mixu akce a komedie. Nadupaná pilotní epizoda vypadá v režii Lena Wisemana hodně dobře. Děj je rychlý, vyloženě akční a efekty jsou na televizní obrazovku velkorysé. Asi polovina následujících dílů si drží docela vysoký standard. Mají prvky buddy movie a těží z rozdílných povah svých hrdinů. Dobře funguje hlavně pošťuchování mezi McGarettem a Williamsem. Slibné tempo ale z finančních důvodů nevydrží celou sérii. Hawaii Five-0 se ohání vyspělou supermoderní technikou ve stylu CSI. Napětí se ale ze seriálu postupně vytrácí. Některé vyčpělé příběhy a otřepané zvraty připomenou perly typu Vražedné pobřeží a Pobřežní hlídka. Někdy to zavání trapností. Hrdinové jsou všichni do jednoho ohromní borci, což začíná působit nepřesvědčivě. Finále vypadá ohraně. První série je pěkným rozptýlením v exotickém prostředí, ale často taky v nenáročném stylu vymývání mozků. ()

Reklama

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

...zatím jen pilot...ale ten je solidní...označil bych to za dobrej popík...solidně natočený, bez zbytečných barviček a dalších obstarožností ála CSI...docela mě překvapilo, jak je to vtipný...dalším příjemným překvapením je Scott Caan, který po řadě rolí, kde hraje povětšinou nějakou gumu, která poslouchá cizí rozkazy a případně zdechne, konečně ukázal nějaký herecký um...možná je to trochu moc zbrklý ( ve snaze o razanci a modernitu) a naivní ( celá ta rychlost a hladkost sestavování týmu má až osmdesátkově - komiksový charakter..."koho potkáme, ten pude s námi" ), ale bavilo mě to...jsou tam mimo jiné dva zajímavý akční momenty...oba jsou to záběry nenarušované střihem, kdy se herec střetne s autem nebo střetu unikne...první je, když se hlavní hrdina v honičce sveze po kapotě auta a uhne před druhým havarujícím vozem - očividně tam není kaskadér...druhý je v garáži při scéně přepadovky - jednoho z gaunerů sejme dodávka...mám takový dojem, že tu není použitý trik...resp. možná ano, ale není patrný na první pohled...např. z nějakého narušení plynulosti pohybu trhavým digitálním efektem ( viz. třeba Nezvratný osud jednička...)...kde se to ale poněkud formálně posere, je závěr...bitka na kontejneru je natočena chaoticky a z jakéhosi důvodu proti zapadajícímu slunku...vytahuje to sice efektní siluety, ale jinak to působí docela kýčovitě... a hlavně - záběry z druhé strany díky tomu vypadají světelně úplně jinak...jako by Wiseman už spěchal na plac Total Recall...snad to neposere... ()

Jayem 

všechny recenze uživatele

Nádherné prostredie, výborné obsadenie postáv a celkovo cool vzhlad. Zvlašť oceňujem akčnejši prístup pri zatikani. Prvu sériu som pozrel za týžden a musím povedať že s každou časťou, ktorú som pozrel som sa tešil viac na dalšiu. Výhoda serialu je že sa tým nešpecializuje len na vraždy ako v iných krimi. Zvlašť koniec prvej serie je velmi vydarený. ()

alienemo 

všechny recenze uživatele

Výborny seriál. Má ďaleko k dokonalosti ale je spravený takým spôsobom, že mi je to jedno. Začiatok bol trošku ťažkopádny ale po pár dieloch sa to rozbehlo a už ma to nepustilo. Hlavná štvorica je výborne vybraná po hereckej stránke. Ich postavy sú dostatočne uveriteľné. Duo Caan a O'Loughlin sa perfektne dopĺňa. Hlavný záporak v podaní Dacascosa je dôstojným protivníkom po všetkých stránkach. V druhej sérii sa dozvedáme viac aj o vedľajších postavách ako je Kamekona alebo Masi Oka v ulohe tak trochu divného súdneho patológa. Ak k tomu pridáme krásne prostredie, zapojenie domorodej kultúry a jazyka a epizódnu spoluúčasť množstva známejších hviezd ako James Caan, Terry Quinn, Carry Hyrouki-TAgawa alebo Tom Sizemore, dostávame seríál, ktorý pobaví a zaujme. ()

Galerie (2 117)

Zajímavosti (15)

  • V původní verzi seriálu z roku 1968 byly postavy guvernéra a Kono muži. V této podobě je však ztvárnilz ženy. (J*A*M*A*L)
  • Pilotní díl měl americkou premiéru v září 2010, shlédlo jej 14,2 milionu diváků a stal se nejsledovanějším programem dne. [Zdroj: TV Max] (hippyman)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama