Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 5
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 5

Recenze (264)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuty 3 řady / 30 epizod . Svět, jak ho známe, skončil - na zemi přistanou mimozemské kosmické lodě, které se s nikým a ničím nepárají. Milióny mrtvých lidí, a jen hrstka přeživších formuje odpor. Bývalý učitel historie Tom Mason (Noah Wyle) společně s kapitánem Weaverem (Will Patton) se stanou vůdci Druhé masachutské, a společně postupují vstříc budoucnosti. Agresivní Skitteři, jejich vůdci Espheni a nakonec i přátelští Volmové - jak zapadají lidé do tohoto po staletí trvajícího mimozemského konfliktu ... Z první řady jsem byl trochu rozpačitý, vadilo mi, že do seriálu nebyl žádný úvod, a hned v první epizodě byl divák hozen do hluboké vody, aniž by tušil co, jak a proč. Postupem času jsem ale přicházel celému seriálu, a hlavně jednotlivým postavám na chuť, a třetí epizodu jsem si už fakt užíval. Jasně, že by se našly slabší díly, ale celkově mi vše přišlo parádně do sebe zapadající. Z hereckého obsazení nemohu nezmínit Noaha Wyle, Willa Pattona, ale dost se mi líbil i Colin Cunningham jako neskrotný Pope, či Connor Jessup jako Ben. Nyní, po konci třetí série, si ale nejsem jist, jestli se na čtvrtou sérii těším nebo ne - a mám obavy, aby se to celé nezvrhlo k něčemu, co bych ani vidět nechtěl. No nic, nechme se překvapit - zatím dávám plný počet, protože jsem si seriál fakt užil... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Podobný koncept ako Walking Dead. Na rozdiel od WD sa tu neriešia vo veľkom rodinné a psychologické problémy tucta nesympatických postáv ale práve tie organizačné a charaktery jednotlivých nakomplet sympatických postáv sa zdá sa budú formovať od vývoja situácií do akých sa hrdinovia dostávajú. Zamrzia však chabé triky a absencia pocitu invázie ako i slabý výskyt votrelcov (podobný neduh ako World Invasion). Seriál sa rozbieha pozvoľna no svižne. Prvá časť skrotila moje očakávania, druhá však ubehla ani som nevedel ako. ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že srovnání s Walking Dead se přímo nabízí. Falling Skies mají mnohem slabší rozjezd a s nějakou výrazně stoupající tendencí nepočítám. Tak jsem zvědavý, jak to dopadne. Tyhle post-apo seriály (Falling Skies, Walking Dead, Survivors) mají jeden razantní problém. Největším nepřítelem je člověk a řeší se furt jiné problémy, než přímý boj se zlem, které to způsobilo. Při vyšším počtu dílů je to nezbytné, aby ten děj něčím zaplácli. Ale to, co bylo shrnuto v prvních asi dvou minutách, byl materiál pro celou první řadu. Klidně bych si dokázal představit deset dílů nekompromisní akce a vyhlazování lidské civilizace. Třeba i úplně bez hlavních postav, jen např. přístup jednotlivých zemí k této katastrofě a jak se brání a v druhé řadě by klidně mohli pokračovat, na začátek by dali tradiční hlášku "půl roku poté" a jelo by se v těchto odbojových kolejích. Jenže ne, ono je dneska moderní začít téměř bez pořádné akce a za dva díly ukázat dva ufonky. No uvidíme dál. Po první řadě 60%. Díky těm humanoidům v posledních dvou dílech dám šanci druhé řadě. UPDATE: asi jsem se spletl a stoupající kvalita je s dosavadním vývojem pravděpodobná. 2. řada - 70% a moc se těším na novou rasu. Dokoukáno - S5 - 55-60 % celkem. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý sci-fi seriál o invazi mimozemšťanů na Zemi. Produkuje ho Steven Spielberg. Na Zemi se objevují převážně čtyři jednotky. Mechové, Sktiteři, Sršni a Vládcové. Pak ještě vysocí hubení šéfové. Skoro celá Země je zničena, ale lidé se nevzdávají. Bostonští přeživší se s nimi vydávají do boje. Ve vedení mají Toma Masona, učitele dějepisu. Jeho znalosti historie se jim občas hodí při vymýšlení taktik. Mimozemšťani dětem dávají na páteř okovy, pomocí kterých je mohou ovládat a používají je jako pracovní sílu. Tom takhle přijde o jednoho syna. Ten se k němu později vrátí, ale už není jako předtím. Postupně se vydávají dál na západ a nabírají nové lidi. Cestou se musí vypořádávat s mimozemšťany. Na konci 1. série Toma unesou. Ve 2. sérii zjistí, že to není tak jednoduché. Dozvíme se, že Skitteři jsou taky podrobeni a nuceni pracovat pro mimozemšťany. Proto se spojí s jejich rebelským hnutím. 3. série přinesla volmské mimozemšťany, kteří se spojili s lidmi proti Espheni. Úrověn seriálu se touto sérií opět o něco zvedla. Končí to celkem otevřeně. 4. série už je taková kolísavá. Hybridní dcera Toma Anne jim nakonec pomůže v boji proti Espheni. I když se jim jejich plán podaří dokončit, neobejde se to bez obětí. 5. a poslední série děj definitivně uzavírá. I když teda lidi svůj boj podle očekávání vyhráli, přece jen jsem asi čekal něco jiného. Finále bylo docela zvláštní... "Jaké je to mít vlasy jako holka? Budeš muset zapracovat na svých urážkách, mladej." :D ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistila, že běží nový sci-fi seriál (údajně vysokorozpočtový, jak jsem někde četla) ověnčený jmény Spielberg a Wyle, mé srdce zaplesalo. Bohužel, po sedmi epizodách je hluboký dojem a okouzlení mým žánrem číslo jedna a půl stále v nedohlednu. Přiznám se, že už jsem si vytvořila vlastní představu, proč jsem ti přerostlí krabi s hlavou vetřelce, předkusem predátora a kouzelným pohledem mistra Yody zavítali. Velké mezery však mám v teorii jejich evoluce a přerodu z Macrocheira kaempferi v Macrocheira sapiens. Nechápu jak s těma třema paznechtíkama mohli vytvořit ono hi-tech vybavení. 2.8.2011 - ha, já vám to říkal! ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Tom Mason (Noah Wyle) používá jako hlavní zbraň výhradně útočné pušky Kalašnikov, a to různé modely. Od původního AK-47, přes AKM, AKMS, polskou licenční kopii Zastava M70 až po moderní AK-74M2 (v 5. sérii). (Lord_Denvil)
  • Pilotní díl měl nejvyšší sledovanost mezi všemi kabelovými stanicemi pro rok 2011. Jeho premiéru si nenechalo ujít 5,9 miliónů diváků. (Amroth666)

Reklama

Reklama