Reklama

Reklama

VOD (1)

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (447)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Začíná li vám růst kolem krku předkožka a na temeni se objevovat vyústění močové trubice, je to film přesně pro vás! Pokud ne, bude se z vás tohle veledílo všemožně snažit toho čuráka udělat! Nejen, že prudce orginální scénář naškrábal v rámci terapie nějaký pacoš s alzheimerem a autobus s dramaturgy měl zrovna ošklivou nehodu někde u Mullholand drive, ale navíc tak odpudivé obsazení se někomu povedlo naposledy u Planety opic. Jeden pomalu ani neví, kdo se mu má dřív hnusit, jestli australský jeliman s obličejovou obrnou, testosteronová policistka, u níž chybělo jen to, aby se začala v záběru škrábat na koulích, nevzhledný anglický ušatec či špatně nabalzamovaný Harrisovic Éda. Snad jedinou výjimkou je ta čerstvá mexická pipka, která by po pár letech hereckých kurzů mohla někomu způsobit třeba i strnutí šíje. Teda pokud nebude nějak divně kašlat... Takže stručně shrnuto: Ten film je nudná, bezduchá, dementní a špatně zahraná .... No, kdybych teď napsal pičovina, mohl by mě zase nějaký katolík naprášit, proto střídmě a moudře volím, že se mi prostě velmi nelíbil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Celou dobu bohužel hrajeme až na příliš vážnou notu.. To je asi největší kámen úrazu. Filmem se totiž proplétají tu méně, tu více nelogické pasáže, korunované asi tím, že údajně dávno ukradený diamant konečně získal bratr Sama Worthingtona, který půl druhé hodiny stepuje na římse, a s důkazem neviny nepospíchá před senzacechtivé televizní kamery a přihlížející policajty, ale dá ho komplicovi, který s ním snad nikam nepláchne. Ona celá loupež je taková načančaná, podpořená náhodou na každém druhém kroku. Debutující Asger Leth přesto pár nápadů nachystá, spád to má, herci nejsou úplně špatní (konkrétně Jamie Bell a Ed Harris), neherci (Genesis Rodriguez) zase potěší jinak. Trailer mě nicméně naladil na víc.. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou si opravdu říkám, co se tu s těmi uživateli stalo, co za intelektuály tu hodnotí a kolik s nich natočilo nějaký film, že mají tak odvážné a hluboce profesionální názory. Opět jsem velmi zklamán z nesmyslného hodnocení. Včera skvělý Safe House a dnes o nic horší, pouze jinak žánrově položený, ale přesto adrenalinově napínaví thriller Man on a Ledge. Pár náhod tu je, ale já prostě NEMÁM vítku, která by stála za zmíňku! Je to úderné, od začátku to diktuje skvělé tempo, napínavost roste geometrickou řadou a ke konci výtečně vrcholí. V mém případě mravenčením po těle :) Skvělé a parádně obsazené! 75%. PS: Samův Dluh je o minimálně třídu až dvě slabší film, ale přesto má nepochopitelně vyšší hodnocení. To jsem z toho jelen :) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Poměrně jednoduchá blbina pro všežravce. Příběh je trailer a pár zvratů navíc (+ cynický Ed Harris), které to na tu třetí přece jenom vytáhnou. Scénář je hloupě poslepovaný a celý ten plán vlastně nedává smysl. Potěšilo mě ale po většinu času realistické chování davu. Chamtivé, hrabivé stádo ovcí, které volá "Skoč!" ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Plytka variacia Vyjednavaca, Spojenca a x dalsich filmov v ktorej snaha o nejake napätie nefunguje. Nastastie je dost zabavna, takze to prilis nevadi. Do kolonky zaner by som teda pridal slovo komedia. Takisto technicka stranka je bezchybna. Väcsina hercov ustala svoje figurky bez ujmy na cti. Medzi tych menej stastnych bez nejakej vyraznejsej sceny patria Edward Burns a Kyra Sedgwick. No a nakoniec tu mame Elizabeth Banks, ktora je uplne mimo a vôbec nevie ako sa ma tvarit. Vysledkom je slusna jednohubka na jedno pozretie. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Rímsa, na ktorej sa točilo, bola vo výške 200 stôp = 61 metrov. (Arsenal83)
  • Okolo 80. minúty jeden z okoloidúcich v dave začne skandovať: „Attica, Attica,“ čo je odkaz na postavu Sonnyho, ktorú stvárnil Al Pacino v Psie popoludnie (1975). Attica bola väzenská vzbura, ktorá sa skončila tragicky, keď po potlačení boli orgány činné v trestnom konaní obviňované z použitia nadmernej sily a zodpovednosti za smrť väzňov aj väzenských dozorcov. (Arsenal83)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama