Reklama

Reklama

VOD (1)

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (447)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Sledovalo sa to celkom fajn. Mám rád tieto plánované prekvapenia na úkor neľudských a bohatých namyslencov. Tu si jedného z nich strihol Ed Harris a výborne mu to sadlo. Trochu pochudol, dúfam, že len kvôli filmu, pretože by som s ním ešte rád zopár filmov videl. Takéto filmy majú prekvapovať, preto ma hneď v úvode rozosmiala amatérska chyba režiséra, keď do úlohy hotelového poslíčka obsadí pomerne známeho herca. Okamžite je jasné, že to nebude iba obyčajný poslíček a záver mi dal za pravdu. Trochu mi vadila i nafintená "čivava", na ktorú sa síce dobre pozerá, ale jej oblečenie na takúto akciu je tak nejak zbytočne sexi. Nabudúce odporúčam len tangá, lodičky a hore bez...70%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Poslední večeře? To není dobrý........ Nějak jsem nepochopil, jak ho ta babička mohla na tý římse tak rychle zahlédnout. Dle mého měla vůbec co dělat aby viděla na chodník, po kterém jde a ne koukat někam do desátého patra na římsu. Ale asi to měla ve scénáři, že? Ovšem povedený je ten dav američanů, který vše sleduje pod barákem. To jejich skandování mě rozesmálo. CITÁT - Skoč! Skoč! Skoč!........ Ale zatím, co se Nick (Sam Worthington) "plahočí" na římse (na hraně) a poslouchá policistku Lidii (Elizaberh Banks) jak se mu svěřuje, hlavní drama se odehrává nedaleko. Střihama a flasbackama se pomalu dostáváme k jádru věci. CITÁT - Tak ať prší........ Ve filmu je spousta klišé od automobilové honičky na počátku, přes ukázku ladného ženského těla (Angie - Genesis Rodriguez) k tvrdé ženě, která v té největší a skoro nejdůležitější scénce začne dělat vystrašenou chudinku, která se nakonec vzmůže až po největší klišé všech klišé a tím je červený nebo modrý drát. CHYBA VE FILMU - Během pobytu Nicka na římse mění okna na domě svůj tvar. Dokonce se objeví o dvojokno, které na baráku nikdy nebylo.......... Děj během osmdesáté minuty je strašná sračka - vystřelení zámku ještě jde, ale únik "padoucha" z pokoje to je otřesný a směšný. Konečné události už jsem probrečel, tedy smíchy. ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Začíná li vám růst kolem krku předkožka a na temeni se objevovat vyústění močové trubice, je to film přesně pro vás! Pokud ne, bude se z vás tohle veledílo všemožně snažit toho čuráka udělat! Nejen, že prudce orginální scénář naškrábal v rámci terapie nějaký pacoš s alzheimerem a autobus s dramaturgy měl zrovna ošklivou nehodu někde u Mullholand drive, ale navíc tak odpudivé obsazení se někomu povedlo naposledy u Planety opic. Jeden pomalu ani neví, kdo se mu má dřív hnusit, jestli australský jeliman s obličejovou obrnou, testosteronová policistka, u níž chybělo jen to, aby se začala v záběru škrábat na koulích, nevzhledný anglický ušatec či špatně nabalzamovaný Harrisovic Éda. Snad jedinou výjimkou je ta čerstvá mexická pipka, která by po pár letech hereckých kurzů mohla někomu způsobit třeba i strnutí šíje. Teda pokud nebude nějak divně kašlat... Takže stručně shrnuto: Ten film je nudná, bezduchá, dementní a špatně zahraná .... No, kdybych teď napsal pičovina, mohl by mě zase nějaký katolík naprášit, proto střídmě a moudře volím, že se mi prostě velmi nelíbil. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný ale koukatelný thriller, kde o napětí prakticky nezavadíte a herci s výjimkou Elizabeth Banks nemají co hrát, což zamrzí obzvlášť u Eda Harrise, kterého je na takového jednorozměrného záporáka škoda. Jinak jako heist movie je to zajímavý tím, že se tu úplně dlabe na fázi plánování a přípravy loupeže, což jinak běžně zabírá první půlku filmu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Prostředí 7/10/// +zajímavý námět, má to napětí, v závěru spád, Sam Worthington tu má dostatek prostoru na herecký projev, potěší bohaté obsazení ve vedlejších rolích, a celé to je chytře promyšlené -představování postav a celkově charaktery jsou velmi předvídatelné, stejně tak i příběh nepřináší mnoho nového/// Kvůli hercům a atmosféře to stojí za to vidět. Mírně mi to dokonce připomnělo Telefonní budku, což je kompliment ze všech největší. Trochu jsem se obával jak se jim podaří vytvořit děj o rozsahu sta minut, když je základní myšlenka muže stojícího na římse tak minimalistická. Přesto se to povedlo (i díky velkému množství postav) aniž by měl divák pocit nudy, prázdnoty a nejistoty že jestli udělám ještě jeden krok, tak spadnu./// Celkem 70%/// ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Všetky široké zábery hercov na rímse sú skutočné. Zadržiavacie ochranné káble boli buď skryté pred pohľadom kamery alebo upravené v postprodukcii. (Arsenal83)
  • Nickův bratr (Jamie Bell) naznačuje na začátku filmu Angele (Genesis Rodriguez), že má poslední možnost, aby odešla. To ale postrádá logiku, když je později jasné, že je Angela nepostradatelná. (necisty)
  • Počas vývoja filmu bola použitá veľká podpera na koľajniciach, aby sa hotel Roosevelt zdal vyšší, než v skutočnosti je. (Arsenal83)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno