Reklama

Reklama

VOD (1)

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (447)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak daleko byste zašla, abyste zničila muže, který Vás připravil o všechno?" Matně si vzpomínám na to, že neprávem obviněného poldu poslední dobou vidím v každém druhém thrilleru. Zrada těch nejbližších se také postupně stává zaběhlým standardem a krádež předmětu z nedobytného trezoru se snad pokaždé podaří, i když většinou je provedena méně pitomě. Za co tedy čtyři hvězdy, když základní ingredience této filmové potravy spíše připomínají výprodej plesnivého zboží z Kauflandu? Jednak mne poměrně zaujal týpek na římse, který zdárně blafuje s mizernými kartami a jehož hovory s vyjednávačkou vyhovovaly mým filmovým choutkám. To by samo o sobě patrně nestačilo, takže se musím přiznat, že jsem si strašně užíval každé filmové okénko s Genesis Rodriguez, která dokázala nejméně dva mé tělesné orgány zaujmout natolik, že nemám nejmenší tušení, zda vlastní nějaký herecký talent. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dannyho parťáci (přechytračení, elegance, tým, hlavní boss megapadouch v drahém obleku), Telefonní budka (snaha o strhující tempo a vyšponované dialogy), Spojenec (nic není jak se zdá). Je to mix x filmů a ani z jednoho nemá pořádné koule. Nebýt Genesis Rodriguez (pro její vzhled) a Eda Harrise, bude to výrazně slabší než je v daném žánru standart. Naštěstí chemie Worthington-Banks funguje celkem fajn. Jednou podívat a hodit do poličky, ať se na to práší. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Až moc hloupý film, který se opičí po ostatních a navrch se snaží být velmi vážný až skoro sociálně kritický. Prvně je tradičně zprasen překlad filmu, kdy to má znamenat Muž na římse - to by úplně vysvětlilo hlavní myšlenku filmu. Na hraně čeho čí s čím? V samotném filmu zazní název filmu a je kupodivu Muž na římse (!). Samotný příběh nebo scénář je jen slepenec útržků z jiných filmů. Je tu útěk z vězení - bankovní loupež - pokus o sebevraždu - sociální kritiku - policejní korupce. Tolik si toho ten film nabalí na sebe a do sebe, že už pak buď totálně rezignujete anebo se ztratíte. Neubráním se spoileru > SPOILER ALERT < Pokud uteče někdo koho sem zavřel do vězení, tak okamžitě budu vědět, že půjde po mě. Jenže hlavní padouch jde pasti sám a ještě se diví. Takže celý příběh sám o sobě dělá hlupáka z kohokoliv na plátně i před ním. > SPOILER ALERT 2 < Lidi nejprve křičí, že "ať skočí" a je jim ukradený hrdina na římse. Po minutě vyjde najevo, že je to "usvědčený zloděj, který utekl z vězení" a hned mu všichni fandí. A těch hloupých věcí a oslích můstků je více. O tom, že je to celé nahrané člověk docvakne po pěti minutách. Samotná akce a nahánění hrdinů je další fackou. Vrcholem je konec, který doslova hází K.O. na celý film i divákům. Už jen chyběla hudba z 80. let a zvolání "AMERICA FU*K YEAH"! ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Smutná zoufalost, která si hraje na sofistikovaný thriller s překvapivými zvraty, ale zapomíná na základní logickou výstavbu děje a návaznost scén. Muž na hraně ani chvíli neví, co chce, a až nebezpečně rychle střídá žánrové polohy (psychologické drama, thriller o zkorumpovanosti systému, odlehčená heist movie...), takže je z něj ve výsledku nevyrovnaný hybrid plný klišé a nejasně motivovaných postav. Nechtěně vtipnou tečkou je pak směšné finále, které končí jako romantická komedie. Ani ti herci podle mě nevěděli, v čem hrají... ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Filmová horská dráha. Začátek se rozjíždí velmi slibně, příchod do hotelu i vězeňský flashback předpovídají kvalitní thriller. Pak se ale začíná odkrývat chatrná (chatrná? ve skutečnosti spíš neskutečně blbá) zápletka a veškeré nadšení mizí. Spolu s ním postupně mizí i atmosféra, vážnost a v neposlední řadě též jakékoli spojení s realitou. Mizerné scény sice sem tam stále střídají scény kvalitní, avšak to, v co se film zvrtne v posledních cca. patnácti minutách, je do nebe volající. Zkorumpovaní poldové, nemrtví otcové, směšné prokázání neviny uprostřed ulice... Ouch. Ale snad úplně nejhorší byl ten páreček, se kterým by ve zlodějské zručnosti prohráli i Dannyho parťáci. Za případné spoilery se omlouvám, ale muselo to ven. Jo a účast Harrise byl taky jeden velký omyl; jeho "záporák" je totiž naprosto mimo. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně, kdy Nick Cassidy (Sam Worthington) probíhá hotelem, až doběhne do pokoje, kde se nachází ječící žena pouze v podprsence, po výstřelu upadá k posteli a střídají se záběry, kdy v jednom má ruku i s ručníkem na posteli a kdy nikoliv. (necisty)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno