Reklama

Reklama

VOD (1)

Když bývalý newyorský policajt na útěku Nick Cassidy (Sam Worthington) vstoupí do lobby hotelu Roosevelt v New Yorku, vyjede do jednoho z nejvyšších pater budovy a vyleze na římsu, ohrožuje víc než svůj vlastní život. Na nějakou dobu se zastaví celé město a to včetně několika velice nervózních lidí s velkým tajemstvím. Cassidyho rozhodnutí nevytvoří pouze mediální bouři, ale také zapeklitou situaci pro policejní psycholožku Lydii Spencer (Elizabeth Banks), která se ho snaží přesvědčit, aby neskákal. Čím víc se o to snaží, tím víc jí začíná docházet, že Cassidy má možná v plánu úplně něco jiného než sebevraždu. Že by to mělo něco společného se záhadným projektem, na němž pracuje jeho bratr? Nebo s tajným jednáním jednoho z nejvlivnějších obchodníků New Yorku (Ed Harris)? Během Cassidyho odvážného kousku začíná postupně zapadat jeden dílek puzzle do druhého. Z příběhu zkompromitovaného poldy, který se snaží dokázat svou nevinu, se stává něco zdaleka víc šokujícího. Najednou je v sázce mnohem víc než život jednoho muže stojícího na římse. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (447)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dannyho parťáci (přechytračení, elegance, tým, hlavní boss megapadouch v drahém obleku), Telefonní budka (snaha o strhující tempo a vyšponované dialogy), Spojenec (nic není jak se zdá). Je to mix x filmů a ani z jednoho nemá pořádné koule. Nebýt Genesis Rodriguez (pro její vzhled) a Eda Harrise, bude to výrazně slabší než je v daném žánru standart. Naštěstí chemie Worthington-Banks funguje celkem fajn. Jednou podívat a hodit do poličky, ať se na to práší. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Celou dobu bohužel hrajeme až na příliš vážnou notu.. To je asi největší kámen úrazu. Filmem se totiž proplétají tu méně, tu více nelogické pasáže, korunované asi tím, že údajně dávno ukradený diamant konečně získal bratr Sama Worthingtona, který půl druhé hodiny stepuje na římse, a s důkazem neviny nepospíchá před senzacechtivé televizní kamery a přihlížející policajty, ale dá ho komplicovi, který s ním snad nikam nepláchne. Ona celá loupež je taková načančaná, podpořená náhodou na každém druhém kroku. Debutující Asger Leth přesto pár nápadů nachystá, spád to má, herci nejsou úplně špatní (konkrétně Jamie Bell a Ed Harris), neherci (Genesis Rodriguez) zase potěší jinak. Trailer mě nicméně naladil na víc.. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zagreus píše, že za lístek do kina film nestojí. Musím se proto filmu zastat. Nebyl natočen proto, aby si nějaký jeho CAMrip filmoví křupani pouštěli na patnácti palcových monitorech. Ač uznávám, že nejde o žádný trhák, v kinech dlouhé týdny zaclání daleko horší paskvily. Muž na hraně je jednoduchým filmem, na který sice možná brzy zapomenete, ale který si také na nic nehraje, a u kterého se alespoň kdejaký ňouma může radovat z toho, že všechno předem uhádl. Prostředí je atraktivní, mužské postavy sympatické a ženské pohledné. V souvislosti s tím mě napadá, že v galerii postrádám fotku kočky Genesis v tom růžovém prádle... Prosím o doplnění! P.S: Fakt stačí vylézt na okenní římsu, poručit si Elizabeth a ona přijde? Tak to já lezu! ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou si opravdu říkám, co se tu s těmi uživateli stalo, co za intelektuály tu hodnotí a kolik s nich natočilo nějaký film, že mají tak odvážné a hluboce profesionální názory. Opět jsem velmi zklamán z nesmyslného hodnocení. Včera skvělý Safe House a dnes o nic horší, pouze jinak žánrově položený, ale přesto adrenalinově napínaví thriller Man on a Ledge. Pár náhod tu je, ale já prostě NEMÁM vítku, která by stála za zmíňku! Je to úderné, od začátku to diktuje skvělé tempo, napínavost roste geometrickou řadou a ke konci výtečně vrcholí. V mém případě mravenčením po těle :) Skvělé a parádně obsazené! 75%. PS: Samův Dluh je o minimálně třídu až dvě slabší film, ale přesto má nepochopitelně vyšší hodnocení. To jsem z toho jelen :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Muž na hraně mi připomíná stylově Telefonní budku. Je to prostě chlápek, kterej chce, oficiálně, skoncovat se životem a tak si vleze na římsu domu, kde pod ním je bůhví kolik set metrová propast a dělá tím velký poprask až na dvacátou Avenue v New Yorku. Ne všechno je ale tak jednoduchý, jak se zdá být a ani tenhle film nebude jenom o té jedné pitomé hraně. Každopádně i tak musím říct, že tvůrci mě s tímhle filmem neskutečně bavili. Většina času běžela právě na římse vokna, před kterým stál Sam Worthington a mělo to napětí jako blázen. Nechápu, proč se na tenhle film od zdejších odborníků snáší všemožná kritika. Já od filmu nečekal kdovíjaký ultimátní příběh, ale svým napětím a herci, kteří mě svými projevy bavili, mě film dokázal zaujmout. To nicméně dokázala i Genesis Rodriguez. Ale pochybuju, že by tu byl nějakej chlap, kterýho by právě tahle herečka nezaujala. I když, tady na té databázi se najde všelicos. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Všetky široké zábery hercov na rímse sú skutočné. Zadržiavacie ochranné káble boli buď skryté pred pohľadom kamery alebo upravené v postprodukcii. (Arsenal83)
  • Ve scéně, kdy Nick Cassidy (Sam Worthington) probíhá hotelem, až doběhne do pokoje, kde se nachází ječící žena pouze v podprsence, po výstřelu upadá k posteli a střídají se záběry, kdy v jednom má ruku i s ručníkem na posteli a kdy nikoliv. (necisty)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama