Reklama

Reklama

Tom Popper je rozvedený čtyřicátník, který pracuje jako velmi úspěšný realitní makléř. Zisk je na prvním místě, ale jeho děti už s ním nechtějí trávit víkendy a jeho bývalá manželka Amanda, do které je stále zamilovaný, začíná randit s novým mužem. Do toho umírá v Antarktidě jeho otec – dobrodruh, kterého si Tom jako malý chlapec příliš neužil. Otec mu jako dědictví mu poslal živého tučňáka a Tomovi nastaly problémy. Tučňák devastuje jeho luxusní byt a Tom ho chce poslat zpátky. Ovšem kvůli nedorozumění mu pošlou dalších pět tučňáků. Tomovi začínají krušné chvíle a to by se měl soustředit na získání restaurace V zeleni. Jeho nadřízení o ni mají eminentní zájem a na tom, zda ji Tom pro ně získá, závisí i jeho budoucnost. Rád by se stal spolumajitelem firmy, ale partnerství dostane jedině tehdy, když se mu podaří přemluvit majitelku k prodeji. Ta stále odmítá, protože nechce, aby její zaměstnanci, které považuje za součást rodiny, dostali výpověď a také nechce, aby nový majitel restauraci zboural a na jejím místě postavil další mrakodrap. Tom dělá, co může, ale situaci mu komplikují všudypřítomní tučňáci. Pozitivní na této situaci je, že jeho děti k němu díky tučňákům zase nacházejí cestu a tráví s ním více času než by si kdy dovedl představit. Dokonce i Amandě se zdá, že Toma z této lepší stránky vlastně neznala. Tom se s ní snaží zase sblížit a pozve ji na večeři do restaurace V zeleni. Poví jí, že tam chodívali jíst s otcem, když se na krátko vracíval z cest. Tom, ač se tučňáků chtěl původně zbavit, si je natolik oblíbí, že jim ve svém bytě zajistí téměř ideální podmínky k životu a tučňákům se dokonce podaří vyvést dva mladé. Má to však i negativní stránku a to tu, že jedno vejce se nechce vyklubat a Tom se doslova stane posedlým a vejce hlídá ve dne v noci. Jeho nadřízení ho propustí protože nechápou co se to s ním děje, už jim k ničemu není. Restauraci pro ně koupit nechce. O tučňáky má velký zájem také místní zoologická zahrada. Tom jim je nechce dát, ale když se dozví, že z vejce, na které čekal, se žádný tučňák nevyklube, je velmi zklamaný a tučňáky dá do ZOO a vrací se do práce. Dokonce to vypadá, že restauraci V zeleni pro své nadřízené získá. Ovšem tím, že se zbavil opeřených kamarádů, strašlivě zklamal svou rodinu, a když navíc najde zapadlý dopis od otce, ve kterém mu píše, že nejdůležitější jsou v životě děti a že on na to přišel příliš pozdě, uvědomí si Tom, jaké jsou doopravdy jeho priority. Namísto na tiskovou konferenci vyrazí s celou rodinou do ZOO, aby získal tučňáky zpět... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (469)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlé, film splňá presne to čo mám v žánri - rodinnú zábavu. Jim Carrey opäť skvelý ako vždy, len tých jeho bláznivých vtipov mohlo byť viac. Čo sa týka príbehu, tak to zrovna silná stránka filmu nie je, ale o to tu ani nešlo. Hlavnú úlohu tu hraje Jim a jeho parta veselých tučniakov. Ak mám povedať pravdu čakal som že sa zasmejem trošku viac, ale pobavil som sa aj tak. Fajn zábava aj pre dospelých, no deti poteší o trochu viac. 65% - 3* ()

Mr. Lobo 

všechny recenze uživatele

Mám rád "carreyovky" a naučil jsem se u podobně schématických filmů přeskakovat pasáže, u kterých bych se sám za sebe musel stydět, že se na ně dívám, takže si takových filmů dokážu i spoustu na určité úrovni užít. Z Carreyho filmů je to nejpodobnější Lháři, lháři, jen je zde méně otravný problém otce (tam to byl vyloženě špatný otec, tady jen člověk, který potřebuje přivést zpět k "pravým" hodnotám - osobně mám z těchto návratových a smysl hledajících filmů nejraději Stranger than Fiction a to proto, že nepracuje se schématy). Bylo to milé, s až pohádkovou zimní atmosférou. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ničím výjimečná, ale v rámci možností snesitelná rodinná komedie, která děti spolehlivě zabaví a dospělí ji absolvují bez větší újmy na zdraví. Jim Carrey už nemá co "fyzicky" hrát, ale sympatie mu upřít nelze, tučňáci jsou maximálně roztomilí, podstrkované rodinné hodnoty nebolí a stopáž pod sto minut funguje. V televizi se každý víkend povaluje x komedií podobné kvality, ale pokud máte na něco podobného chuť v kině, není Pan Popper ta nejhorší volba. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ničím příliš vybočující zástupce povinné zaoceánské filmové položky, kterak neúplná rodina znovu ke štěstí přišla. Tentokrát ji bude tmelit šestice roztomilých tučňáků, které táta chladný obchodník zdědí po svém tátovi vášnivém cestovateli. Za kamerou stojí určitě zajímavý Mark Waters, před kamerou stárnoucí Jim Carrey (který už pár let není onou kasovní jistotou), jehož gumově pružná herecká maska stále funguje, ale už jen tak na půl. Stejně jako celá tahle rodinná limonáda. Vydržet se to samozřejmě dá, ale lidští i zvířecí hrdinové až moc spoléhají na ověřené vtipy a nesnaží se získávat u dětí (nedej, bože, jejich rodičů) nějaké ty body navíc. Prostě si to tu všichni povinně odkroutí, nabídnou prověřenou story a momenty, kdy tučňáci vyměšují a trápí je větry, což má být legrace, ale není (možná by byla, ale před dvaceti lety v dobách Ace Ventury). Takže poměrně svěžích momentů, kdy se podlaha muzea změní v tučňáčí skluzavku, je dost málo a momentů, kdy se nachytáme, že se mírně nudíme, vlastně docela dost!! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ono to vyzerá, že Adam Sandler alebo Rob Schneider nemali čas, pretože výsledok by bol aj pri ich účasti rovnako "kvalitný" ako vidíme vo filme v hlavnej úlohe s Jimom Careym. Respektíve táto úloha mohla byť radšej nejaká trápna CGI figúra, aby lepšie ladila s tučniakmi. Jedinou lepšou scénou je tobogan v Guggenheimovom múzeu a treba pochváliť tvorcov, že poznajú komika menom Charlie Chaplin a dokonca aj film Zlaté opojenie. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (16)

  • S výberom tučniakov pomáhal Scott Drieschman, ktorý sa nimi zaoberá od roku 1972. (drake31)
  • Když hraje pan Popper (Jim Carrey) se svými dětmi ve svém bytě hokej, má na sobě dres hokejového týmu Pittsburgh Penguins. Konkrétně jde o dres Sidneyho Crosbyho s číslem 87. (ČSFD)
  • Předtím, než byli tučňáci kvůli natáčení přesunuti do Los Angeles a New Yorku, byla postavena nová studia s podobnými podmínkami, které panují na Antarktidě. Na pódiu byla například nainstalována velká klimatizace tak, aby mohla být teplota kdykoliv se tučnáci objevili na před kamerou zredukována na 2-4 °C. (Dragone)

Související novinky

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (více)

Reklama

Reklama