Reklama

Reklama

Kdopak by se Shreka bál

(TV film)

Shrek se vrací o Halloweenské noci domů, kde ho chtějí vystrašit jeho kamarádi v čele s Oslíkem a Kocourem v botách. Když se jim to nepovede, vsadí se se Shrekem, že si budou celou noc vyprávět strašidelné příběhy a kdo vydrží nejdéle beze strachu, tak vyhrál. Hra může začít. (Soundtrack)

Recenze (70)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Kupodivu povedené strašení v podání Shreka a jeho kamarádů. Děsivý Perníčkův příbeh a úsměvný Kocourův příběh se mi libíly asi nejvíc. Plus samozřejmě odkazy na Psycho, Vymítače ďábla aj. Jen škoda, že rámcový děj zůstal opravdu jen rámcovým a vlastně byl ve filmu jen proto, aby se jednotlivé příběhy nerozpadly. Což se ale nakonec stalo, takže je to trochu rozpačité. Nakonec je třeba dodat, že Shrek je opravdu už podojený do poslední kapky zeleného mléka. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení, které je lepší nejen než všechny Shrek kraťasy, ale i než díly 2, 3 a 4. Návrat do temného Dulocu a ponurého hradu lorda Farquuada má neobyčejně temnou a působivou atmosféru, takže pro ty úplně nejmenší to podle mého názoru rozhodně není. Ti starší si naopak vychutnají špičkovou poctu hororovým klasikám. Příběh Oslíka a Kocoura je sice trochu slabší a celé by to také mohlo být mnohem delší, ale jinak nemám prakticky co vytknout. Pecka, ze které je rázem (po jedničce) mým nejoblíbenějším dílem celé série. 100%. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já už jsem Shrekových příběhů viděl poměrně dost a můžu tak srovnávat. Samotné příběhy z Halloweenu byly přeci jen hororovější a dětem ne moc vhodné. Na druhé straně by jim pomohla větší důmyslnost než jen klasická parodie na slavné filmy. Příběhy byly navíc krátké a příliš přímočaré, což jim spíše ubralo. Klasický humor tohoto typu filmu jsem sice nepostrádal, ale lámal se právě s tou hororovou částí, takže výsledek spíše připomínal pohádku Jak pejsek s kočičkou pekli dort... ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[4,5*]     "So, what else have you got in your bag of tricks?" "Hmm, I've got seven eggs." "Perfect."     Môj obľúbený shrekovský krátky film, v ktorom Shrek s priateľmi na Halloween súťažia, koho príbeh je strašidelnejší. Všetky tri vyrozprávané strašidelné príbehy, šikovne sa odkazujúce na slávne horory, sú veľmi nápadité a vtipné. Prvý príbeh (Bride of Gingy) s odkazom na Frankensteinovu nevestu (1935) rozpráva Perníček ("I must warn you, Gingy, no one has ever made cookies with this much sugar. You are tampering with forces far betond your comprehension!"). V druhom príbehu (Boots Motel) s odkazom na Psycho (1960) Oslík neustále vtipne vstupuje do Kocúrovho rozprávania  ("Don't wory, little buddy. I'm here to save you!" "Ah! You're killing me."). No a tretí príbeh (Shreksorcist) s odkazom na Exorcistu (1973) rozpráva Shrek  ("Lullaby, and good night, close your big creepy eyes."). Výborná je aj záverečná pointa s vystrašeným Oslíkom ("Okay, okay, that's just the wind. And, apparently, it knows my name!"). Celé to ma takú fajn čiernohumorne-strašidelnú atmosféru, čo je podporené aj výbornou hudbou. Inak ten humor je miestami poriadne čierny, takže si neviem predstaviť ako by na to reagovali deti. Vyšlo aj ako súčasť kolekcií DreamWorks Spooky Stories (seriál) (2009) a DreamWorks Shrek's Swamp Stories (seriál) (2010). ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Přehnané odkazování na popkulturu, které už v některých filmových Shrecích vyloženě nudilo, v tomhle halloweenském speciálu funguje na jedničku. Drsňácký Perníček exceluje vyprávěním své vlastní verze Frankensteinovy nevěsty, Oslík a Kocour v botách, kteří se neustále překřikují, opravují nebo doplňují a tím svou strašidelnou historku pořád mění, ho dokonce ještě trumfnou. Díky dvacetiminutové délce má "strašidelný Shrek" rychlý spád, takže působí o to zábavněji. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • V příběhu Perníčka je reference na postavu Frankensteina ze stejnojmenné knihy od Mary Shelley, v příběhu Oslíka je odkaz na film Psycho (1960) a v příběhu Shreka na film Vymítač ďábla (1973). (griph)

Reklama

Reklama