Reklama

Reklama

Epizody(6)

Dříve než svého prvního soupeře přemohl Spartakus, prošlo branami arény mnoho jiných gladiátorů. Spartakus: Bohové arény vypráví příběh Gannica, jednoho z prvních šampiónů Batiatusovi gladiátorské školy, z kruté doby před příchodem Spartaka, kdy pro čestnost nebylo v aréně místo.
Batiatusova gladiátorská škola je na vzestupu a užívá si slávy svého nechvalně proslulého šampiona Gannica, jehož umění bojovat s mečem se vyrovná jen jeho záliba ve vínu a ženách. Nastala příhodná situace, na kterou čekal mladý Batiatus - konečně dokáže svrhnout nadvládu svého otce a převzít kontrolu nad školou. Je připraven zradit kohokoli, jen aby jeho gladiátoři byli ti nejžádanější. Po boku mu stojí loajální, vypočítavá manželka Lucretia, která navíc neváhá využít bezostyšnost svůdné přítelkyně Gaiy kdykoliv se to hodí. Společně se nezastaví před ničím, aby oklamali davy, upevnili svou moc a získali co největší bohatství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (427)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Zpočátku stejný průser jako Krev a písek a stejně jako příběh o Spartakově pomstě, i Gods of the Arena se s každým nadcházejícím dílem transformovala jak akčně, tak scénáristicky, do nehorázně nabušeného dílka. Paradoxně tak samotné nenásilné vyvrcholení s pohledem na rozednívající se Capuu působí mnohem lépe, jak krvavá řež v gladiátorském ludusu. Pokud tvůrci i nadále zůstanou věrni své vizi o nejslavnější vzpouře otroků v historii, tak může tahle sága směle apelovat na nejlepší historický seriál všech dob. V rámci kombinace historické věrnosti a nápadité filmařiny nemá konkurenci. Pět hvězd bez mrknutí oka. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Spartacus je naozaj božská miniséria, ktorá je plná dych vyrážajúcich scén, hotové orgie pre filmové oči. A tento prequel vôbec nevybočuje z nabrúsených kvalít, ba naopak, drží si ultravysoké tempo po každý diel a len potvrdzuje geniálnu kvalitu skvelého seriálu. Tá úplná voľnosť bez cenzúry holt nemá chybu a ide pocítiť každou minútou, kedy sa gladiátori rozsekávajú na kúsky alebo sa v dome Batiata odohráva jedna z x 'porno' scén. Príbeh stúpajúcej slávy Crixa a všeobecne života krvilačných otrokov je skvele naaranžovaný, vyzerá to veľmi pohľadne a maskéri odviedli kus práce. Spartacus je zvláštnym žánrom, mix histórie, akcie a drámy v jednom, čo z neho robí nevšedný pohľad. Chválim slovenský dabing, ktorý nešetrí nadávkami, dokonca to skoro až preháňa. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Steven S. DeKnight | Hudba: Joseph Loduca | Produkcia: Steven S. DeKnight | Distribúcia: Starz | Krv, nadávky, sex. Zlúčenina extrémov napodruhýkrát so silným drive-om, ako tomu bolo v Blood and Sand. Bez Spartakusa celkovo ale o krok späť. Dúfam, že sa pán herec rýchlo uzdravý a tým pádom bude môcť pokračovať éra najvideoklipovejšieho seriálu vôbec. Ps: Spostá reč je už trochu prehnaná a samoúčelne používaná, toho je veľká škoda. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Okoukalo se mi v této prequelové sérii stále více stupňované násilí. Tentokrát už to zašlo příliš daleko - stalo se to směšným a nechutným zároveň. Boje v aréně nebo na cvičišti byly až stereotypně otupující. Plnočelné nahoty je taky nadbytek. ____ Gannicus nedokáže utáhnout sérii na svých vysvalených bedrech. ___ Fanfaron, hejsek a pijan, kterého bavilo bojovat v aréně, náhle prozře a zjistí, že je zamilovaný, což ho do detailu změní. Tahle romantická léčba charakteru je příliš kách, abych ji věřila. ___ Navazující Spartakus, který je také fiktivním hrdinou, protože s historickým předobrazem toho nemá moc společného, má motivaci mnohem uvěřitelnější. Nejprve bojuje, aby dostal zpět, co měl, pak, aby se pomstil za otroctví a zradu. Jsou si tedy s Batiatem důstojnými nepřáteli, zatímco Gannicus je pro Batiata jen vzácné zvíře, které mu vydělává peníze. ____ Tahle série je zajímavá pro dovysvětelní některých motivů v sérii navazující. Takže ji beru nanejvýš jako takové krvavě vysvětlivky pod čarou. /12. 6. 12./ ()

numi 

všechny recenze uživatele

Základ zůstává stejný - jíška z krve a písku. Komplikované mocenské boje smíchané se špičkováním na život a na smrt mezi gladiátory jsou servírovány čitelným a strhujícím způsobem, kterému übersexy vizuál sekne. Oproti první sérii navíc mohou Bohové arény sázet na charismatičtějšího hlavního hrdinu a silný "aha efekt", který se dostaví při každém propojení osudů s Krví a pískem. Pro fanoušky jedničky povinnost, pro nováčky vstupenka k ní. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (6)

  • Objevují se zde postavy, o kterých divák mohl zaslechnout v úvodní sérii, ale nikdy je neviděl. (-OverLord-)
  • Cca v čase 0:06:30 Gannicus (Dustin Clare) prořízne hrdlo gladiátorovi se kterým bojuje, následující záběr (ani ne vteřinový) nám ukazuje ležícího gladiátora, ale krev z proříznutého hrdla nikde není, okolo jsou sice koláče krve ale ty jsou moc daleko. (PatrikP4)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama