Reklama

Reklama

Josh Kovacs je manažerem jednoho z nejluxusnějších hotelů v New Yorku. Nejvyšší patro má pronajaté burzovní magnát Arthur Shaw. Když ho zatkne FBI za podvod, považuje to Josh nejprve za omyl. Pak se ale zjistí, že Shaw zdefraudoval nejen obrovské částky, ale i peníze hotelových zaměstnanců, kteří je vložili do penzijního fondu. Cítí obrovskou vinu, protože on sám Shawa o jeho spravování požádal. Vrátný Lester, který se jako ostatní ocitl na mizině, se pokusí o sebevraždu. Teprve tehdy Josh prozře a v záchvatu vzteku roztříská červené Ferrari, které Shaw vystavuje ve svém bytě. Spolu se dvěma dalšími kolegy je okamžitě propuštěn. Poté se rozhodne vzít odplatu do vlastních rukou. Od agentky FBI se dozví, že v Shawově bytě je ukrytý trezor s 20 miliony dolarů. Josh k připravované loupeži přibere bývalého burzovního makléře, který kdysi v hotelu bydlel, a dávného spolužáka - profesionálního zloděje. Trezor je ale prázdný. Ve chvíli čirého zoufalství si Josh uvědomí, že poničené Ferrari je ze zlata. Teď už jen zbývá vymyslet, jak dostat nepozorovaně Ferrari z nejvyššího patra mrakodrapu. (TV Nova)

(více)

Videa (45)

Trailer 2

Recenze (381)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě jsem se bavil, slyšel jsem že je to propadák takže jsem nějak šance moc nedával, a navíc nemám moc rád režiséra Ratnera, takže jsem čekal podprůměrnou kravinku. Teda ono to nebylo nic extra ale tu hodinu a čtyřicet minut jsem se poměrně slušně bavil a to pokaždé když se na scéně objevil Affleck ten kluk má talent. Trošku mě zklamal Murphy kterej mi nějak moc směšnej nepřišel a Broderick kterej měl strašně málo prostoru. Jinak k hercům nemám moc výhrad. Nikdo nehraje nějak extra dobře ale odvádějí slušnou práci. Jen škoda že humor je prakticky okopírovanej ze 100 jinejch filmů. za mě slabší 4*. Bavil jsem se ale není to nic dlouhotrvajícího. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi suchá komedie, ale myslím, že záměrně. Zpočátku vlastně připomíná spíše nějaké komorní drama plné komediálních herců. Ale když dojde na loupež (přičemž plán hlavní hrdinů rozhodně nijak mistrovský není, to se zase našemu distributorovi asi něco zdálo) a především na eskapádu na laně, zábava to je. Stejně tak jsou zábavní Alan Alda, Ben Stiller i Eddie Murphy, režiě mě také nijak zvlášť neurazila a Beckova hudba se mi velice líbila. Navíc jsem rád, že se scénář obešel bez jakýchkoliv tělních tekutin a jiných nechutností. Tři a půl. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Všichni jsme si už zvykli, že ten židácký šereda hraje v samých trapných sračkách (snad až na prvního Zlotřilého fotra). Není pak divu, že když vyběhne jen ze sračkou prostou, setrvačnost je svině a pod vlivem Nočních můr v muzeu by jeden mačkal odpad už při úvodních titulcích. Ačkoliv zde pan Ratner jednoznačně útočí na zápis do Guinessovy knihy za první komedii bez jediného vtipu, nikdo se za těch sto minut nepoblije ani neposere, nehraje v tom jediná flašinetářská opička, až na hlavní roli je to charismaticky obsazené a velkolepě natočené a kdybych se měl u každé podobné oddechové hovadiny zamýšlet nad s*t*u*p*i*d*i*t*o*u scénáře, rozhodně nenaperu za čtyři Scotu Pilgrimovi, že ano! Jak se tu tak zase dívám na ty yntelechtuání plačky, pomalu se přestávám bát vyslovit provokativní tezi, že jsem se u toho nebavil téměř stejně, jako u těch tolik přeceňovaných Clooneyho retardů. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá nie je vtipná (s výnimkou lesbického dialógu). Je to asi taká komédia, ako preventívna návšteva zubárky. Síce viete, že ak aj vám niečo nájde, nebude to hneď robiť a dá vám termín o niekoľko dní/týždňov neskôr... ale aj tak je to zubárka. Fádna vizuálna stránka, mimoriadne rutinná réžia, nezáživní herci v čele s Benom Stillerom, Eddiem Murphym a (preboha!) Matthewom Broderickom (odkiaľ inšpektora Dadgeta vytiahli?), nelogické kraviny, nesympatický Alan Alda, blbý scenár. Je toho dosť, ale nič z toho nie je pozitívne. Nechápem, ako je možné, že takýto matne malátny film celosvetovo zarobil 152 miliónov (pri rozpočte 75 ). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nic moc, cekal jsem vic. Film vicemene nefunguje ani jako akcni krimi, ani jako komedie. Sem tam se sice povede nejaka napinavejsi scena, obcas je cemu se zasmat, ale rozhodne to neni vtipny neustale a na to, aby se jednalo o slusnou kriminalku, to je az prilis hloupy. Postavy jsou banda trotlu, celej ten plan ma k nejakymu mistrovstvi hodne daleko a herci v podstate nemaj poradnej prostor. I kdyz je fakt, ze s prichodem Murphyho nekdy v 40ty minute se to lehce zvedne. Film sice vylozene nenudi a dokoukat se to da v pohode, ale jinak to je po vsech strankach prumer. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (16)

  • Po uvedení filmu se objevily informace, že vlastníkem Ferrari 250 GT Luosso z roku 1963, které ve filmu vypadlo z okna, byl herec Steve McQueen. Později však bylo vše uvedeno na svou míru. Steve McQueen sice skutečně vlastnil automobil Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso, avšak pro tuto značku v poněkud netypické hnědém laku a interiérem v béžové kůži. Kompletně zrestaurovaný vůz byl koncem roku 2007 prodán za více než 47 miliónů korun. (jenik71)
  • Miliardář Donald Trump poskytl filmařům k natáčení svůj Trump International Hotel & Tower, který se nachází nedaleko Central Parku. (jenik71)

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Brett Ratner v Spielbergových službách

Brett Ratner v Spielbergových službách

12.05.2011

Posledním filmem, který jsme od něj viděli, byla Křižovatka smrti 3 z roku 2007. Pak měl velké plány se čtvrtým Policajtem v Beverly Hills, ale nic z toho nebylo. Momentálně dokončil krimikomedii… (více)

Reklama

Reklama