Reklama

Reklama

Jason a Julie (Adam Scott a Jennifer Westfeldt) jsou už léta kamarádi, ale nechodí spolu. S nelibostí sledují, jak jejich nejlepší přátele, dva manželské páry, změnila svatba a narození dětí. Vyčerpání, nerudnost a ztráta smyslu pro humor. Tohle s člověkem udělá manželství? I proto Julie celkem bez váhání souhlasí s návrhem Jasona, že by spolu mohli mít dítě a dál si žili každý po svém. Když se narodí malý Joe, z obou jsou ti nejschopnější a nejvíc milující rodiče, které svět spatřil. Podařilo se jim přelstít tradiční systém? Důkaz se nebude hledat tak snadno, jak si mysleli… Ve vedlejších rolích filmu se představují Megan Fox a Edward Burns. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (79)

klerik 

všechny recenze uživatele

Pár hercov z DÁMSKEJ JAZDY (Bridesmaids) si zahralo v celku príjemnom filme zo života. Tému mladých ľudí, ktorým zmení dieťa život veľmi podobne spracoval ŽIVOT JE TAKÝ (Pod jednu strechou). Friends with Kids je súdržnejší a menej klišovitý, lenže nemá nejaké extra vtipné či vyslovene originálne scény. Pozerá sa na to dobre, romantika i dialógy sú uveriteľné... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tendenční, kýčovitý a nechutně happy end doslova posral vcelku zajímavý námět a nápad. Proč, do prdele, musí všechno končit jako podle šablony? Tuctově? Suše? Je to sakra film, fikce, proč do něj nedat trochu odvahy? Potěšila oblíbená Maya Rudolph, i Kristen Wiig už si u mě dokonale smyla ten původní nesympatický pocit. Megan Fox stále jen a pouze "okrasa", stejně tendenční, tuctová a kýčovitá jako závěr a vyznění filmu. Spíše romantické drama než komedie, tu v tom moc nehledejte. 2.5* ()

Reklama

tempus 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se na tento film, protože upoutávky k tomuto a k filmu Pod jednou střechou (to již chci vidět nějaký čas) vypadali velmi podobně, a tak jsem se podíval na Svobodné se závazky. Jaké to bylo? Lepší 4* a protože je to podhodnoceno, dávám 5*. Po celou stopáž je děj vyrovnaný a nepřeslazený. Romantika je zde mužského typu (i přesto režírované a napsané ženou), ale film je jasně (a je to dobře) žensky režírovaný =>originální dílo. Oboje je přesto v dokonalé symbióze a film šlape jako hodinky. Pokud bych to mohl nějak vylepšit, tak bych dal nějak vědět, jak rychle ubíhají měsíce a roky. Je to jen drobnost, ale pomohla by °-)).PS Greg Berlanti a Katherine Heigl se budou muset hodně snažit (kvůli které mě film zaujal), aby překonala Jennifer Westfeldt. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Malé drama celoživotních přátel, osudy třech rodin a happy end na závěr. Film je jednoduše nalajnovaný a tak akorát dlouhý, aby nenudil. Několikrát jsem se pobavil a nemůžu říct, že jde o tuctovinu. Teda asi ano, ale rozumně napsanou, takže to není tragédie, ale vcelku příjemná podívaná, i když, myslím, rychle zapomenutelná. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Už vím, že nemám vůbec dát na hodnocení ostatních uživatelů. Aby bylo jasno přijde mi dost nefér takové nízké hodnocení. Jsem blázen do komedií, ale také romantiky apod. jenže tento film je naprostá míchanice legrace a také starostí a běžných situací ve vztazích a nebo v přátelství. Tedy nechci tím říct, že se dva přátelé normálně všude dohodnou na tom, že spolu budou mít dítě, ale touto zápletkou mě film uchvátil. Je to totiž něco nového a neokoukaného kde sice předem čujete konec příběhu, že dvě hlavní postavy pravděpodobně skončí jako love forever, ale stále vám film má co nabídnout. Není to nic brilantního ale odsoudit tento snímek do průměru si netroufnu. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (2)

  • Celý film bol natočený v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • Kristen Wiig, Chris O'Dowd, Maya Rudolph a Jon Hamm si společně zahráli již ve filmu Ženy sobě (2011). (žvanimírek)

Reklama

Reklama