Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (280)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nádhera! Nejde v něm v podstatě o nic, vyprávění o životě jedné obyčejné malé čarodějky, která neumí nic jiného, než létat na koštěti, tak si založí doručovací službu. Ale to "nic" je tak kouzelné, že vykouzlí v obličeji každého diváka blažený výraz, který ho neopustí po celou dobu. Tak milý a nekonfliktní film jsem snad ještě neviděla. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

To všechno ta kočka! Jak moc bych chtěla takového Jijiho, se kterým bych poletovala nad, francouzskou atmosférou salajícím, japonským městečkem, kde je všechno bezstarostně krásné a dokonalé. Kouzelný příběh mladičké čarodějky si mě svojí odzbrojující čistotou naprosto obtočil kolem prstu. Rozkošné! ()

Reklama

brit84 

všechny recenze uživatele

Za sebe říkám, že ať šáhnete po jakémkoliv Miyazakiho filmu, vždycky je to trefa do černého. Záleží jen na tom, na jaký žánr máte náladu. Kiki se bude líbit hlavně menším dětem. Mně pobavilo hlavně zakomponování zvířátek do filmu. Mluvící kocour Jiji byl fakt k sežrání. Jen ten konec byl trochu useklej. Čekal jsem, že uvidím jak se Kiki v doručování daří a její návrat domů. Ale co, asi mám přehnané nároky. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Má první pořádná zkušenost s Miyazakim a hned trefa prakticky do černého. Možná ze mě mluví hodiny odehrané v různých klonech GTA, kde se to jen hemží donáškovými misemi, ale tento odpočinkový a humorně sympatický coming-of-age příběh mi sedl. Velkou měrou tomu přispívá i kvalitně zpracovaný zvukový doprovod, který ví, kdy má dokreslit scénu hudbou a kdy nechat běžet obyčejný ambient (jsem vděčný, že jsem neviděl verzi z USA, která si do scén přidala hudbu podle svého). Obrazově se na to taky moc hezky koukalo (když pominu ten bláznivý Uršulin obraz), zejména animace se povedla na jedničku (což je hezky vidět např. na vlajících šatech Kiki). Postavy se povedly všechny, promarněnou šanci však, vzhledem k tomu, že na obrazovce těch čarodějnic mnoho nebylo, vidím v nedostatku čarodějnic a jiných měst. Nečekám, že by se tam objevila třeba Saxana, ale ochutnávka v podobě čarodějnice ze začátku filmu mohla být klidně rozvinuta více. Přidruženě - Jiji se svými sarkastickými komentáři by si asi dobře rozumněl se Salemem ze starší Sabriny. Dějově bych to nejradši upravil ku obrazu svému tak, že bych zkrátil celou záležitost se vzducholodí a rozvedl více závěrečný sestřih dalších dobrodružství v titulcích. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že tato situace někdy nastane a možná je čas začít se zamýšlet nad příčetností tohoto světa - poprvé jsem viděl pohádku od Mijazakiho, která se mi upřímně líbila. Konečně se šikmooký fešák oprostil od hromady svých typických "eko" super myšlenkových přesahů a na film se dalo dívat. Ze začátku jsem měl sice chuť tu malou šeredu upálit, ale netrvalo dlouho a příběh mě dokázal lehce rozněžnit. Velkou zásluhu připisuji opravdu fenomenální hudbě. Mijazaki je zřejmě nějaký letový fetišista. Z každého záběru je cítit nesmírná láska k létání. Velice příjemná věc. Slabší 4 kousky. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Scéna, kdy paní Osono nabízí Kiki kávu, byla v Disneyho anglicky dabované verzi mírně upravena. Paní Osono v ní místo kávy nabídne Kiki horkou čokoládu, protože se tvůrcům nezdálo vhodné, aby se dětem ve filmu nalévala káva. (Hromino)
  • Během úvodních titulků přeletí nad Kiki letadlo, které má svou předlohu v dopravním letounu Handley Page H.P.42 z počátku 30. let. (Zdroj: ČSFD)
  • Ve filmu bylo použito celkem 462 barev. (Hromino)

Související novinky

Reklama

Reklama