Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (280)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála Miyazakiho filmů, kde nejde vyloženě o fantaskní bytosti, které překvapují svou infantilností a originilatou. Jasně, příběh čarodějky, která si zřídí živnost v podobě roznášení balíků na koštěti, je samo o sobě dost zvláštní, ale u Miyazakiho je to hotová věc. Jako vždycky se musím pozastavit nad tou neuvěřitelnou animací a detailností. Nechápu, kam na to režisér chodí (možná je to tím nadměrným pitím čaje, který má neustále při sobě..), protože -ač se nad tímhle normálně nepozastavuju- tak uniknout si takové uklouznutí po lupení či při lezeni do kopce, je vyloženě hřích. Kiki by svou ochotností a ctností sice předčila i Matku Terezu, ale nějak výrazně na pěst není. Na rozdíl od svého kamaráda, který je opravdu....ale opravdu blbec. Má sice zajímavé kolo, ale to vás nezbaví dojmu, že většího protivu Miyazaki ještě nestvořil. Můj barometr značící mou momentální pohodovost ukazuje zářícího smajlíka, takže to asi nebylo tak hloupé, jak se zdálo :D ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Miyazaki mě po temné a pro mě slabé "Naushice" a příliš dětinském "Ponyo on the Cliff" opět velice potěšil krásnou a hlavně zábavnou pohádkou. Tentokrát vypráví příběh o malé čarodějce, která si v cizím městě otevře kurýrní službu. Režisér se tentokrát drží více při zemi a jediný fantasy prvek celého filmu je hlavní hrdinka se svou mluvící kočkou. Nečekají nás tedy žádné obvyklé fantasy zrůdy všeho druhu a hlavy různých velikostí a různým počtem očí. Vůbec to ale nevadí, protože snímek dokáže diváka okouzlit i tak a jeho optimistická, usměvavá nálada přimo čisí z obrazovky. Všemu samozřejmě dopomáhá nádherná animace, kouzelná hudba a sympatičtí hrdinové, které si okamžitě oblíbíte. Ale to už patří k Miyazakiho standardům. Jeden z jeho nejlepších filmů. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kiki není žádná Kikina - je to velmi vyspělá a čestná mladá slečna (dobře, čarodějka), která se stává samostatnou. Ale Miyazaki to tentokrát - možná věren předloze - příliš nedotahuje do konce. Dětem to rozhodně vadit nebude, a pokud jste Ghibli-positive (jestli nejste, dejte se léčit;)), v těch nejméně banálních významech slov "krásný" a "dojímavý" svět (asi poválečné Švédsko) Vám ty příběhové nedostatky dostatečně vynahradí. Ale rozhodně to nemůžu označit za takovou pecku jako jiné Miyazakiho filmy. 80% a krom plyšového Totora potřebuju pro tu svoji Kikinu sehnat ještě Jijiho:) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jakmile se Miyazaki vzdálí od vznešených duchů a ochrany přírody, začíná se vzdalovat od plného počtu. Tady má čtvrtou hvězdu jen s ne odřenýma, ale useknutýma ušima. Poměrně zdlouhavý příběh, který zachraňuje pouze atmosféra a setrvačnost, kterou ale nenabírá sám, ale jen vzpomínkami na úplně jiné filmy. 70% A už teď tak vysokého hodnocení lituju. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nádhera! Nejde v něm v podstatě o nic, vyprávění o životě jedné obyčejné malé čarodějky, která neumí nic jiného, než létat na koštěti, tak si založí doručovací službu. Ale to "nic" je tak kouzelné, že vykouzlí v obličeji každého diváka blažený výraz, který ho neopustí po celou dobu. Tak milý a nekonfliktní film jsem snad ještě neviděla. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Píseň v úvodních titulcích je singl „Rouge no Dengon“ z roku 1975 od japonské zpěvačky Yumi Arai. (Zdroj: ČSFD)
  • Autobus, se kterým se Kiki na začátku téměř srazí, nese název Studio Ghibli. Jedna z tváří za oknem pak podezřele připomíná mladšího Hajaa Mijazakiho. (Jirka_Šč)
  • Během úvodních titulků přeletí nad Kiki letadlo, které má svou předlohu v dopravním letounu Handley Page H.P.42 z počátku 30. let. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama