Reklama

Reklama

Rubber

  • Česko Guma (více)
Trailer

Když Robert, neživá pneumatika, objeví své destruktivní telepatické schopnosti, zaměří svou pozornost na jedno pouštní město a zejména ho zaujme záhadná krásná žena, tou je doslova posedlý…  Hororová komedie režiséra Quentina Dupieuxe vypráví příběh obyčejné pneumatiky pohozené v kalifornské poušti, která náhle nevysvětlitelně ožije. Jakási záhadná síla udržuje pneumatiku jménem Robert v pohybu a jak se řítí silnicí, objeví v sobě telepatické síly, díky nimž dokáže zničit cokoliv se mu zachce. Zpočátku se spokojí s lovem drobných pouštních zvířat a vyhazováním různých věcí, ale brzy se jeho pozornost stočí k lidskému druhu a zvláště jej zaujme záhadná krásná žena. Robert se stává chaotickou silou, po níž zůstává široký pás zkázy napříč pouštní krajinou. Rubber je chytrý, zábavný a originální hold kinematografické koncepci "bez příčiny". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (256)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tak tá " guma " Ma vystrelila z kresla a skoro celú minutáž som zírala na TV s vyvalenými očami , ktoré sa Mi rozsypali po byte , že - W.G.O. Celé Mi to pripadalo , akoby nikto zo zúčastnených nevedel , čo sa odohraje v nasledujúcej scéne , pretože ak nejaký scenár bol , tak zmizol. Netuším úmysel a je Mi aj " voľný ". Podobným snímkom fandím a tento bol náležite uletený ( a Ja s ním ). KOMÉDIA - guma si otvorí dvere v moteli / DRAMA - mŕtvy vták / HORROR - gore head / MYSTERY - zmiznutý scenár. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Ústřední myšlenka (světe se div, on Dupieux nějakou ve svém ranějším filmu vážně má!) vycházející z různých nelogických či minimálně bezdůvodních prvcích a situacích ve filmu je hodně zajímavá. Ačkoliv pokud chtěl Dupieux docílit v tomto směru hlubšího intelektuálního zamýšlení, z klíčového molonologu puštěného v úvodu i závěru filmu, kde se mluvčí (potažmo Dupieux) snaží demonstrovat „bezdůvodno“ ve filmu mj. na snímcích dle skutečných událostí a vnímá bezdůvodno např. i v politické situaci za 2. světové války, jsem už měl po stránce argumentace zvoleného postoje dost rozpačitý pocit. Naštěstí mě jinak tento nápad exkurze se živým sledování probíhajícího filmu v poušti přes dalekohled hodně zaujal a to samé mohu říct rovněž o ústředním námětu černé komedie s vraždící pneumatikou. Film, ve kterém by vyloženě hlavní postavou a současně hercem(!) byla nějaká (částečně) oživlá věc s nadpřirozenou vlastností, se vážně jen tak nevidí a o to víc, jde-li o pneumatiku. :-) Absurdní humor na mě v nejedné scéně fungoval, ať už náš kulatý černý hrdina Robert špehoval svlíkající se ženu nebo v rámci tvrdého útoku proti policii se nebezpečně zastavil na silnici. :o) Asi by mi Rubber sedl ještě víc, kdyby šlo o čistě absurdní horrorovou komedii (a řádně propracovanou až do konce) bez intelektuálního nánosu navíc, příp. kdyby Dupieux se zmíněnou myšlenkou pracoval více i ke konci, než jen protavením do nesmyslně nedotaženého závěru, kde Rubber plně ukáže svou tvář čirého úletu na jedno použití. Nicméně je to poprvé (po 5ti viděných filmech pana režiséra!), kdy mohu prohlásit, že se mi nějaký Dupieuxův film vyloženě líbil a bavil mě i přes slabší místa od začátku do konce! Tady musím uznat, že něco do sebe ten Dupieux má, lépe řečeno: kdysi ve svých začátcích měl. [70%] ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Pneumatikový holokaust! Kto by sa nevzbúril, poučený históriou? Ej, či nezvihne sa pneumatika z prachu a piesku skládky na odpor pri pohľade na husté, tmavo-čierne kúdole štipľavého dymu valiace sa z gumenných spolubratov a spolusestier? Vraj film bez dôvodu. Ale veď bojovať je dôvod absolútny! Spása etnika, národnosti, rasy, výrobku, tovaru, štátu, národných záujmov, jazyka i kultúry. I umenia kotúľania sa cestou-necestou. To všetko sú už len také intelektuálske barličky k ospravedlneniu odporu. Podstatné je, že ak sa pneumatika zatrasie, hlava vybuchne. Ako dvd dodatok ku knihe Jana Kellera: Naše cesta do prvohor (o povaze automobilové kultury) by to bolo dokonalé. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Asi by pro mě bylo nejjednodušší pózersky Rubber odstřelit jako podívanou pro intelektuální festivalovou elitu, která zneužívá klasické (vybuchující hlavy a zviřátka) a méně klasické (vraždící pneumatika) horrorové propriety. Ne, že by snad tenhle film horror neznásilňoval, ale dělá to dostatečně zajímavě a zábavně, že nakonec i člověk jako já se baví ze zcela jiných důvodů, než jsou ony vybuchující zviřátka. Nic proti nim, samozřejmě, bez nich by to nešlo ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Tento projekt mě zajímal už když jsem poprve slyšel zápletku o vraždící pneumatice. To jsem ale ještě nečekal, že to nebude žádný horor, že tam bude publikum, že bude mít pneumatika telekinetické schopnosti a že budu hodinu a půl koukat na gumu, která vždycky jen někam přijede a ji nejbližší předmět exploduje. Furt dokola. Nuda a obrovské zklamání. Nejsem si ani jistý jestli to stálo vůbec za smrt toho škorpiona. 30% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Ke konci filmu ve scéně, kdy se pneumatika převtělí v trojkolku, se zvonek s hadičkou „přesune“ z pravé strany řidítek na levou. (earl hickey)
  • Ve filmu se v roli paliče gum objevil i Perdo Winter, vlastník studia Ed Banger Records, které produkuje mj. i hudbu Mr. Oiza a Justice. (Phantomass)
  • Daniel Quinn ve filmu stojí coby divák tváří v tvář pneumatice, která svými telepatickými schopnostmi dokáže vyhodit hlavu oponenta do povětří. Stejnou schopností disponoval i Daniel Quinn ve filmu Scanner: Policajt (1994). (Alfréda)

Reklama

Reklama