Reklama

Reklama

Vnější svět

(festivalový název)
  • Německo External World, The (více)
Krátkometrážní / Animovaný
Německo / Irsko, 2010, 17 min

Obsahy(1)

Príbeh o chlapcovi, ktorý sa učí hrať na klavír v bizarnom svete bez hraníc. (ScarPoul)

Recenze (19)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Velice bizarní dílko, nutno vidět pro vytvoření vlastního názoru. Nejzábavnější mi na něm přišlo identifikovat všudypřítomné popkulturní odkazy ("The Itchy & Scratchy Show"...), vizuální symboly (estetika videoher à la "Scott Pilgrim"; grafický ekvalizér; spořič obrazovky z Windows - známé potrubí...), narážky na známé filmové postavy (Oskar z Schlöndorffova filmu "Plechový bubínek" z r. 1979; Picachu...), scény (dvojhra na piano z Burtonovy "Mrtvé nevěsty" z r. 2005...), filmy (Lynchův mysteriózní počin "Rabbits" z r. 2002; Star Wars...), apod. A v neposlední řadě - ačkoli je David O'Reilly bezpochyby schopný chlapík (jen o rok mladší než já) a černý humor mám rád, "Vnější svět" není tak úplně můj "cup of tea", proto nemohu jít s hodnocením až na maximum. ()

Therese 

všechny recenze uživatele

Film je sice nazvaný Vnější svět (nebo Svět mimo nás), ale je tak snadné vidět paralely a inspiraci ve světě kolem nás, až z toho člověku není dobře. Málokdy jsem nějakým filmem tak fascinovaná a zároveň si říkám "Kdy už to sakra skončí?". Skoro to vypadá, jako by se David Lynch dal na animaci a halucinogeny po kýblech... Hrozně rozporuplné, ale po prvním shlédnutí za 5*. ()

Reklama

FilipRut 

všechny recenze uživatele

Psychedelie, deprese, vtip / absurdita, šok a nechuť / animovaná symboličnost... Kdyby tenhle film trval hodinu tak je to nesnesitelná podívaná, za 17 minut s člověkem dokáže pohnou aniž by ho nudil nebo znechutil. Na 17ti minutách si může dokonce dovolit nedotahovat témata dokonce a nabízet jenom čisté obrazy. Protože jsou sakra silné. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Po prvních minutách jsem neměl pocit, že by mě to mohlo zaujmout, a to jak vizuální stránkou, tak i tím, o čem snímek je. Sám se prohlašuje, že je o ničem, ale to je nakonec právě jeho kouzlo. Sled scének, které nemají žádnou souvislost, mnohdy jsou o ničem, ale většinou jsou krásně absurdní a také vtipné. Překvapivé a krásné. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno