Reklama

Reklama

VOD (1)

Chlapec z Brooklynu se stane svědkem brutální vraždy své matky a čím je starší, tím je posedlejší nalezením vraha. Přes den je tichým premiantem ve škole, v noci samozvaným hrdinou. Jenže, co to vlastně znamená být skutečný hrdina? Sean Donovan byl jen školák, když se jeho rodina stala obětí přepadení, které ho připravilo o matku a z jeho otce učinilo trosku. O mnoho let později si na hrůznou událost sedmnáctiletý Sean stále pamatuje a nehodlá se s ní smiřovat. Pravidelně navštěvuje místní oddělení policie a prohlíží fotky zločinců v naději, že najde tvář muže, který vzal jeho matce život. Zatímco jeho otec propadá alkoholismu, tráví Sean noci obcházením těch nejtemnějších zákoutí města a plánuje pomstu. Když se Sean málem stane obětí drogového dealera, poslechne premiant své pudové instinkty a konečně ze sebe vypustí vztek, který se v něm už od dětství hromadil. Detektiv Teresa Ames z oddělení vražd se dozvídá o řádění a chce tomu učinit přítrž. Je možné, že ten tichý mladík, kterého vídá přes den, je onen samozvaný bojovník, kterého se snaží dostat v noci? (HBO Europe)

(více)

Recenze (75)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

No, já teda v tomto žádný zázrak ani údiv neshledávám. Hlavní "KickAss" hrdina vypadal jak emo po odbarvení peroxidem, děj je nudný - nechá se pokaždý skopat, pak je odpráskne - co to jako je? Hlavně, že z něj udělali génia. A navíc sršel takovým charismatem, že sexy detektivka mu lezla do zadku. Konec jsem dokoukal jen ze zvědavosti, jak to bylo doopravdy s jeho fotrem. Když ho tolik sral, proč u něj tak dlouho zůstával? Nechápu. V takovémto snímku by logika chybět neměla. Dvě * a sbohem. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Takto to mám rád! Príbehy o pomste ma nikdy nepresýtia. Tento je z tej lepšej polovice. Priznám sa bez mučenia, že som mal tiež podobné myšlienky ako hlavný hrdina a to sa mi nič také nestalo. Prekážalo mi len to, že musia byť zaradené do filmu pomaly všetky rasy, aby sa nik necítil ukrivdený. Záver ma výnimočne nesklamal. Tiež nechápem, prečo nie je Caleb Steinmeyer uvedený medzi hercami, keď perfektne stvárnil hlavnú rolu.. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

X-tá variácia psychoanalytickou školou propagovaného námetu o vyformovaní osobnosti traumou z detstva. Akoby nič iné na charakter jednotlivca nevplývalo. S rovnakým predpokladom pracuje aj nekonečný seriál Dexter. S ním má Hrdina ulice viac spoločných čŕt. Hlavný hrdina je osamelý sociopat s veľkými znalosťami. Nie je detektívom, no má voľný prístup do policajnej stanice. Kriminalistické databázy využíva k svojsky poňatej spravodlivosti. Veľký vplyv na hrdinov život má postava otca. Matka zahynula násilnou smrťou, pričom dieťa bolo prítomné. Túžba polapiť vraha matky sa vinie hrdinovým životom. A aby bolo podobenstvo dokonalé z hľadiska dobrého príbehu a zamedzeniu poskytovania vzoru pre prípadných nasledovníkov, primiešajú sa do cesty pomstiteľa nevinné obete. Tie dokazujú, že subjektívna spravodlivosť síce často efektívne stopne násilných sadistov a vrahov, ktorých nepružný systém súdno-policajnej mašinérie nedokáže potrestať, ale pri vzatí spravodlivosti do vlastných rúk dochádza k nezvratným tragickým pochybeniam. Výsledkom je remeselne slušný produkt vychádzajúci zo zabehaných príbehových schém, ovplyvnený freudistickým výkladom a nenápadne pritakávajúci policajnej práci. Slúžia jej oddane všetky rasy, pohlavia i váhové kategórie, pričom dokážu mať pochopenie aj pre traumatizovaných jedincov. ()

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som sa dosť nudil a uvažoval nad dvomi hviezdičkami,ked sa však začalo niečo diať a prišlo k zopár súbojom a pomalému rozuzleniu a vysvetleniu všetkého, mal som zase úplne opačné pocity.Bitka s pasákom,súboj v metre a zlikvidovanie čiernych dealerov boli tiež svetlé momenty.No a záver ten ma dostal,pekne si to chalan naplánoval naozaj som bol milo prekvapený v závere. Takže keď si to spočítam, vyjde mi z toho lepší priemer. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Intenzivní, snaživé a celkem dusné béčko, které v sobě míchá ty nejlepší prvky krimi/thriller žánru. Po celou dobu stopáže si film drží slušné napínavé tempo, které nenudí, hlavní postavy jsou charakterově i herecky solidní a jak se blížíme do závěru, dostáváme výborné motivy paranoie hlavní postavy, která se přebíjí se spravedlností a pomstou za smrt své matky. Více spoilerovat nebudu, každopádně film rozhodně stojí za zhlédnutí, a to i přesto, že popisek je takový nemastný neslaný. Závěrečné minuty pak film zakončily sakra důstojně a tak úderně, že nad nimi budu ještě pěknou chvilku přemýšlet. Chytré, inteligentní, naturalistické a současně divácky friendly - na neznámého outsidera bych řekl dost dobrý výsledek. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama