Reklama

Reklama

Úder na planetu Zemi

  • Česko Fatální střet (více)
USA / Německo, 2007, 2x50 min (Special Edition: 84 min)

Obsahy(1)

Před 65 miliony let dopadl na naši planetu asteroid a jeho dopad měl drtivé účinky. Naprostá většina živých organismů zahynula a éra dinosaurů tak skončila. Tento dokument ukazuje, co by se stalo, pokud by se podobná situace opakovala dnes. Přední vědci celého světa načrtávají pravděpodobný scénář následků katastrofy a nabízejí tím jedinečný pohled do budoucnosti! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zajímavá "dokumentární " záležitost projektující před diváka model globální katastrofy, kterou už před nějakým tím pátkem odvracely týmy Brjůsa Vilisa a Roberta Duvalla (a několik dalších před nimi a mnozí další - obvykle televizní a nekoukatelní - po nich). Zajímavé je to proto, že tentokrát je to celé ukazováno za pomoci odborníků na krizový management, přírodní katastrofy, geologii, botaniku, psychologii davu atd. atd., z nichž někteří i připouštějí, že svoje hypotézy budují na něčem, co zřejmě nepůjde srovnat s tím, co by nastalo při skutečném Armageddonu;) Bohužel je to prokládáno hranými scénkami z "dne D" a toho, co přijde po něm, které jsou dost tristně zpracované a IMHO hodně naivní. Nemluvě o tom, že v nich všichni mluví německy, i když jde o Mexikány z Yucatánu nebo Pařížany - vlastně pardon, keňští domorodci a Papuánci mluví svými jazyky, takže germánská rozpínavost má své meze;) Forma je nicméně značně nevyvážená, pokud jde o informační hodnotu i nějakou tu obecnou přitažlivost - taková Supersopka, která byla kompletně hraná, mě bavila daleko víc. Spoiler alert - mikroby přežijí, takže Bay respektive B. B. Thornton kecal;) 60% a víc ani ránu, mohlo se to udělat daleko lépe. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vizuálně docela působivě zpracovaný dokument. Jinak však vytvořený přesně stejnými postupy, jakými vznikají béčkové německé, či kanadské katastrofické filmy. Ale snaha byla, a kdyby nebyl tolik viditelný ten lehce laciný "nátěr", neváhala bych jít s hodnocením výše. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

A do háje ... že já jsem se na to dívala, teď budu mít psychickou újmu a doživotní trauma. Teda snad mě ještě nějaký ten kus života čeká, si uvědomuju, že jsem si vlastně doteď neuvědomila jak je opravdu stále vesmír nebezpečný. Dinosauři si taky žili klidně a taky by je nenapadlo, že následkem dopadu jedné komety jen tak ... z ničeho nic vyhynou. Velmi dobře natočený hraný dokument. Máme dnes tak výkonné počítače, které nám pomůžou simulovat vznik vesmíru i jeho možný konec a taky konec života na naší planetě. My vlastně dodnes nemáme nic, čím bychom se proti kusu vesmírného balvanu mohli ubránit a odklonit katastrofu tak, jak vídáváme v holywoodských filmech. Žádný happy end nás nečeká, možný střet bude jedině fatální. Ajaj ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento televízny, hraný dokument, rozdelený do dvoch častí, pojedná o tom, čo sa stane ak jedného dňa zasiahne našu krásnu, modrú planétu Zem obrovský meteorit z vesmíru. Niečo podobné sa už stalo pred milionmi rokov a vtedy to spôsobilo katastrofické zmeny. To isté sa môže zopakovať. Nie je otázkou, či sa to stane, ale kedy sa to stane. Ak chcete približne vedieť aké následky by to malo pre ľudstvo, tak si pozrite tento snímok. Nemeckým tvorcom sa to podarilo pomerne dôverihodne načrtnúť a celkom prijateľne vizuálne spracovať. *** ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No brrr. Dokument nás celkem věrně seznámí s faktem, že až k naší zemi přiletí pořádný kus šutru s průměrem pár kiláků, napomůže ani Bruce Willis s partou permoníků a atomovkou. Od určitého průměru komety či asteroidu už konvenční nosiče a zbraně lidstva šutr ani neodchýlí natož zničí... Současní vědci , kteří se touto otázkou zabývají v dokumentu osvětlí jak to bude s lidstvem před a po dopadu. Škála smrtí každého z nás, je obdivuhodná a nepřeberná co do rozmanitosti. Záleží jak daleko se ocitneme od centra dopadu. To daleko je myšleno v desetitisících kilometrů. Jen namátkou. Pokud přežijete nepokoje, rabování atd.. až se zhroutí řád a společenský systém, tam kam to vletí bude takové zemětřesení a devastace, že si to nelze ani představit. Vzedmou se moře a vzniknou dvacetimetrové vlny ženoucí se k pobřeží. Kdo nezahynul hned, utone při cunami nebo se utopí v troskách zaplaveného světa. Vyvržené částečky prachu budou padat zpět do atmosféry a tam začnou hořet. Bude jich tolik, že to ohřeje atmosféru na několik set stupňů. Na zemi dojde k samovznícení povrchu celých kontinentů... Do toho EMP vlny, tma a zima, protože prach zakryje na léta slunce... Ti co přežijí začnou psát první stránky nového pravěku lidstva.... Dokument vše doplňuje digitálně zpracovanými ukázkami a i když bych měl k animacím výhrady (kvalitou nedosahují kvalit hollywoodských katastrofických blockbusterů) i toto stačilo k tomu abych se párkrát otřásl.... * * * * ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Víděn první díl. Z hladiska nějakých těch hereckých výkonů slabé. Ale z hlediska podávaných vědeckých informací ze všech různých oborů kterých by se to mohlo týkat jsem byl nad míru spokojen. Dalši malá nevýhoda je nedostatek finančních prostředků pro tento dokument, a to je znát na počítačových simulacích. Přesto zatím dávám 85% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bohužel i když se tenhle film tváří jako extra cool vzhledem a mixem dokumentu a katastrofického filmu. Tak stejně působí strašně omšele a neoriginálně, navíc herci byly extra špatní. Prostě se tenhle film tváří že je víc než ve skutečnosti je. Upřímě? Raději zkouknu jiný film od Regentu. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Hraný dokument o zkázonostné kometě, která nám spustošila planetu a sledujeme v různém časovém období po nárazu jak co přežilo, jaké je počasí a pod. Vše jak hranou formou kdy sleduje příběhy lidí různě po světě jak bloudí pustinou a snaží se najít místo k přežití. A taky v podání vědců , kteří simulují chování a život na Zemi. Hodně děsivý ,ale zajímavý dokument, který ale můžeme i nemusíme brát vážně, ale stát se to může, doufejme že nás to nepotká..... ()

MarleyCZ 

všechny recenze uživatele

Upřímně mám s těmito německými dokumnety problém, hrecké výkony byly nanejvýš otřesné, stejně jako finanční rozpočet, díky kterému je snímek ještě více nesnesitelný, avšak dokument je skvěle vědecky podložen a musím uznat, že jsem se dozvěděl něco nového, i když podobných dokumentů je poslední dobou hodně. 50/100. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Hmm, Hmm. Zajímavé. Ale úplně debilní. Komentující hlas nám oznámí např. na volném moři (oceánu) budou větry dosahovat rychlosti několik stovek kilometrů. Posádka nemá šanci. A vzápětí je vidíme, jak vylézají na břeh a drží se za ruce. Jak mohl přežít ten pomatenec v tom úkrytu, když to bylo v místě dopadu? - Byl tam docela pořádek, když pak vylezl ven. Měl jsem takový dojem, že nám v dokumentu něco oznámí, nějaký "vědecký" fakt, a hned na to nám ve "filmové" podobě ukáží něco zcela opačného. Komentář tedy končím citátem, lépe řečeno odpovědí na otázku, která padla v planetáriu, když jsem tam byl ještě jako capart se třídou ze základky : Co můžeme dělat, když na Zem bude padat meteor? V tomto případě se dívejte velmi pozorně, protože s 95% pravděpodobností už nic jiného neuvidíte. Z hlediska kynetické energie si zkuste zastavit náklaďák Tatra naložený plný písku jen plivancem z úst ! - Myslím, že tento výrok hovoří výstižněji než samotný dokument. ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

O nějakém hraní snad nemůže být ani řeč. Nicméně jako dokument objasňuje a přináší spoustu zajímavostí. Nejvíce mě asi pobavili houby :). ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní a originální simulace - zároveň taky trochu látka na přemýšlení a úvahy pro tu část populace, jež byla zasažená jistým všeobecným vzděláním ;-) ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Velmi zaujímavý dokument. Len to tam trošku preháňajú s tími hercami, ktorý to ani nevedia zahrať. Radšej to mali natočiť len na základe vedeckých poznatkov a poprípade počítačovou animáciou, ale tie akože dramatické herecké výkony sú na mňa trochu moc. VIDENÉ 1x ()

Kinpr 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde o německou produkci, tak je to celkem povedené. A téma dopadu komety docela zajímavě zpracované. ()

Reklama

Reklama