Reklama

Reklama

Rampelník

(TV film)
  • Německo Rumpelstilzchen (více)

Obsahy(1)

Chlubivý mlynář jednoho dne na trhu prohlásil, že jeho dcera umí i za slámy upříst zlato. Zaslechl to chamtivý král Gustav a zavřel dívku do vysoké věže s kolovratem a několika otepmi slámy. Zoufalé přadleně se zjevil podivný mužíček a slíbil jí pomoc. Ale musela za to draze zaplatit... (oficiální text distributora)

Recenze (31)

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Síce som v hanbe nad nevykonaním aktu zapálenia sviece na ich hrobe, no tu si pomôžem smyčkou. Ten dobrák čo mlynárke pomohol trikrát sa nakoniec dostal do pekla ? Za dobrotu na žobrotu. Späť k filmu. Nemci nesklamali a toporne po úmornom hereckom a dejovom útrapnom práve sa zaskvejú v pamäti: kráľ olizujúci zlaté Dildá a láska pantomimického princa už po dvoch minutách k mlynárke s ballgagom v ústach. Chcem znamenie... (videné 05.01.2016,STV1 archív) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Těžce podprůměrná pohádka, kde se mi zpracování Rampelníka vůbec nelíbilo. Vypadá tu příliš normálně. I česká verze vypadá mnohem lépe a skřetovsky, a to nemluvím o nepřekonané verzi v Bylo, nebylo. Příběhově podstandard, bez větších zázračných prvků a jakýchkoliv výraznějších postav. To novější z německé produkce a žádný zázrak. 35% ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já jsem k německým pohádkám strašně skeptická a sleduje s velkými obavami. Němci jsou tak nějak moc tvrdí a chybí jim ta naše vřelost a hravost, se kterou točíme pohádky u nás. Nakonec musím konstatovat, že to špatné nebylo, ale stejně je to pohádka, která zabublá a vyšumí do ztracena. Vadil mi český dabing Rampelníka. Nehodil se k němu a tahal za uši. ()

Shadowrat 

všechny recenze uživatele

Mě se tato pohádka nelíbí. Ne, že by to nebylo hezké, barevné a nehýbalo by se to, ale samotná zápletka kdy sice pod tlakem králova hněvu přijímá mylnářova dcera pomoc záhadného "dobrodince". A když on ji pokaždé vyhoví a dojde na "placení" najednou se ona zdráhá a hledá různé kličky jak z toho ven. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou jsem náhodou shlédla několik nově natočených německých pohádek a mám pocit, že jejich kvalita jde, oproti dřívější pohádkové německé tvorbě, silně nahoru. Ba dokonce proti nim mám méně výhrad, než proti některým v poslední době točeným českým. Navíc tak nějak cítím, že svoje bratry Grimmy umějí v Německu natočit. Pohádka ve stylu našeho Rumplcimrcampr mě bavila i trochu strašila, na herce se pěkně koukalo a uměli i hrát, sice to není veledílo, ale ráda se podívám znovu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy princ (Kristian Kiehling) příjde za otcem, aby pustil Lízu (Julie Engelbrecht), vysí za princem obraz „Dívka s perlou“ ze stejnojmenného filmu Dívka s perlou (2003). (Lenny09)
  • Natáčení probíhalo v Německu na hradě Bürresheim. (pfa)

Reklama

Reklama