Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (383)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Je důvod, proč jsme Měsíc už nikdy víc nenavštívili...... Nízkorozpočtový horor odohrávajúci sa na mesiaci? Nebol by to úplne márny nápad tvorcov, keby toho ukázali viac a použili normálnu kameru. Takto sa dá pravým hororom nazvať len práca kameramanov. Je to síce autentické, ale jednoducho nič nevidno. Neprehľadná nuda. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Ouvej ouvej, tohle se teda nepovedlo a nejvíc za to může volba filmařů natočit to stylem found footage. Tohle není procházka lesem nebo statický natáčení nějaký místnosti během nočních hodin. Když už, tak to chtělo někoho schopnějšího než je tady pan režisér, protože tento ve mně nedokázal vyvolat ani pocit realističnosti, ani napětí. A navíc ty kamínky?! Škoda, takovej pěknej námět to byl... ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Footage filmy nemůžou fungovat bez reálného chování hrdinů, A posádka Apolla 18 vypadá, jako by NASA sebrala skupinu chlápků z hospody a poslala je náhodou do vesmíru. Je to přesně ten typ hororu, kde chodí blondýny v noci venčit psa do lesa, když kolem běhá maniakální vrah. Jen si to představte na Měsíci. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

SPOILERy! Nič proti štýlu, vzniklo v ňom niekoľko výborných filmov, ale všetkého veľa škodí. A pri tomto tempe sa čoskoro vo found footage budú točiť aj komédie. On to nie je vyslovene zlý film, ale ja som im to tentokrát proste už nežral. Teraz vážne, keď ste na mesiaci, koľko kamier vás môže naraz snímať? Všimnite si tie strihy. A hlavne, keď posádka zahynula na orbite, ako sa vôbec niekto dostal k tomu filmu? Pri hororoch väčšinou nejaké tie diery v logike prekusnúť dokážem, ale muselo by ma aspoň zaujať spracovanie a toto bolo zmätené a otravné. A príšery nestáli za nič. Iron Sky rulez. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výtečný nápad a velmi dobré zpracování - bohužel mezi stylem a tím, co sledujeme, zeje nedostatečná propast pozorovatelského chladu. Daří se tu sice vytvořit jistý dojem realismu, ale už nikoli jakékoli angažovanosti diváka do děje. To však může být úmysl - film se tváří jako důsledný mockumentary, měl však být ještě důslednější a vyvarovat se různých klišé v ději i v obraze. Ještě pár stupňů mrazu a byl to vynikající voyeurský experiment s tak populárním žánrem, v němž by se přihlížející klinicky kochal krutým měsíčním experimentem. Takhle vzniklo něco na pomezí pozorování a snahy o zaangažování, čemu na jedné straně chybí ultimátní autenticita (např. už samotný fakt, že záznam sledujeme, je z hlediska logiky zcela nemožný), na straně druhé zase precizní načasování a gradace, tak podstatné pro žánr. Apollo 18 rezignuje na vlastní bohatý potenciál a loudá se zlatou střední cestou. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Dřívější verze filmu obsahovala obří měsíční kamenná monstra. (Cheeker)
  • Oficiální poslední lunární expedice Apolla se uskutečnila v prosinci 1972 a měla pořadové číslo 17. Od té doby se člověk na Měsíc už nepodíval. Program Apollo původně počítal s deseti přistáními na Měsíci – mělo jít o expedice Apollo 11–20. Proto zůstává prostor ke spekulacím a konspiračním teoriím. Zrušení celého projektu Apollo po letu Apolla 17 bylo oficiálně z důvodu zkrácení rozpočtu a poklesu zájmu veřejnosti o lety na Měsíc. (Beastmaster4)
  • Lunární modul LK byl přibližně třikrát menší, než americký modul LM z programu Apollo, a měl v něm letět jeden kosmonaut. (lukano)

Reklama

Reklama