Reklama

Reklama

For All Mankind

(seriál)
  • USA For All Mankind
Trailer 2
USA, (2019–2024), 40 h 5 min (Minutáž: 42–82 min)

Hrají:

Joel Kinnaman, Wrenn Schmidt, Krys Marshall, Jodi Balfour, Shantel VanSanten, Cynthy Wu, Coral Peña, Michael Dorman, Sarah Jones, Edi Gathegi (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si svět, v němž globální vesmírný závod nikdy neskončil. Tento napínavý seriál o alternativním pojetí historie od Ronalda D. Moora (Cizinka, Battlestar Galactica) se soustředí na riskantní život astronautů NASA a jejich rodin. (Apple TV+)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (87)

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alternativní dějiny kosmonautiky, kde Sověti přistáli na měsíci jako první nabízí kvalitní mix dramatu i vesmírné akce. První muž se potkává s Mad Meny. Herecky není co vyčíst, Kinnaman to táhne a holky, které to ve feministické vlně vtlačí do popředí jsou fajn. Závěrečná potitulková scéna skvěle navnadí na další sérii. Prvotřídní práce. ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

Díky Apple TV se začínám cítit jak pokroková holyúdská celebrita, protože můžu sledovat feministky a #metoo ve dvou seriálech, a ani mi to moc nevadí. For All Mankind má krásné scény alternativní historie, které člověka zapalují touhou říct si - "Tohle jsme mohli mít, a bylo by to boží." Co na tom, že na 10 minut reálných scén z vesmíru připadá tak 50 minut řešení toho, zda jsou lesby v NASA závadné, či jestli 50letá astronautka co bitchuje na každého získá důvěru hlavního protagonisty, či jestli dokáže černoška vydržet na základě stejně dlouho jako dva muži. Člověk aspoň zjistí že i astronauti se bojí, že nedokáži naučit své syny jezdit na kole, že i muži můžou mít na Měsíci nervy, atp. Opravdu, všechen tento crap by za jiné situace dělal seriál nekoukatelným, ale ty herecké výkony tam zkrátka jsou, jak z mužské, tak z ženské strany, a i když tam chybí naprosto pohled do zákulisí SSSR dobývání, a obecně tam chybí víc kosmu proti hlubokým tématům, těch několik minut koukání na přistávající měsíční základny a brouzdání lodí programu Apollo skrz vesmír člověk vnitřně často tak uspokojí, že přežije i 80 % dílu, kde dvě postavy debatují o svých snech a kouří u toho trávu. Jakmile je díl celý v kosmu, jako finále, je téměř bezchybný - a obecně i přes výtky, ženské charaktery opravdu dobře fungují, včetně chemie s muži. Co nefunguje, jsou problémy které řeší. 4*, těším se na druhou sérii a očekávám zlepšení. ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Alternatívna história, respektíve čo by bolo, keby... For All Mankind je vynikajúci seriál z útrob prostredia NASA a celého vesmírneho programu. Momenty príprav, štartu, pristávania, programov, nehôd, sme svedkami všetkého a tento seriál šliape. Čo niektoré projekty prezentujú celú svoju stopáž, tento seriál to zhrnie to niekoľkých minút a tempo je miestami raketové. Nanešťastie, i na úseku desiatich epizód prvej série, sme svedkami sprostej vaty a debilného chovania sa postáv, ktoré je hrozne otravné, hoci osobné linky astronautov respektíve pracovníkov NASA sú poväčšinou zaujímavé. Hra na efekt tomuto projektu v mojich očiach veľmi ubližuje. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

OK, tohle se Applu fakt nepovedlo a je vtipný že to má asi nejlepší hodnocení. To prostředí je nesmírně zajímavé a fakt mne bavilo čekat, s čím tvůrci ještě přijdou. Výprava ať už vesmírná nebo retro nádherná. Kinnaman strašnej bůh, řádil tam srovnatelně jako Billy Crudup v Morning Show. Neskutečnej byl teda taky Colm Feore jako Werner von Braun, hlavně v soudní síni. Překvapila Sonya Walger. Problém je, že to má strašně nezajímavou vatu. V podstatě se to snaží být ve výplni stejné jako Mad Men, ale selhává to ve všech ohledech, bylo mi naprosto buřt co se komu stane v osobním životě. 5/10 škoda.. ()

Martensson35 

všechny recenze uživatele

Poutavá alternativní historie, zkouknutelná takříkajíc na jeden nádech. Scénář skvělý tak, že i momenty, které jinde představují nudnou vatu a citové slinty jsou zde poutavě vyprávěné, takže vytváří celé sérii vyvážené tempo a hlavně propracovanou zápletku. Nakonec se člověk smíří i s mexickou dějovou liníí, která tam po čase aspoň trochu zapadne. Kinnamanovi konečně někdo řekl, jak má hrát, Wrenn Schmidt mi připomíná moji učitelku matiky, takže jí uvěřím i tu raketovou vědátorku a zbytek ancámblu taky super. Technicky slast, byť občas si tvůrci v rámci alternativní historie dovolí s NASA mašinkama trochu víc, než by v reálu zvládly ale tak...Kažodpádně ještě pár takových počinů a uvěřím, že může mít formát VOD i uměleckou hodnotu. ()

Galerie (441)

Zajímavosti (7)

  • Seriál je pojmenovaný po části slavné věty, kterou prohlásil Neil Armstrong, když jako první člověk na světě stanul na Měsíci: „That's one small step for a man, one giant leap for mankind.“ V překladu: „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo.“ (venca)
  • Během překonávání hranice mexickými uprchlíky je Měsíc ve špatné fázi. Kdyby A11 přistávalo během takové fáze, nebyly by vidět nerovnosti terénu během přistávání a navíc by byl povrch a okolí mnohem víc rozpáleno, což by si úplně nerozumnělo se skafandry. (Andy.)
  • Během startu měla Cobb (Sonya Walger) jakožto pilot LEM sedět vpravo, ne uprostřed. Jediný LEM pilot, který během všech Apoll seděl uprostřed, byl Aldrin během letu A11, a to jen proto, že velkou část předchozího tréninku strávil na pozici pilota CM. (Andy.)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

12.04.2020

Na jeden týden nabízí streamovací služba Apple TV+ několik ze svých seriálů všem divákům zdarma. Akce by měla být spuštěna v USA a všech dalších zemích, kde je služba dostupná, tedy včetně České… (více)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (více)

Reklama

Reklama