Reklama

Reklama

Holka s prknem

  • Velká Británie Chalet Girl (více)
Trailer

Krásná uličnice Kim kdysi bývala šampionkou ve skateboardingu, teď ale smaží hamburgery a snaží se uživit sebe a svého tátu. Brzy se na ní ale usměje štěstí v podobě práce v luxusní horské chatě v Alpách. Kim je zpočátku zmatena bizarností nóbl světa plném prvotřídního šampaňského, majestátních hor a po pás hlubokého prašanu. Potom ale objeví snowboarding a s ním úplně nový svět. Ukáže se, že Kim je přirozený talent, a tak začne brzy trénovat na soutěž pořádanou při příležitosti ukončení sezóny. Má jedinečnou příležitost vyhrát pořádnou sumu peněz. Jenže předtím, než se znovu stane šampionkou, musí překonat své nejhlubší obavy… a také zjistit, jak se věci mají s Jonnym, pohledným, ovšem evidentně nedostupným synem jejího šéfa. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Můj ty světe! Anglická popelka na prkně! Celý film jsem se cítil, jako by mi někdo vrážel sirky pod nehty, ale držel jsem se statečně! Dokoukal jsem to bez jediné přestávky na zvracení a měl jsem u toho jen několik hloupých a sexisticky perverzních komentářů. Stále jsem čekal, kdy některá z hlavních protagonistek odhalí alespoň jedno své kůzle a já zbrkle přihodím ještě jednu hvězdu, neboť se k tomu celý ten hloupý film schylovalo, ale nakonec nebyla vidět ani jediná holá prdel. Zcela a úplně mne dorazila závěrečná titulková šou, za kterou jsem paradoxně ještě hvězdu ubral, anžto kalich trapnosti již přetekl. Božínku, tak tohle tedy skutečně ne! 25% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Bohatá britská rodina zjistí, že potřebuje služebnou na svou chatu v Alpách, a nechá si tam zaslat anglickou dívenku, jejíž jediná předchozí zkušenost s podobným zaměstnáním je obsluhování ve fast foodu. Tato slečna, která nikdy před tím na horách nebyla, nakonec krom svého nového šéfa upne pozornost ještě na jakési mistrovství světa ve snowboardingu, které již pár týdnů poté, co poprvé sjede sjezdovku, hodlá vyhrát. Ne, nechci teď znevažovat scénáristu, ale jakkoliv jsem ještě s přivřenýma očima schopná pochopit, že by se milionář mohl zamilovat do prostitutky (Pretty Woman) nebo že amatérský sportovec může mít jednou za život štěstí a odolat v ringu profesionálovi (Rocky), ani jako slepá neuvěřím tomu, že si britská smetánka nechá z ciziny přivést na svou chatu neznámou holku, jejíž měsíční plat je asi tak stejně vysoký jako láhev šampaňského, kterou u večeře vypijí, nebo že kdybych dnes začala trénovat, můžu za půl roku hrát v NBA za Lakers. A k tomu všemu to není ani vtipné, ani zábavné a vlastně to ani nemá děj. Jediný, kdo to svou cameo roličkou zachraňuje od úplného propadáku, je Bill Nighy. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zima, hory a snowboarding. Tento evropský snímek od našich sousedů je jiná káva, než náš fekálně ulítlý film ´Snowboarďáci´ (2004). Je to příběh holčičí, ale v rámci lehké komedie, se sportovním nadšením a typických dívčích lumpáren a taškařic v romantické atmosféře, také nemálo zásadní v jednoduché filmové zábavě. Nic se v ničem nepřehání a naopak se vše nechává jen tak vyplynout. V jádru má v sobě určitou roztomilost a takřka pohádkové vyznění. Zasněžené prostředí hor a záběry na krásné sněžení v kontrastu s domem v pozadí skutečně nevypadá jinak, než pohádkově. I když se námětově jedná o příběh dívky, která při automobilové nehodě ztratila matku, vlivem čehož se stará o svého otce a občas bojuje se svými démony, nic se v žádném případě nejeví jako traumatizující či psychologické. Stále se po celou stopáž projevuje silné uvolnění, nadšení, radost a touha prostě žít a užívat si. Samozřejmě se různě projevují charaktery postav, hlavně u dívek, ale v ničem se netlačí na pilu, což je na celé koncepci v tomto rozhraní dost zásadní. Jde o dospívající mládež, takže nějaké ty průpovídky a narážky na sex také zazní, ale stále si to drží soudnost, takže to nezachází do ulítlých trapností. Mezi filmy o dospívající mládeži tento opravdu působí jako zázrak. Jen je těžké určit, v jakém věkovém rozmezí je pro koho směřován. Sice vypadá jako film pro dospívající mládež starší, ale spíše vyznívá, jako by byl pro dospívající mládež mladší. Tedy pro ty, co do té puberty teprve vešli. Je to dáno právě vlivem toho pohádkového a v jádru věci roztomilého naivismu. Dobrou náladu však snímek spraví a to je na tom asi to nejzásadnější. ()

Zejf3da 

všechny recenze uživatele

Zářnej příklad, že i naprostou kravinu můžou zachránit herci, příjemný prostředí a dobře zvolená hudba. Nechápu jak se tvůrcům podařilo přesvědčit Billa Baileyho a Billa Nighy, aby se vůbec ukázali v takový pakárně, ale evidentně věděli co dělali. Navíc Felicity Jones je docela kočka a to ani nemluvim o Tamsin Egerton. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Som už na takéto filmy starý? NIe! Ale tesne. Najprv poviem, že ako milovník Álp a snowboardingu som tie zjazdovky tým kurvám strašne závidel. Inak je to veľmi vtipný príjemný filmík. prostredie dokonalé. Herečky pekné. Tamsin si strihla dokonalú blonďatú pipku, ktorá ale nebola otravná. To sa v Amerike nestáva. Nighy a Bailey majú malé úlohy, ale prinesú nejaký vtip. Jediný, kto mi to celé kazil bol Ed Eastwick, ktorý vyzeral ako pupúš. Ale inak fakt zábava. Žiadne okázalé scény. Drobné detaily, pohľady, hlášky. To je sila Britov. Klišé určite. Ale na romantickú komédiu paráda. Trochu sa hanbím, že sa mi páči taký dievčenský film, ale bude to za 80%. 4*. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Vo filme sa predstavila profesionálna snowboardistka Tara Dakides. Prvýkrát sa začala angažovať v lete 2009 a cítila sa „extrémne polichotená a zároveň vystrašená“ z toho, že sa má reálne objaviť vo filme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama