Reklama

Reklama

Holka s prknem

  • Velká Británie Chalet Girl (více)
Trailer

Krásná uličnice Kim kdysi bývala šampionkou ve skateboardingu, teď ale smaží hamburgery a snaží se uživit sebe a svého tátu. Brzy se na ní ale usměje štěstí v podobě práce v luxusní horské chatě v Alpách. Kim je zpočátku zmatena bizarností nóbl světa plném prvotřídního šampaňského, majestátních hor a po pás hlubokého prašanu. Potom ale objeví snowboarding a s ním úplně nový svět. Ukáže se, že Kim je přirozený talent, a tak začne brzy trénovat na soutěž pořádanou při příležitosti ukončení sezóny. Má jedinečnou příležitost vyhrát pořádnou sumu peněz. Jenže předtím, než se znovu stane šampionkou, musí překonat své nejhlubší obavy… a také zjistit, jak se věci mají s Jonnym, pohledným, ovšem evidentně nedostupným synem jejího šéfa. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné pozeranie i ked trochu nudné. Nápad určite dobrý o talentovanej skateboardistke, ktora stratou mami príde o motiváciu súťažiť a životnú silu napredovať. Škoda spracovania, ktoré zaostáva za prvotnou ideou i ked rakúska príroda je nádherná. Herecké obsadenie mohlo byť tiež zaujímavejšie, takže u mňa 3 hviezdičky. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Přestože se jedná o prostý předem daný scénář s několika klišé, se nemohu ubránit velkému nadšení. Pohodová, nesmírně svěží a enormně zábavná zimní podívaná s náznaky romantiky z luxusního horského střediska. Zimním radovánkám neholduji, ale tohle mě bavilo, a to moc. Sympatické postavy v čele s Felicity a vždy pohodovým Billem N., který má však strašně málo prostoru. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zima, hory a snowboarding. Tento evropský snímek od našich sousedů je jiná káva, než náš fekálně ulítlý film ´Snowboarďáci´ (2004). Je to příběh holčičí, ale v rámci lehké komedie, se sportovním nadšením a typických dívčích lumpáren a taškařic v romantické atmosféře, také nemálo zásadní v jednoduché filmové zábavě. Nic se v ničem nepřehání a naopak se vše nechává jen tak vyplynout. V jádru má v sobě určitou roztomilost a takřka pohádkové vyznění. Zasněžené prostředí hor a záběry na krásné sněžení v kontrastu s domem v pozadí skutečně nevypadá jinak, než pohádkově. I když se námětově jedná o příběh dívky, která při automobilové nehodě ztratila matku, vlivem čehož se stará o svého otce a občas bojuje se svými démony, nic se v žádném případě nejeví jako traumatizující či psychologické. Stále se po celou stopáž projevuje silné uvolnění, nadšení, radost a touha prostě žít a užívat si. Samozřejmě se různě projevují charaktery postav, hlavně u dívek, ale v ničem se netlačí na pilu, což je na celé koncepci v tomto rozhraní dost zásadní. Jde o dospívající mládež, takže nějaké ty průpovídky a narážky na sex také zazní, ale stále si to drží soudnost, takže to nezachází do ulítlých trapností. Mezi filmy o dospívající mládeži tento opravdu působí jako zázrak. Jen je těžké určit, v jakém věkovém rozmezí je pro koho směřován. Sice vypadá jako film pro dospívající mládež starší, ale spíše vyznívá, jako by byl pro dospívající mládež mladší. Tedy pro ty, co do té puberty teprve vešli. Je to dáno právě vlivem toho pohádkového a v jádru věci roztomilého naivismu. Dobrou náladu však snímek spraví a to je na tom asi to nejzásadnější. ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Je to lehkej nadprůměr s příjemnym a sympatickym, takovym lehkym humorem. Za poslední dobu sem to viděl několikrát, dycky na to narazim v televizi při přepínání programů. A když nic lepšího neni, tak mi to nevadí. Třeba dneska sem u toho pozdně-obědval a řikal sem si, že se jen najim, vypnu telku a du si po svym. No ale dokoukal sem to do konce. Je to pohodovej film. 60% ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Aby se to dalo označit za komedii, muselo by to být aspoň trochu vtipné. Těch pár náznaků vtipu, které jsme tu mohli vidět byli více či méně ubohé a tak bych tento film jako komedii rozhodně neoznačoval. Co se týče zápletky, tak ta mě rozhodně neuchvátila, ale to jsem ostatně taky nečekal. Jediným světlým bodem je prostředí a občasné triky na prkně (bohužel jich je žalostně málo). Kdyby přidali trochu víc kaskaderských kousků na prkně hodnotil bych lépe, ale takhle to pro mě bylo spíš velké zklamání. Dvě hvězdy za prostředí a za těch pár kousků na prkně. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Ed Westwick zobral úlohu Johnnyho, pretože sa mu páčila myšlienka hrať "pekného chlapa" a precvičiť si lyžovanie. O filme povedal: "Je to návrat k takému druhu anglickej komédie, na ktorej som vyrastal. Má prvky Richarda Curtisa a klasický anglický humor, čo je skvelé." (Arsenal83)
  • Film bol jednou z niekoľkých ponúk od Toma Williamsa producentke Harriet Rees na Medzinárodnom festivale scenáristov v roku 2007, ktorá si tento scenár nakoniec vybrala. (Arsenal83)
  • Film sa stal v pokladniciach veľkým prepadákom, keď si na seba nezarobil ani polovicu nákladov (5,5 mil. dolárov oproti 13 miliónovému rozpočtu) (Arsenal83)

Reklama

Reklama