Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alf a Toke sú spolužiaci, ktorí žijú trošku inak ako ostatní. Alf tancuje balet - Toke je obézny, posadnutý hmyzom a svojim králikom. Preto sa stávajú terčom šikany silnejšieho Mathiasa a jeho bandy. Rozhodnú sa spojiť svoje sily a vrátiť im to aj s úrokmi. Inšpiráciu nájdu v Niccolovi, komiksovej postave, ktorá všetko stratila, avšak našla v sebe odvahu a chuť pomstiť sa. Žiaľ, nie vždy končí všetko tak dobre, ako v komikse (alebo žeby predsa?). Navyše sa do ich kamarátstva zamieša spolužiačka Tilde a Alf musí odolávať svojmu čoraz sebavedomejšiemu "komplicovi". (ricci.s)

(více)

Recenze (29)

misterz 

všechny recenze uživatele

Postaviť sa zlu ale odolať pritom pokušeniam, ktoré so sebou prináša moc chce naozaj silný charakter, žiaľ v tomto svete je to skôr výnimka. Z priateľstva a spojenectva je často veľmi blízko k nepriateľstvu. Snímok tiež ponúka užitočné informácie ohľadom života na dánskych školách. Z môjho pohľadu určite lepšie ako estónsky Klass (2007). 85/100 ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Tak zase pro změnu další severský film o šikaně mezi spolužáky, který se ale nečekaně obrátí a zvrhne v něco v co by se zvrhnout nemělo. Film o šikaně trochu jinak...jak už to u severu bývá, opět rozuzlení, které není uplně typické, např. pro americké filmy. Za což teda pěkně děkuju, sice slabších 5 hvězd, ale já se bavil. ()

Reklama

Daji 

všechny recenze uživatele

Někdy je v člověku tolik zloby, že ho zkrátka ovládne. Po všech těch strastech, které si zažil, je otázkou, zda-li mu jeho na první pohled špatné rozhodnutí, jak se s tím vypořádá, mít za zlé či ne. Šikana byla a bude.. Je jen na okolí a obětech, jak se k ní postaví. Tento film ukazuje oba typy obětí šikany - ti, kteří odpouštějí a ty, kteří možná odpouštějí, ale nezapomínají.. Stačí jen nezavírat oči před problémy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek väčšiemu množstvu prezentácie fyzickej šikany, je tento snímok pre mňa z pohľadu emocionálnej stránky slabším zážitkom, ako to bolo napr. v prípade drámy "Sebbe", ktorej základy tvorilo najmä citové vydieranie zo strany najbližšej osoby. Zaujala však forma inšpirácie, respektíve návod k posilneniu ega či samotný záver, ktorý snáď budí ešte väčšie obavy, ako základná myšlienka tohto filmu. Bohužiaľ, celé mi to miestami prišlo strašne prehnané .. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Drsný film o šikaně z Dánska, který není pro slabší povahy. Je to velmi dobrý film o 2 outsiderech, kteří jsou fyzicky šikanováni svými spolužáky a řeknou si, že je na čase s tím něco dělat a tak začnou vymýšlet různé varianty jak se pomstít. Silný příběh, který má dobré tempo, fajn postavy, někomu se přitomná fyzická šikana může zdá být až přehnaně drsná, ale v Dánsku člověk nikdy neví. Překvapí i hodně nečekaný konec. Kdo rád tyhle citlivé témata, tak bez váhání jdětě do toho. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí***. 7.5/10. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama