Reklama

Reklama

Alcatraz

(seriál)
  • USA Alcatraz
Trailer
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Sarah Jones, Jorge Garcia, Jonny Coyne, Parminder Nagra, Sam Neill, Leon Rippy, Jason Butler Harner, Robert Forster, Samuel Patrick Chu, Greyston Holt (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

21. března 1963 byl Alcatraz oficiálně uzavřen a všichni vězni byli odvezeni z ostrova. Tak alespoň zněla oficiální zpráva. Ve skutečnosti 302 vězňů zmizelo ze svých cel beze stopy, jako by se vypařili a dodnes o nich nikdo neslyšel. Vzhledem k tomu, že se pohřešovala banda hrdlořezů, nikdo se jejich zmizením nepotřeboval moc zabývat a vše bylo zameteno pod koberec jako jedna z mnoha nevysvětlitelných událostí. Celá věc upadla v zapomnění, až do chvíle, než o několik desítek let později, v dnešním San Francisku, jeden z vězňů nezačal zabíjet lidi. A vypadá tak jako by nezestárl ani o den. (3DD!3)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Po první sérii. Nový mysteriozní seriál z Abramsovy dílny, který navíc několika detaily (Hurley, tajemné klíče k tajemným dveřím, flasbacky) připomíná trošku Lost. Bez nich by to byl ale naprosto tuctový seriál o týmu detektivů, chytající sériové vrahy (tím se ale pořád ještě může stát). Úvodní a závěrečné dvoudíly perfektní - zbytek jen nutné zlo, kdy jsem už měl párkrát chuť se sledováním seknout, protože představa, že budu sledovat 300 dílů o 300 vězních (z nichž jen pár bude opravdu zajímavých) moc neláká. Každopádně lišák Abrams ví, kdy useknout první sérii a nalákat tak diváky na tu druhou (zdravíme Ztracené). 6/10 ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Nechcel som dávať hodnotenie po úvodných dvoch dieloch, ale nevidím veľkú perspektívu tohto seriálu. Meno J.J.Abramsa už nie je ani zďaleka takou istotou ako kedysi. Väčšinu fanúšikov Lostu (ako aj mňa) sklamal a Alcatraz zrejme dopadne rovnako. Opäť seriál, ktorý chce nastoliť veľa otázok (na ktoré zrejme aj tak nikdy nedostaneme odpoveď ako je u tohto tvorcu zvykom). Ale väčšinu času sledovania som sa nudil. Nič, čo by držalo divákove napätie. Vyzerá to na podobné sklamanie ako minuloročné Falling Skies od Spielberga. No ale pár dielov si ešte pozriem a možno (o čom pochybujem) zmením názor. Zatiaľ 3* s prižmúreným okom. ()

Reklama

Pyth 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se dlouho dopredu - o to vetsi zklamani nejspis bylo. Moje oblibene vezenske tema, troska tajemna, Hurley z Lostu - vsechno nasvedcovalo tomu, ze to bude bomba. Ale ona nebyla. Serial se bohuzel zameril spise na jednotlive trestance a ucelene dilo z toho moc nebylo. Navic konci velikanskym cliffhangerem, takze moc nedoporucuju nato koukat... :( ()

Djkoma

všechny recenze uživatele

Zase je tam tlouštík, mysteriózní zmizení/objevení a bunkr v lese, který vede bůh ví kam... Snad JJ aspol. půjdou trochu jinudy, než když se ztratili na ostrově před dávnými časy za sedmero horami, sedmero řekami:). Pilot má potenciál, jaký směr však bude pro tvůrce stěžejní? Snad to nebude v každé sezoně něco jiného... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Těšil jsem se. Opravdu jsem se na Alcatraz velice těšil. Už prvotní námět mě lákal a prostředí tajemné věznice rovněž. Ale už po první epizodě jsem cítil, že je něco špatně. Alcatraz se totiž zaměřil na kriminální část a na tu mysteriózní tak nějak zapomněl. Prakticky tam fungovala jenom jako jakési chabé pojítko, na které jsem musel čekat, jako hladový pes na svůj příděl granulí. Věřím, že se to časem mohlo i rozjet. Potenciál na to seriál měl - měl skvělé herecké obsazení, hudebního mistra. Bohužel a zároveň očekávaně byl Alcatraz po první sérii utnut, protože to diváky nebavilo. Šance na pokračování jsou prakticky mizivé a abych řekl pravdu, nijak zvlášť mě to nemrzí. Radši si pusťte mnohem nabušenější Lost, kterému je tento seriál v mnoha věcech hodně podobný. Hodnocení série: 2,5/5 ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Ve 13. dílu automobilová honička odkazuje na film Bullitt (1968). Auta jsou moderní verze Chargeru a Mustanga. A stejně jako ve filmu několikrát předjedou ten samý Wolkswagen Brouk. (Zombee)
  • Auto, ktorým jazdí hlavná hrdinka je Mustang GT 390 ročník 1968. (tarponko)
  • Ve scéně v 1. epizodě, kdy si jde Jack Sylvane (Jeffrey Pierce) vyzvednout zbraň, si chlapec za stolem čte knihu "Under the dome" od Stephena Kinga. (starblade)

Související novinky

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno