Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý policajt sa stáva obeťou nočného prepadnutia a únosu. Precitá v tmavej kobke kdesi v podzemí a čoskoro spoznáva aj svojich väzniteľov - záhadného doktora a jeho násilného pomocníka. Obeť čakajú ťažké časy, a to ešte netuší, čo všetko ešte bude musieť podstúpiť. Podarí sa mu dostať sa na slobodu skôr, než bude neskoro? (muti)

(více)

Recenze (36)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Milá úchylárna připomene nejvíce ze všeho Cronenbergovy počiny, kterýžto je rovněž posedlý šílenými doktory a experimenty s lidským tělem. Jednu chvíli jsem si pomýšlel i na motiv z Psycha, ale nakonec se ukázalo vše trochu jinak. Když se ocitnete v rukou dvou psychopatů, z nichž jeden je chirurg, pak vás nečeká nic dobrého. I když kdo ví, třeba byl vězeň nakonec spokojený. Psychologické drama šetří otevřeným násilím, byť na práci skalpelu a břitvy dojde, což vůbec nevadí, jelikož film se tentokrát bez gore obejde. Pomsta chutná sladce... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Už z traileru bylo jasné, že "Victim" bude z té sorty úchylných nezávislých filmů jako Human Centipede nebo Deadgirl. A opravdu je tomu tak. Nemůžu říct, že by se mi tyhle snímky přímo líbily, ale v případě, že jsou slušně natočeny, na mne působí silněji než většina komerčních žánrových blábolů poslední doby, což rád ocením mírným nadhodnocením. PS: Dr. Heiter zůstává nepřekonán, ale i zdejší doktůrek s vizáží pedofilního nacistického kněze měl něco do sebe. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEPŘIŠEL JSEM TI UBLÍŽIT. VÍM, ŽE NECHÁPEŠ, ČEHO SE ZDE SNAŽÍME DOSÁHNOUT. ALE JEDNOU TO POCHOPÍŠ. SLIBUJI…“ /// Jeden chlápek za mříží a dva před ní. Náhoda není ani to, že jeden z nich (před tou mříží – stíháš to?) je chirurg. A postupně zjišťujeme, že von je i plastickej… (řez povedeme tudy!) Gore skoro žádný. Celý to působí tak nějak vosmdesátkově. Když se vobjeví taky někdo jinej, je to stejně idiot, takže moc parády v ději nenadělá. Divnej film. Není důležitý co se děje, ale to, kam děj směřuje. Což je možná i pochopitelně dobře, ale film by měl bejt důležitej celej. Aspoň myslím… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když si šáhnu mezi nohy, chce se mně brečet. 2.) Zjistím, že svět může bejt hnusný místo. 3.) Thx za titule „sheffield358“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Naozaj je to veľmi podobné ako Human Centipede, dokonca by som povedal, že aj kvalitami je to na tej istej úrovni. Akurát s jedným rozdielom: Zatiaľ čo H.C. sa koncentruje predovšetkým na zvrátenosti, toto je skôr psychologický horor. A funguje naozaj veľmi presvedčivo. Čo je však trošku škoda - nečakajte veľa krvi, nečakajte brutalitu ani perverznosti (náznaky sa tam nájdu, ale to mi nestačí, preto nemôžem dať plný počet). Malo to však celkom zaujímavé rozuzlenie a k mojej spokojnosti prispel aj celkom dobrý výber pána doktora. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Horory s psychopatickými doktormi/zubármi/chirurgami a spol. vedia byť pekne nechutné. Majú scény, z ktorých vás napína na vracanie. Tento je ale prekvapivo, až na pár výnimiek, vcelku mierny a útočí skôr na vašu psychiku, než žalúdok. Ku koncu už je to ozaj pekne solídne psycho. Obeť je vcelku neviditeľná (možno nejaký čudný zámer?), ale sadisti sú solídni magori (Bob Bancroft, Brendan Kelly). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Uuuuf!! Tak to je něco ... Opravdu dost pojaté ve stylu "stonožky", ale jinak. Exploiter který netlačí ani tak na týrání které je vidět, ale na to, co se ve filmu děje. Za málo peněz hodně muziky, fakt zvrácenost ad absurdum!! Amíci občas překvapí ... I pro mne takový hnus, svým způsobem, že tomu plný počet dát nemůžu. Protože se mi některé věci SKUTEČNĚ nelíbily ... ale doporučuju, tohle vás fakt přimrazí do sedačky ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Victim se neřadí k flákům, co se snaží diváka pobouřit, nebo alespoň znechutit. I když by jistě chtěl. Tady jde spíše o těžce perverzní obsah, než o nějaké mučení, zneužívání nebo zabíjení přímo před kamerou a co nejexplicitnějším způsobem. Srovnání s Human Centipede je na místě, ale proti němu snímek hodně zaostává, co se týče postavy zdejšího psychopatického doktůrka. Takže tentokrát nejsem z filmu úplně odvařený (ale to jsem nebyl ani u Lidské stonožky), ale je pravda, že závěr to má skoro zničující. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Kam až môže siahať otcovská láska k dcére , o ktorú prišiel faynovým štýlom ? Ak vynechám všetky zverské odvetvia , ktoré už nasnímané boli , pravdepodobne by regulérnou filmovou hranicou mala ostať táto. Tentokrát uteká o psycho - perverziu , ktorá dá v tomto snímku zabrať všetkým zúčastneným . Tu sa nerieši gore / hektolitre smrteľne vážne namixovanej červene a práve v tom je jeho sila. Každopádne " VICTIM " odhryzol pár článkov " stonožke " ( Human C. ).Tu šlo totiž o držku , menej groteskne. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Síce bez mimoriadneho vyobrazenia násilia, no zato s celkom solídnou snahou zapôsobiť po psychologickej stránke. "Victim" je skutočne akousi variantov "Human Centipede", akurát sa mu nedarí natoľko zasiahnuť, ako holandská zvrátenosť. Inak dobre, slušné + tá stopáž, niet sa načo sťažovať - 60% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Asi je čas na změnu hesla. Že se tahle srágora dostala do mého seznamu Chci vidět si totiž neumím vysvětlit jinak, než že mi sem leze ještě někdo další. A očividně mě ten někdo dost nenávidí. Zuzko? ... Na světě je tolik krásných bílých zdí a já hodinu a čtvrt čumím na tenhle filmový paskvil, jehož název zároveň přisuzuje divákovi jeho roli. Jinak než oběť se totiž cítit nemůžete... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další film o šíleným doktůrkovi kterej neřeší Hippokratovu přísahu.Je to spíš psychologický horor takže nečekejte proudy krve.Co se týče samotnýho scénáře-tak musím říct,že je svým způsobem docela originální a hlavně zvrácený.A zvrácený je i sám doktor,který u sebe doma s pomocí plešatýho vazouna mučí mladýho policajta.Proč?V tom je právě ta krása a zároveň zvrácennost celýho snímku.V půli filmu už sice pozornýmu divákovi musí být jasný jak to dopadne,ale i tak jsem se bavil.Mínusem je výběr doktora(né že by byl špatnej,ale myslím si že by se našel někdo vhodnější) a viditelně nízký rozpočet.Jinak spokojenost.Dal bych 3,5.Ale jelikož to nejde,tak zvedám na 4(slabší)hvězdy ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Téměř celý film jsem marně přemýšlel, pročpak zručný doktůrek a jeho poskok George vyráběli blondýnku z muže a ne z blondýnky a v samém závěru došlo na vysvětlení. Film je zřejmě určen výhradně lidem s výbornou fantazií, neboť v celém jeho průběhu nejsou vidět intimní operované pasáže a divák tak nemá možnost posoudit, o jak moc zručného doktůrka se jednalo. Spousta otázek tedy zůstala nezodpovězena. Kupříkladu to, jestli doktor své oběti pouze ufiknul pyj a nebo jestli se z pyje pokusil vyrobit něco, co by mohlo připomínat vulvu. Na film jsem se byl nucen podívat v původním anglickém znění bez titulků, protože mi je nikdo nechtěl vyrobit a já jsem v tomhle ohledu lehoulince líný. Nakonec se nejednalo o komplikovanou angličtinu, ale spíše o fráze ve smyslu ,,Help!" a podobné. 2* ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Ta pointa je celkem předvídatelná, takže jsem měl celý film těžce na háku. A ani po řemeslné stránce to není žádná sláva. Úchylné to zůstalo jenom na papíře. *SPOILER* Navíc přetvořit kluka v holku, který už jako holka vypadá, také není žádné umění, že.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Srovnávání se stonožkou je podle mě trochu vedle. S tou má film společného jen vyšinutého doktora a navíc pohnutky toho z Victim se dají pochopit. Každopádně se jedná o výborný malý horor, který neklade důraz na gore, ale na psychologickou stránku věcí a na rozumně zvolené stopáži pomalu odhaluje, kdo, proč, co a jak. Navíc finále pro mě bylo poměrně nečekané, ačkoliv jisté indicie tu byly. Slušná práce. 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy namet spracovany prilis beckovym sposobom. Vzhladom na to, ze sa tvorcovia sustredili viac na psychologicku stranku ako na gore efekty, tak sklame, ze tu psychologicku stranku prilis nezvladli, pretoze pôsobi nevierohodne a miestami az trapne. 4/10. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ví, že má malý rozpočet, takže tolik neinvestoval do litrů krve, ale spáíš do obsazení (doktor, poskok, oběť), čímž umocnil mrazivou atmosféru. Mladej hezoun je přepadený na parkovišti za oblíbeným klubem. Únosci ho odvezou do domu, kde se má podrobit hroznému fyzickému i psychickému mučení. Závěr mě překvapil. Fakt jsem to, co přišlo za posledními dvěřmi, nečekala. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Victim“ docela dost vytřískal ze svého tématu, a to i přesto, že herecké výkony rozhodně nejsou to, co ho zdobí, tedy nikoli na všech postech. Pokud se ale film soustředí jen na trojici – oběť a její věznitelé – je to na svoje možnosti dobré a přenese to na vás tu správnou atmosféru, nikoli atmosféru strachu, ale atmosféru neútěšnosti, kdy všechno začíná ovládat šílenství. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

A já tomu ty 4* dám a je mi fuk, že možná budu za úchyla. Přirovnávat Victim k Lidské stonožce mi přijde naprosto zcestné. S tou má společného akorát šíleného doktora, nic víc. Nikdo tady nikomu nekálí do huby, dokonce tu vůbec ani není gore, takže by se na to vlastně mohl podívat "kdokoli" (radši to dám do uvozovek). Ano, námět je zvrhlý, ale zatímco Stonožka je samoúčelná úchylárna (btw, uvedu to na pravou míru, ten film jsem nikdy neviděl celý, jen pár ukázek, ale pár let zpátky jsme to probírali mezi spolužáky (jednu dobu to byl takový "mikrokult", který viděli tak dva tři lidi a zbytek o tom jenom slyšel) a já si našel kompletně vyspoilerovaný děj a vím, že bych se na ten film v životě nepodíval, jenom bych se u toho naštval, jak je debilní), Victim je hlavně psychologický horor s celkem chytrým dějem. Hlavně ale má dost silnou atmosféru, díky které jsem byl v naprostém napětí od začátku do konce a závěrečnou pointu se mi odhadnout nepodařilo - což je taky úspěch. Své chyby to má, hlavní hrdina se bůhvíproč málo bránil, když (ještě) mohl, herci nejsou nic moc (především ten hlavní - ale tady zas chápu, že nenajdete moc lidí, kteří by v tomhle byli ochotní hrát) a v něčem to mohlo být i dotaženější, ale jinak se mi Victim líbilo a konečně jsem zas narazil na pořádnější horor. Já tyhle bizarnosti rád, když nejsou samoúčelné. A tohle samoúčelné rozhodně nebylo. 4* ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Bezduchá úchylárna s poměrně zajímavým finále. Spousta scén je pouze pseudoexploit, je vidět jak se tvůrci uměle snaží tlačit na pilu, ale někdy se to zkrátka nedaří. Velkým plusem zůstává krásná Stacy Haiduk v roli policistky. ()

Reklama

Reklama