Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osamělý Kang Sang Man chce skoncovat se životem. Po neúspěšné sebevraždě se probudí v nemocnici a zjistí, že vidí duchy - neustále kouřícího taxikáře, plačící ženu, požitkářského dědu a malého kluka s neukojitelnou chutí na sladké. Doktoři ho považují za blázna. Jediná možnost, jak se duchů zbavit, je splnění jejich přání. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (43)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá mierne romanticky ladená komédia. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý vôbec nie je spokojný so svojim životom, vyrástol v sirotčinci a preto nikoho nemá, trpí neustálymi depresiami, nenachádza žiadny zmysel života a tak sa rozhodne so svojim životom skoncovať. Samovražda mu úplne nevyjde, ale kvôli tomu, že bol chvíľu po smrti začne vidieť štyroch duchov, ktorých sa nezbaví, kým im nesplní ich túžby, no postupne si začne uvedomovať, že má konečne dôvod žiť a navyše sa mu zapáči jedna príjemná sestrička. Spracovanie je celkom dobré, ale aj tak väčšinu času nepôsobí úplne najideálnejšie. Prvý dojem sa vydaril, ale zoznámenie s duchmi ma veľmi sklamalo, pôsobí to až tak hlúpo a detsky, miestami dokonca až trochu trápne, ale našťastie netrvá až tak dlho, kým sa to vylepší. Síce sa tu stále nájde niekoľko prvkov, ktoré mi až tak dobre nesedeli, no vynahrazuje to dobrá zápletka a pritom kvalita ide prakticky celý čas len hore, pomáhanie duchom ešte nie je až tak výrazné, myslím, že z tohto sa dalo získať ešte trochu viac, ale chválim celú romantickú líniu, tá mi sedela a našťastie má aj dosť priestoru a páčila sa mi aj tá premena hlavného hrdinu, ktorý konečne nachádza dôvody pre život. A všetko to vyvrcholí perfektnou záverečnou dvadsaťminútovkou, ktorá príde so skvelou pointou, no vydarila sa po všetkých stránkach, funguje aj emocionálne a má pár vynikajúcich momentov. Čo sa týka jednotlivých žánrov, práve žáner komédia je najvýraznejší, no moc mi nesadol. Humoru je tu dosť, ale väčšinou pôsobí jednotvárne a ani ma moc nebavil, hlavne ten prvok s vchádzaním do tela hlavného hrdinu, ktorý sa následne správa podľa nich tu má veľké zastúpenie, no bez toho by som sa s radosťou obišiel. Vydarili sa možno len dve, tri situácie, vyrušenie na sledovačke alebo rozhovor na policajnej stanici. No našťastie film na tomto žánri úplne nestojí, má síce najväčšie zastúpenie, ale samotná zápletka funguje aj bez toho, takže sa na to dá stále pozerať a romantika spolu s drámou sú už kvalitné. Herecké obsadenie je na tom dobre, Cha Tae-Hyun v síce trochu nezvyklej úlohe, aspoň spočiatku, ale bavil ma aj tu, veľmi príjemná Kang Ye-Won v úlohe sestričky a čo sa týka samotných duchov, dali sa podať aj omnoho lepšie, hlavne obaja mužskí predstavitelia, dieťa a žena sú celkom obstojní, ale to platí tiež hlavne spočiatku, potom je to už čím ďalej len lepšie. A tých pár zvyšných postáv je už ideálnych. Réžia a technická stránka sú slušným nadštandardom, tu nemám problém. Keby som mal tento film hodnotiť len ako komédiu, tak by to dopadlo omnoho horšie, pretože tak to moc nevyšlo, ale inak som nadmieru spokojný, zaujímavá zápletka funguje, tých pár zvyšných žánrov tiež a ten záverečnej časti by som dal aj plné hodnotenie. 78% ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Kang Sang Man neví už jak dál, tak se snaží zabít. Po jednom z jeho nepovedených pokusů začne postupně vidět 4 duchy. Co jsou zač? Proč za ním přišli? Jak se jich zbaví? Proč se ho snaží evidentně dát dohromady s krásnou zdravotní sestřičkou? Možná si ještě většina z vás během filmu bude říkat co, že se to tam děje? Proč to do sebe nezapadá? Ale nebojte, na konci to do sebe všechno zapadne a možná si i pobrečíte jako já :) ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Není pro mě úplně snadný to ohodnotit. Čtyři hvězdičky jsou za ten strhující závěr málo, pět se mi zdá moc za film coby za celek. Ano, přijít při autonehodě o celou rodinu, to s člověkem zamává. Podezírám autora námětu nebo scénáristu z toho, že měli s podobnou tragédií osobní zkušenost. Kdo na to vydržel koukat až do konce, byl odškodněn za něco, co chvílemi připomínalo poťouchlou taškařici (byť věřím, že v Koreji se tomu třeba po celou dobu smáli, až se za břicha popadali). Hořkosladce smutné, působivé, rozhodně nevšední. Pěkné a dojemné. Silně emocionální. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Hello Ghost je o chlapíkovi, jenž chce skončit se svým ubohým životem a po nepovedené sebevraždě začne vidět pár duchů. Od té doby s nimi žije každodenní život a skrze plnění jejich přání najde ženu svých snů. S Hello Ghost jsem se dlouho prodíral komediální stránkou, aby pak přišla těžce dramatická chvilka, která mě odrovná. Ten konec byl úžasný. Po Japonsku nenátlakové city, které byly sice jasné, ale nechaly diváka pracovat s jeho povahovými rysy. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Bože, ti Korejci mají opravdu zvrácené představy o komedii. Ještě nikdy jsem u "komedie" takhle neřvala a nebilancovala svůj dosavadní mizerný život. Na prolínání několika žánrů do jednoho filmu už jsem si zvykla, ale tohle mě fakt dostalo. Autoři vás příjemně naladí na praštěnou oddychovku, aby z vás v zápětí vyždímali veškeré skryté zásoby emocí. Je to zvláštní, ale takovéto počínání jsem opravdu zažila jen u korejských filmů, říkám si, zda to nedělají kvůli úspoře peněžních prostředků za lístky do kina. Zaplatíte lístek, zasmějete se, zapláčete si, chvíli se bojíte a čekáte, jestli nepřiletí mimozemšťani. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama