Reklama

Reklama

Let's Pollute

Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
USA, 2011, 6 min

Obsahy(1)

Satirická ukázka toho, jak daleko je člověk schopen zajít, jen aby se nemusel namáhat a žil tak jak chtěl, přičemž absolutně pomíjí jakékoliv ekologické principy. Hlavním satirickým smyslem filmu je, aby člověk co nejvíce plýtval, stále nakupoval i to, co nepotřebuje a vůbec nepřemýšlel o možných negativních dopadech způsobených jeho chováním. (Ice123)

(více)

Recenze (28)

Judy24 

všechny recenze uživatele

Geniální! Vážně, už jsem to viděla vždycky s nějakým odstupem asi pětkrát a pokaždé jsem se smála. Půlka řečených vět by se dala tesat (“Zapínejte zároveň topení i klimatizaci, dostane se vám tak uspokojení z dvojnásobného plýtvání.” Nebo: “Nedůvěřujte čistému vzduchu – vždyť není vidět!”). Je to naprosto perfektní satira na celou naši společnost a náš vztah k věcem a znečišťování. K ekologii mám blízko a nepamatuju si, že bych kdy viděla lepší video/film, které by člověka donutilo důkladně se nad sebou zamyslet za tak krátkou dobu a tak příjemně. Znečišťujme! ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Miluji tu stylizaci, ostatně jako pokaždé, když je snímek vizuálně svůj, ale zároveň se nesnaží o originalitu i za cenu estetiky. Jenže co s tou satirou? Útočil snímek na všechny strany? Určitě. Byl dost zábavný? Snad. Donutil mě se zamyslet nad mým vztahem k životnímu prostředí? Vůbec! A to mě vážně mrzí. Satira by se měla trefovat přímo do jádra problému, ale tenhle filmeček udělal jen to, že svoje poselství úplně otočil a spoléhal, že ironie se postará o zbytek. A u mne to selhalo. Šlo více méně o sumarizaci všeho, co o znečišťování víme. Čekal jsem víc, když jsem si přečetl anotaci. Každopádně bych si přál, aby byl snímek lépe napsán - buď aby mě ekologicky vzbudil, nebo alespoň dostal do kolen. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byly doby, kdy znečišťování bylo symbolem pokroku a prosperity." Tak to jsem nevěděl. A mohu se nějak aktivně zapojit? Já vím, je to dřina tohle znečišťování, ale já jsem pokrokový člověk a tak bud plýtvat, ničit a vyhazovat s velkým nasazením. Pryč je čas, kdy jsme opravovali porouchané věci, nosili jeden pár bot vícekrát a šetřili energiemi. Takhle bychom boj s přírodou nevyhráli. A já chci vyhrát. A taky chci více těchto náloží satiry. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipný film stylizovaný do agitačního videa z 50./60. let, který diváka přesvědčuje o jediném: znečišťování je skvělé a svět se v tomto bez tebe, člověče, neobejde. Tak se chop svých povinností a začni znečišťovat ještě dnes. Předně, žádnou věc nepoužívej dvakrát — všechno je jednorázové, když máš správné nastavení mysli. À propos, myšlení zase až tak moc nepoužívej, není potřeba, velké korporace to udělají za tebe. Tak si zapni televizi a koukej si objednat víc věcí, a po prvním použití si objednej mnohem víc věcí. Nezapomeň, všechno se dá vyhodit a přispět tak aspoň malou mírou k nemalému znečištění! Je to samozřejmě ekologická agitka, ale nesmírně humorná. Vizuální zpracování i některé hlášky jsou velmi vtipné, v humoru se to trefilo do mého vkusu a dost jsem si tento šestiminutový film užil, často s hlasitým smíchem. Délkou byl tak akorát, pár dalších minut a asi by mě to začalo otravovat nebo nudit. Na platnosti film nic neztratil, a jelikož je mi ekologie celkem blízká, film si mě svojí myšlenkou získal. [Oscary 2010] ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ekologie?! Co to je za slovo? Tak takovouhle otázku by si mohli pokládat všichni kreslení protagonisté z tohoto krátkého animáku o znečišťování naší matičky Země. Třídit odpad? Blbost! Šetřit naše lesy? Taky blbost! Být tolerantní vůči přírodě? Počkat ... no jo blbost! A tenhle kraťas? No blbost to není určitě už jen kvůli tomu ochranářskému podtextu, ale na Oscara to není ani omylem. ()

Galerie (2)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama