Reklama

Reklama

Senna

  • Česko Senna: Legenda formule 1 (více)
Trailer

Dokument sleduje vývoj jeho života od roku 1984, kdy se stal jezdcem Formule 1, až do jeho předčasné smrti o dekádu později. Film Senna zkoumá život a práci trojnásobného světového šampióna, jeho fyzické a duchovní úspěchy na trati, jeho perfekcionalismus a téměř mýtické postavení, které získal po své smrti. Film byl natočen ve spolupráci s rodinou Ayrtona Senny, která dala povolení, aby se právě tento snímek stal první dokumentární sondou do jeho života. Dále spolupracoval i Management F1, který poskytnul zatím neuveřejněné záběry a také Institut Ayrtona Senny, charitativní organizace, která vznikla po jeho smrti a podporuje přístup ke vzdělání pro miliony chudých brazilských dětí. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (657)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ayrton má malý problém. Myslí si, že se nemůže zabít!" Ayrton Senna byl famózní pilot, který se bez rozmýšlení vrhal do každého souboje a tento dokument mu vystavěl podařený náhrobek. Jelikož jsem však sledoval F1 v průběhu celé kariéry divokého Senny i poklidně kalkulujícího Prosta, tak mi nezbývá, než označit dokument za nepříliš objektivní, protože kdyby se jmenoval Prost, tak by byl pohotově k dispozici diametrálně odlišný pohled na věc. Ti dva si zkrátka neměli co vyčítat, ale jejich souboje byly tím nejlepším, co F1 ve své historii nabídla. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BOJOVAL JSEM TVRDĚ. MUSEL JSEM DOJET. DOJET PRVNÍ, PROTOŽE ON JE VĚTŠÍ NEŽ VŠICHNI. A TO ON MI DAL TENHLE ZÁVOD“....... /// Výbornej dokument o jednom z největších jezdců historie, jehož drogou bylo vítězství. Nejsem fandou dnešních formulí, nesleduju je. Ale ,,návrat“ do doby, kdy závodil Ayrton SENNA mi připomíná, že kdysi byl tenhle sport ,,o pilotech“. A tím ON byl. Připomínka jeho fantastickejch vítězství a toho, že s ním na dráze nikdy nebyla nuda (že Alaine Proste?), od počátků, až ke dni, kdy mu dal Bůh největší z darů, a tím byl Hospodin sám. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) 03.06. 1984; 21.04. 1985; 14.05. 1988; 30.10. 1988. 2.) Nevěřím, že F1 někdy byla zajímavej sport. 3.) 01.05. 1994, VC San Marina. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Famózní dokument o komplexním pilotovi a velké lidské osobnosti, jeden z nejlepších pilotů. Ne-li nejlepší pilot co kdy žil, měl toho ještě mnoho před sebou a mohl dokázat ještě větší věci, miloval to, jezdil na hranici lidských možností a to se mu pravděpodobně vymstilo? Bohužel, R.I.P. Rozhodně doporučuji sehnat si SE verzi, která je daleko lepší, jsou tam výborné komentáře, třeba od Alaina Prosta. Třeba Howard natočí další strhující drama tentokráte Senna vs Prost :) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Popravdě si moc neumím představit verzi tohoto skvělého dokumentu o délce 104 min, zato si umím úplně v pohodě představit verzi, která má i 262 minut. A to dámy a pánové nejsem žádnej extra velikej fanda Formule 1. Časy kdy jsem občas koukal v neděli na burácející motory těchto bezpochyby nadherných strojů jsou ty tam. Senna ve mě ovšem probudil vášeň, zájem a hlavně ke konci velkou porci dojetí. Ano Ayrton Senna byl fenomén jakých jsme mnoho nezažili. Dodnes si pamatuju tehdy tu šokující zprávu o jeho smrti. Opravdu krásný dokument. 90% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji dokument, který by tak chytře i funkčně pracoval s tak širokou škálou emocí a byl natolik silný, že tím přebije i výhrady ohledně faktu, že je v něm vše prezentováno způsobem, který jde na ruku neposkvrněnému odkazu Ayrtona Senny (aneb chudák Prost, kterého to vyličuje div ne jako Antikrista). ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Asif Kapadia měl k dispozici rodinný archiv i materiál, který mu poskytl samotný Bernie Ecclestone. (Earl_23)
  • K roku 2019 byl zatím posledním jezdcem, který zemřel na následky nehody ve Formuli 1, Jules Bianchi. Havaroval 5. října 2014 na okruhu Suzuka v Japonsku a zemřel 17. července 2015 – 21 let po Ayrtonu Sennovi (1. května 1994). (xisp)
  • Od smrti Ayrtona Senny v roce 1994 až do doby uvedení snímku nezemřel žádný další jezdec Formule 1. (Claude Speed)

Reklama

Reklama