Reklama

Reklama

Who Killed Captain Alex?

  • angličtina Who Killed Captain Alex: Uganda's First Action Movie

Obsahy(1)

Příběh plný zvratů a emocí okořenění efekty, které ani v dnešní době nemají obdoby. Uganďani zkrátka ví, jak natočit pořádný biják u kterého nevydržíte v klidu sedět ani minutu, a u kterého nezůstane jedno oko suché. K tomu ještě legendární ‚‚VJ Emmie on da microphone‘‘ a máte nejlepší akční film, který kdy spatřil světlo světa. (Balt Cinema)

(více)

Recenze (61)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Závěrečná akce v džungli byla naprostý nářez. Přitom stačilo vzít pár kuličkovek, maskáče a jpeg vrtulník a máte lepší akci, než nějaká Četa nebo Apokalypsa! Ale vážně, z tohoto dýchá filmařské nadšení v každém záběru a věřím, že natáčet to musela být ještě větší zábava, než jaká to byla sledovat. Rozhodně chci vidět víc. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ano, je to strašně amatérské, ale v tom je kouzlo toho filmu. Upřímně, kolik kdo znáte filmů ze střední Afriky? Já sám znám jenom tenhle a White Shadow z Tanzánie. Filmů ze střední Afriky je míň jak šafránu a tenhle je unikátní tím, že si nehraje na něco bůhvíjak velkého. Naopak, celé to vzniklo pro to, aby to zabavilo místní. A pro ty to taky především bylo vytvořené a svůj účel to splnilo. Jenže tenhle film nám nabídne něco, co v Evropě prakticky už není - tenhle film je natočený čistě z radosti. Je to tam dost znát, je tam i znát, že se film nebere tak vážně, herce natáčení očividně bavilo taky, rozpočet je sakra malý, takže je to nutno brát celé takhle. Stopáž je ok, jsou tam nudná místa, ale jinak to jde. Mě se to líbilo, protože hlavně ta radost z toho filmu tam je hodně znát. Navíc ten komentář z toho dělá záležitost ještě vtipnější, než je. 4* ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je velice příjemné vědět, že už se kamera a počítač dostaly i mezi opičky a mohou tak začít tvořit své pravé a nefalšované akčňáky. Tento snímek vypustil pan režisér do světa dokonce úplně zadarmo, neboť Uganda je bohatá země a mohl si to dovolit. U zdejšího nejrozporuplnějšího snímku by člověk čekal, že vypálí 0 nebo 5 kousků. Já to však vidím na 3 hvězdy. Před zhlédnutím bych doporučil mrknout na trailer. Z toho člověk snadno pozná, zda mu tento šálek čaje bude šmakovat. Mě osobně komentář ze začátku strašně bavil a postupem času strašně sral. Docela mě upoutal ten opičí entusiasmus. Negříci do toho šli hlava nehlava a opravdu reálně se sem tam pomlátili. Jinak všechno působí nesmírně komicky. Od výpravy, přes kostýmy, až k naprosto kouzelně směšným efektům, které mě osobně bavily snad nejvíc. Opravdu dost šílená záležitost o bratrské lásce a honbě za pomstou, která vyvrcholí k neskutečně epické závěrečné akci. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sláva neochvejnej snaživosti ľudu Ugandského. Natočili niečo, čo rezonuje viac, ako nejaký hoc len 1 rok starý, 200 miliónový hollywoodsky blockbuster. Už dekádu sa o ňom v kruhoch zasvätených neustále hovorí a spomína sa, čo môže závidieť nejeden z v tých rokoch uvedených filmových titanov. Budete čumieť v dvoch výrazoch tváre. S úsmevom a pochechtávaním, alebo s vyčapeným výrazom s otvorenými ústami. ()

Marek06 

všechny recenze uživatele

Režisér Nabwana I.G.G. z Wakaliwoodu nám dokázal, že i v Ugandě se dá natočit pořádný akčňák. Je to úplná šílenost, tragické efekty, přestřelky, hlášky a do toho ještě řve video joker. Spolu se Star Wars patří kapitán Alex mezi filmové divy světa, které se prostě musí vidět. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Filmový trailer se kvůli svým slabým počítačovým efektům a bizarnímu komentátorovi stal krátce po nahrání na internet hitem s mnoha miliony zhlédnutí. (Raztubyl)
  • V barovej scéne sa miesto vína podávali zvyšky bielej farby zmiešané s vodou. (Lishiak)
  • Rozpočet filmu byl 3 500 amerických dolarů. (Raztubyl)

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno