Reklama

Reklama

Ti, co vraždí

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Dánsko, 2011, 7 h 5 min (Minutáž: 38–45 min)

Hudba:

Frans Bak

Hrají:

Laura Bach, Jakob Cedergren, Lars Mikkelsen, Lærke Winther, Frederik Meldal Nørgaard, Iben Dorner, Benjamin Brüel, Carsten Bjørnlund, David Dencik (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Film Those Who Kill sleduje osudy kriminální komisařky Katriny Ries Jensenové a forenzního psychiatra Thomase Schaeffera, kteří jsou součástí vyšetřovací jednotky kodaňské policie specializující se na sériové vraždy. Případy vyšetřované touto jednotkou mají zřídkakdy kořeny v tradičních motivech - jde o mnohem složitější a závažnější trestné skutky, u kterých je samotný akt zločinu vlastně jen prostředkem k dosažení ještě horšího cíle, kterým je uspokojení a naplnění zvrácených fantazií pachatele. Pro úspěšné vyřešení takovýchto případů se naše dvě hlavní postavy musí plně vcítit do myšlení vraha - protože pouze tehdy, když pochopí, jak uvažuje, ho mají šanci chytit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (30)

honajz 

všechny recenze uživatele

No já nevím. Nemít to zelené filtry, je to kombinace Julie Lescaut s Kriminálkou: Cokoliv a jemně líznuté Profilem vraha. Opět nelogické motivy a jednání (vrah může zabít poldy, co mu jdou po krku, ale překvapivě je nechá žít), opět nereálné technické možnosti (zvětšíte obrázek z průmyslové kamery a přečtete bez problémů nápis chlápkovi na kombinéze). Navíc chybí nějaké větší zvraty, vše jede v jedné linii - zločin - pátrání po zločinci - něco se na chvíli pokazí - dopadení zločince. Moc mě to tedy nezaujalo. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

první díl - vypadá to docela slušně.Určitě to je z jiného soudku než americká ,britská nebo německá klasika.Děj má spád ,žádné zbytečné zdržování necháváním se diváka se kochat nějakými jakoby bombastickými záběry - třeba spousta ohně ,auta lítající vzduchem anebo záběry sex jako kulturní oddychová složka.U mě dobrý.Teda zatím. Uvidíme jak se tvúrci předvedou v dalších dílech.Zatím příjemné překvapení.Dánské tvorby je jak šafránu ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Škandinávci vedia točiť kriminálky a ani tu to nebolo zlé. Lenže seriál stráca na dvoch frontách. Jednak ani zďaleka nedosahuje kvality Mostu a tu sa porovnaniu proste nedá vyhnúť. Na druhej strane vyšetrovateľom chýbajú sympatie, nie sú to žiadne herecké osobnosti, konajú bez iskry. Možno pred dvadsiatimi rokmi by to v porovnaní s majorom Zemanom ešte chytilo slávu, dnes to obstojí len v porovnaní s iným Zemanom. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

-1.díl- Já už se s něčím takovým prostě setkat nechci, ne proto, že by se mi to nějak hnusilo, ten důvod je jiný. Něco vevnitř mi říká, že toto prostě není nic pro mou osobu. První díl z hlediska příběhu, kamery a jiných aspektů není rozhodně vůbec odfláknutý. Lauře Bach to prostě nevěřím a ať je jakkoliv dobrá herečka, tak tady jí to prostě nesedí. ZBYTEČNĚ SI TO HRAJE NA NĚCO CO TO NENÍ. -5/10- ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl natočen i šestý díl, který nebyl rozdělen do dvou částí s názvem Stín minulosti (Fortidens skygge) Forenznímu psychologovi Thomasu Schaefferovi se navzdory rozvodu podařilo se s bývalou ženou a synem dát dohromady. Dokonce přijal nabídku, přednášet na univerzitě. Před odchodem se musí vypořádat s posledním případem a urovnat vztah s kolegyní Jensenovou. Podezřelým v případu je shodou okolností Thomasův bývalý pacient. https://www.csfd.cz/film/319595-ti-co-vrazdi-stin-minulosti/recenze/ ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama