Reklama

Reklama

Korunovační klenoty

  • Česko Královské klenoty (více)
všechny plakáty
Trailer
Švédsko / Dánsko, 2011, 120 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Fragancia (Alicia Vikander) je obviněna z pokusu o vraždu Richarda Perssona (Bill Skarsgård), syna mocného vlastníka továrny na výrobu bot. Během rozhovoru s vyšetřovatelem se dozvídáme o jejím bohatém a mnohdy skoro neuvěřitelném životě, o jejích rodičích a bratrovi Jesúsovi. Přes její na první pohled ničím nerušené dětství a dospívání, kdy potká lásku svého života Peterssona-Jonssona, světového hráče hokeje, se dostáváme až k osudné noci, kterou celý příběh začíná. (lee.loo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Vysoké hodnocení u mých oblíbených, drama, doporučení z diskuze, země původu Švédsko. Nic mě nevarovalo. Kdyby alespoň uvedli do žánru mystery, mohla jsem zavětřit nějakou nekalost. Ale tohle se tvářilo jako naprosto normální film! Režisérku a scénáristku v jedné osobě pověsit do průvanu, nechat za trest stokrát opsat scénář nebo jí nechat dívat se na vlastní výtvor pětkrát po sobě!! Tady už jen chybělo, aby se na konci zavířilo v hlubině, vyvanula se voda zdola a z vody by vycupital usmívající se bratříček s mandlovýma očima (pokud možno suchý) a v ručičce by si vesele chrastil klíčemi do kroku! Tohle je jasná ztráta času. A varování, že už ani Švédsko není zárukou kvality. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zvláštny a pomalší film so silnejším koncom. Čudné Švédsko s rozprávkovou, inokedy až zastaralou atmosférou, ale inak v modernom svete. Film je drámou aj detektívkou a zároveň nie jednoznačne ani jedným z toho. Film zároveň obsahuje zbytočné vsuvky aj nezmyselné scény, a preto má dve hodiny. Hej a Alicia Vikander tu dokázala, že v jazere sa netreba kúpať v košeli, čím spustila svoju kariéru hereckých kúskov bez šiat. ()

Reklama

petrsv 

všechny recenze uživatele

Totální slátanina. Možná kdyby byl uveden žánr mystery, nevyčítal bych si tolik ten ztracený čas, protože by to bylo jisté varování. Takhle to vypadá na normální film. Není. Je to pohádka pro ty, kteří se rádi dojímají nad fantazijními prvky bez potřeby přemýšlet nad realitou děje a jedou na módní vlně bisexuality. Samozřejmě doplněno emocionální hudbou. Ale jsou zde i humorné prvky, jako když si Pettersson-Jonsson "odskočí" od přítele ze zámoří zpátky do Švédska a má problém s pohledem na nahou Fragancii. Fakt je to byl jen začátek situací, na které lze reagovat jen "wtf?". ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Když někdo film popíše jako drama, tak bych byla ráda, aby tomuto popisu styl filmu odpovídal. Jenže tady se tak nestalo a jsem zklamaná. Žánrů se tam prolíná na jeden film až dost. Psycho, drama, melodrama, romantika, poetika, fantazy a v poslední fázi pro mě i komedie. Celkově pohádka pro dospělé a to není zrovna můj šálek kávy. První polovina mě okouzlila, krásné vodní fantazijní scény, dramatické zápletky. Druhá polovina se proměňovala, natahovala, byla polopatická a na konci z mého pohledu až směšná. Možná to chtělo více střihu. Ale abych nebyla nespravedlivá, hlavní představitelka Vikander byla výborná, nejlepší hokejista byl roztomilý, za první půlku 4*, za druhou 2*, celkově 55%. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre natočené ( pivo by som si teraz jedno strelil ), hlavne tie prechody z reality do snovej fantázie. Tiež sa mi páčilo spojenie súčasnosti a minulosti na autách, oblekoch a tak, ale za tie jeho piruetky by som mu strelil také zaucho, že by sa vo vzduchu zatočil posledný krát ! A tiež mám taký pocit, že v tom kostole ju muselo drbnúť pri každej zmienke o Jesusovi! Ale ako dráma to funguje fantasticky. Pri pomyslení, že môžem skončiť kedykoľvek na ulici,ma skoro jeblo u monitoru! V každom prípade, od čias Stardustu som nevidel lepšiu fantasy! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení filmu probíhalo v Litvě od 8. do 10.2010. (skudiblik)
  • Švédská televize vysílala rozšířenou verzi jako tříhodinový televizní seriál. (skudiblik)

Reklama

Reklama