Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 2

  • USA How to Train Your Dragon 2 (více)
Trailer 2

Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi. Škyťákova největší kamarádka Astrid je hvězdou oblíbených dračích závodů, ve kterých hravě poráží ostatní vikinské teenagery, zatímco Škyťák dává přednost osamělým spanilým letům s Bezzubkou, během nichž mapují neznámá území a objevují nové světy a nové draky. Jedno z jejich dobrodružství je přivede do těžko přístupné ledové jeskyně, která je domovem stovky neznámých divokých draků. Taky se zde setkají s tajemnou Dračí jezdkyní, z které se vyklube Škyťákova dávno ztracená matka Valka. Na láskyplné objetí matky se synem ale není čas, protože nad soužitím lidí a draků se stahují mračna, která se přihnala díky Dragovi, mocichtivým a samozvaným „dračím bohem", kterému slouží nafoukaný lovec draků Eret. Tihle dva představují nebezpečí, se kterým sám Škyťák s Bezzubkou nic nezmůžou, a tak dají dohromady starou partu, do níž kromě Astrid patří i Tlamoun, Snoplivec, Rybinoha a dvojčata Ťafan a Rafana. Spolu s nimi se ale budou muset mocnému nepříteli postavit i Škyťákův otec, vikinský náčelník Kliďas Velikán a především jeho matka Valka. Naučit táhnout tenhle nesourodý spolek za jeden provaz bude nesmírně obtížné. Bez toho ale nebudou mít obyvatelé Blpu sebemenší šanci. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (809)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První díl, byl takový menší zázrak v oblasti animáků, který se nesnažil o pohádku pro nejmenší, ale o akční dobrodružství pro celou rodinu. A druhý díl ... je na tom díkybohu podobně a prvnímu dílu rozhodně nedělá ostudu. Pokračuje ve klasických šlépějích druhých dílu a tak je vše větší a všeho je více. Naštěstí to filmu vůbec neškodí a baví prakticky totožně než první díl. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Na jedničku v dobrém vzpomínám dodnes. Dvojka je ale jen méně zručné a méně zajímavé opáčko. Proč se vůbec k tomuhle námětu vracet? Proč nenabídnout něco úplně nového? Na animáky se přece chodí tak jako tak. A o děj u nich nejde - Dremworks zkrátka udělalo krok vedle tím, že se neposunulo, jako ne poprvé. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Určitě slabší než geniální jednička, přesto i tohle pokračování má ve spojení s Powellovým úchvatným doprovodem několik nezapomenutelných scén a i jako celek to funguje bez nějakých škobrtnutí. S klidným svědomím to lze zařadit mezi to nejlepší, co se na poli animáků (za posledních léta) vypustilo do světa. 90% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola nimák, ktorý mal konečne gule. A dvojka je takmer presný opak. Samé roztomilé dráčiky, dievčatá (!), totálne nelogickú zápletka (prečo sú dobré draky a zlé draky?). Finále bombastické, ale podobne ako v PACIFIC RIM dementné - mám dva velké draky pľujúce ľad a oni sa začnú pretláčať... WTF? A dejová línia zameraná na rodinu je otravná a plná klišé, navyše rozbíja príbeh (hlavný hrdina sa zadrbáva v krásnom svete plnom motýľov, kým vedľajšie postavy musia riešiť konflikt). Technicky vyčačkané sklamanie... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Achjo, lámu si hlavu, co mi na podobných taškařicích vadí. Tak třeba příběh - jeden dredař chce jóóó bojůvkovat a voni mu to néé a nééé vymluvit. Ok, to bych i bral, jenže hoši od fochu sem našroubovali nějaký alfa vobludy a filozofickej mišmaš kolem, abychom měli jako pocit, že je to cůůl (?). Pak mě napadá, že Škyťákovi by měl někdo zalepit púsů, protože to, co z zní pouští, to je fakt na úrovni automatické pračky. Sežehnout scénáristovi kníra dračím flusancem. A do toho je celej film plnej invalidů - a to jako fakt! Jen zopár postav má všechny hnáty, bohužel se to nedá říct o buňkách mozkových. Film plnej obludných detailů - matka, co má radši lobby za dračí práva než rodinu, nadržená blondpipka, fakt hrozně otravnej lovec draků (ou néééé, děte s tím do háje), další hrozně vtipňoučký a pohodovoučký vikinzíčky a navrch ostrov BLB:-) Achjo. Proč animáky dopadají takhle? Zatímco jednička byla fajn, tohle už je nefajn. Kde jsou ti mí milovaní jednorožci, hm? Animáky dneška se propadly na úroveň bezduché zábavičky z dětských koutků někde v hypermarketech. ------------------------- ty kokso, ale jako vážně, co tam dělali ti invalidi? :-))) ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 145 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 16. května 2014 na filmovém festivalu v Cannes. (Varan)
  • Režisér Dean DeBlois je veľký fanúšik filmovej ságy Star Wars a v tomto filme vytvoril veľa odkazov na diel Impérium vracia úder (1980). Môžeme tu vidieť Štikútov meč podobný svetelnému, stretnutie s jeho matkou a veľkú bitku na ľadovom ostrove nápadne podobnej bitke o Hoth. (canucks333)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama