Reklama

Reklama

Leckdy stačí jediný okamžik, aby se život změnil k nepoznání… Samuel Pierret pracuje jako zdravotník v pařížské Nemocnici sv. Vincenta. Jeho žena Naďa je v pokročilém stadiu těhotenství a oba přemýšlejí o tom, jak se jejich holčička bude jmenovat. Na jedné z nočních směn Sam zachrání život jednoho z pacientů, kterého se kdosi pokoušel odpojit od přístrojů. Krátce nato jeho žena beze stopy zmizí a neznámí únosci na něm požadují, aby do tří hodin dostal zraněného pacienta z nemocnice, kterou policie přísně střeží. Pokud to nezvládne v časovém limitu, svoji ženu již nikdy neuvidí… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (218)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Velmi svižná akční jízda made in France, která je ale svým příběhem děsně plytká a povrchní. I když pominu fakt, že někdo hrubě podcenil casting, protože se ve filmu nevyskytuje jediný sympatický herec/herečka a hlavní hrdina je ve své charakterové dokonalosti až trapnej, pořád v tom soukolí ještě něco skřípe. Už jen samotný námět únosu ženušky nebohého hrdiny, který proto musí dostat ven z nemocnice toho motocyklem praštěného Araba, je velmi neoriginální a následně nevěrohodný, když ošetřovateli stačí jedna injekce adrenalinu, aby Araba během minuty v podstatě úplně vyléčil (toho předtím srazila motorka v plné rychlosti, ale kromě pár modřin mu vlastně nic není). Pak taky ti záporáci. Filmů o zkorumpovaných policajtech jsem už viděl mraky, ale aby nám to někdo servíroval takhle zjednodušeně, to jsem teda ještě nežral. Filmaři zkrátka dělají všechno proto, aby divák nemusel během filmu vůbec myslet. Takže obsahově je to prvotřídní kravina, na druhé straně to ale zase tolik nevadí, pač některé pasáže jsou z akčního hlediska docela zdařilé (metro). Oproti tomu ten velmi naivní závěr, který zase divákovi všechno polopaticky odvykládá, se fakt už nehodí. A tak nejlepší na celém filmu je komentář uživatele Stano21. :-) Staníku, ty jsi prostě machr. To, že blahořečíš „manželskou lásku“, je věru obdivuhodné, ale citáty o „vštěpování ducha smilstva“ si nech k mexickým telenovelám, případně na nedělní setkání své mravně bezúhonné komunity. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Nezdařená předávka rukojmích udělala z nás všech debily (takže vy imbecilové jste si o stupeň polepšili, gratuluji:)) a málem pohřbila celý film. Ale jinak jde o drsnou story s politicky zkorumpovaným pozadím (zadnicí) a s praktikami staré školy, která svým vendetovským machosrdíčkem dokázala infikovat i takové ostřílené mazáky zdejší arény, jakými jsou nepochybně verbal, ricci.s, Šakalík či Stano21. A to už je co říci, do rici. Je ale fakt, že já bych těhuli taky měl strach opíchat. Vždyť ten plod je hlavou dolů, co kdybych to tomu malému strčil do pusy? :O Co by mě zajímalo ale upe nejvíc, je, jak se frantíkům podařilo pro tento film zkřížit Liama Neesona s Robertem De Nirem. 74% // Dodatek k dotazu slečny Lord.Jim: Stano21 svůj koment smazal poté, co jsem se nenechal od něj zviklat, abych smazal já ten svůj. A potom, co jsem mu sugestivně vytknul, že maže Písmo Svaté (jelikož z něj ve svém komentu citoval), propadl "nmk" a dobrovolně opustil tento svět. // ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Kdyby se z toho vystříhaly všechny nebo většina těch scén s těhotnou manželkou, jež mne neskutečně iritovaly, tak to sice má asi poloviční stopáž, ale větší šmrnc a atmosféru. To podivné spojenectví mlčenlivého, ale o to akčnějšího zloděje, a obyčejného ošetřovatele docela funguje (i když občas je přitažené mírně za vlasy), a docela to odsýpá, takže člověk se moc nezaobírá logikou (např. jestli nebyl podplacen i někdo ze druhé skupiny nebo proč si schovávat kompromitující video na sebe sama). Pak mi vadilo, že někteří policajti a policajtky byly podobné typy, takže jsem měl problém se zorientovat, kdo je kdo. Ale celkově dobrý akční film, se slušným napětím ve druhé části a pár zajímavými scénami (mimochodem opajcnutými od Ed McBaina.) ()

campix 

všechny recenze uživatele

Velmi přímočarý francouzský akční krimi/thriller. Hlavní hrdina je shodou nešťastných okolností zatažen do kolotoče událostí mocenského boje, které se točí kolem zkorumpovaných policistů. Akce střídá akci. Není zde moment, kdy by si hlavní hrdina nebo divák mohl oddechnout. Svižné tempo a povedené akční scény dělají z tohoto kusu žánrový nadprůměr. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Scenár nie je príliš čistý, má to predvídateľné zvraty, len matne načrtnuté postavy a občas snaha o realistický dej narazí na výpadky logiky, ale... uf. To bol náhul. Ako akčný film vlastne dokonalé - vražedné tempo, neustála gradácia, krv, ktorá bolí. Má to čistého času 1:15, ale bol som zmlátený ako po troch hodinách Statočného srdca. Samozrejme, celý čas človek tipuje, kto bude hrať koho v americkom remaku. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně ,kdy se snaží zkorumpovaná policistka těhotnou ženu vystrčit z okna, lze v jednom záběru vidět, že má kalhotky pod noční košilí bílé, avšak hned v dalším záběru jsou černé. (v.indruchova)

Reklama

Reklama