Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Pekná hlavná hrdinka a dobrá hudba. Tak by som charakterizoval celý tento film. Celý dej je jedno veľké klišé a nezachráni to ani rok vydania. Niekto mi nenakecá, že pre 40 rokmi ľudia nevedeli natočiť duchaplný romantický film o 18 ročnej zváračke, ktorá po nociach tancuje na barovom pulte a ťahá to so svojím šéfom a ktorej sa splní jej malý americký sen a síce že sa stane profesionálnou tanečnicou (tento raz už nie v bare). Milostný príbeh mi dosť vadil, už len kvôli hlavnému páru, kde mužský protagonistka vyzerá, že by mohol byť otec malej Alex a nie jej milenec. Hudba to ťahá do priemeru inak by som hodnotil oveľa prísnejšie. 44% ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Já to prostě musím napsat: nenávidím tento film!! Co je to sakra za stupidní scénář - svářečka, co se chce stát tanečnicí. Asi jsem jediný, ale už jen to mi prostě přijde jako naprostá pitomost (samozřejmě, může se to stát, třeba je někde v Kladně řidič fekálního vozu, který se marně snaží dostat do filharmonie, ale na mě to působí opravdu hloupě). Nemluvě o tom, že je tento film prakticky o ničem. Hudba z 80. let mi (někdy) nevadí, ale v tomto filmu jsou písničky, které mi spíše lezou na nervy. Nemluvě o hlavní představitelce. Nemám moc rád hudební filmy a muzikály (tím nechci říct, že bych byl vyložený odpůrce tohoto žánru), ale raději si pustím kterýkoliv jiný, než tenhle! Omlouvám se za tento komentář, kde svou nenávist nedokáži objektivně argumentovat, ale kdybych chtěl být objektivní, musel bych se na tento film znovu podívat. A to by mé duševní zdraví asi nepřestálo. Snad každý z nás má nějaký film, který nám ani nevíme proč leze na nervy, a tohle je jeden z těch mých... ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Hele fakt tomu nebudeme říkat film. Tohle je porno pro děti, nic jiného. Příběh je k nenalezení, tady jen hezké holky v uplých hadrech tančí a nebo se potí ve fitku ve videoklipovém střihu a s rozjetou disko hudbou - a jediné co z toho přežilo aspoň trochu ve zdraví do dnešní doby je právě ta hudba Giorgia Morodera. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála muzikálov,ktoré si dokážem púšťať v pravidelných intervaloch.Nech to čert berie,je to skvelé.Hl.predstaviteľka Alex vie byť stálym príkladom ísť si za svojím cieľom,snom a zotrvať v ňom.A film sám o sebe zase vie byť aj veľkou inšpiráciou pre mnohé hviezdy hudobného sveta.Aj takým vie byť-inšpirujúcim,nestarnúcim,klasickým no zároveň vracajúcim sa v novšom šate vdaka J.Lopez či G.Haliwel,ktoré si radi a často uchmatnú nejakú tú choreografiu či hudbu z ,,koláča" zvaného Flashdance. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Kolem a kolem to není nijak skvělý film. Adrian Lyne se postupně vyprofiloval jako režisér lehtivých prasárniček, takže i Flashdance je ujetý tímhle směrem. Mimo několika ikonický scén a odvrácené tváře industriálního Pittsburgu, mu režisér nepředal nic výjimečného, ani zapamatování hodného. Scénář je hodinu a půl dlouhé klišé bez chytrých dialogů a dějových kliček, takže ani tady se nedá čekat žádná kvalita. Jenže je tu ještě soundtrack plný vynikajících osmdesátkových pecek a také extrémně sympatická Jennifer Beals. Tahle herečka se umí oslnivět usmívat, její dublerky zase parádně tančit, takže se z původně tuctového a trochu dýchavičného romantického muzikálu stala parádní jízda sršící energií a pohodou. Oscar za píseň je zasloužený a klidně bych přidal dalšího za kameru. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Minutáž filmu bola pôvodne 2 hodiny a 20 minút, avšak štúdio Paramount sa rozhodlo film skrátiť, a to aj napriek protestom scenáristu Joea Eszterhasa a režiséra Adriana Lyneho. (Raccoon.city)
  • Film je natočený podľa skutočného príbehu tanečnice Maureen Marder. Práva na sfilmovanie svojho života predala za smiešnych 2 300 amerických dolárov. S pokusom získať väčší podiel peňazí pre seba však na súde neuspela. (Raccoon.city)
  • Hudbu pro film mohl původně skládat Phil Collins, ale nabídky se dobrovolně vzdal. Texty k oskarové písni "What a feeling" dodala zpěvačka Irene Cara, kterou slova napadly v autě při cestě do studia v den nahrávání. (Epistemolog)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama