Reklama

Reklama

Klasik

(amatérský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
Česko, 2010, 4 min

Režie:

Jan Veselý

Obsahy(1)

Veselý film představuje Petra Cejpka, Romana Sapíka a Mojmíra Boudu ve své 1. autobusové grotesce s názvem Klasik. (oficiální text distributora)

Recenze (16)

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Když už člověk má pocit, že po autistickém bankomatu nemůže přijít nic smutnějšího, přijde pan Veselý a s grácií sobě vlastní se překoná. U špatných snímků je dobré, že si z nich můžete dělat legraci, můžete vymýšlet bránici trhající přirovnání, jako třeba "horší než Hitler", jáhahaha, hehehe, huhu, uf, ale tohle ve své podstatě není špatný snímek. To je peklem infikovaný opus, který se vymyká zdravému rozumu, smyslu bytí a existenci vesmíru vůbec. Vím, že to má jen čtyři minuty, ale věřte, že ty čtyři minuty můžete zabít mnohem příjemnějším způsobem, třeba vykrvácením. Mohu vám bezplatně poskytnou jedinečný návod, kde se v sedmi jednoduchých bodech dozvíte, jak efektivně vykrvácet: 1. Vyhrňte si pravý rukáv. 2. Voskovou depilační náplasti se zbavte ochlupení na pravém zápěstí (osobně doporučuji Joanna Sensual, hezky voní). 3. Mezi palec a ukazováček levé ruky uchopte žiletku. 4. Plynulým pohybem ruky si podřízněte žíly. 5. Upadněte na podlahu. 6. Litujte toho, co jste právě udělali. 7. Vykrvácejte. ()

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

Ty krávovole... Hromino, hannie? Jste v pořádku? Co sakra berete za psychedelika, že ste tomu narvali hvězdičky?! Podělte se... Odpad nehodný slov... http://vimeo.com/11043533 ps: jedinej Moena má rozum! (o=´pps: drahý Hromový pane, ač vzletně napsáno, nevidím nic o použitých prostředcích )o=´ ppps: ó, mocný pane, poeto tajemný, jistě se musím pokusiti, zdá se, že můj třetí výluh ze Vzácného obočí nemá dostatečných sil (o=´ ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Ambice takových výšin, jaké mají pánové Veselý s Cejpkem, bych opravdu chtěl mít. Snad nikdy mě nepřestanou fascinovat vícejazyčné titulky, jimiž svá videa opatřují – těžko říci však, jaký důvod pro takové činění mají. Já bych si dovolil suše předpokládat, že jsou tihle dva pánové nejspíše toho názoru, že s těmito výtvory dokáží udělat díru do světa, proto své krátkometrážní snímky rovnou opatřují i titulky v jazyce anglickém, německém a ruském. Ne že bych jim chtěl brát iluze – neb brát úmyslně někomu iluze považuji za výsostně těžkou zlotřilost –, ale myslím si, že stín svůj a stín krajiny mlékem a strdím oplývající opravdu nepřekročí. Pár slov k samotnému Klasikovi: jedná se o dílo, které je úplně klasickou cejpko-veselskou groteskou (definici tohoto pojmu viz v mém komentáři k Technické), v níž opět hraje svou roli venkov a maloměsto. Nevyskytují se zde sice hasiči ani koně, ovšem postava hloupého maloměšťáka tu chybět již tradičně nesmí. Ten se tu sice nedostane do nepřímého křížku s hasičstvem, nýbrž se zlomyslným řidičem autobusu. Způsob, jakým se s ním však opakovaně do onoho křížku dostane, je naprosto šílený. Nevím, zda je chlapcům vzorem Osamu Tezuka se svým Astroboyem, ale natáhnout stopáž tak, že plus mínus pětkrát za sebou zopakují ty samé, úplně identické scény, a navrch přidají scénu bez kýžené úsměvné pointy? Nežijeme v dvacátém století, aby se šetřilo filmovým materiálem. A pokud mělo jít o pokus vytvořit nějaké minimalistické filmové dílo, pak mi odpusťte, chlapci, ale jste totální diletanti a prznitelé krásy minimalismu a… a o vaše baráky bych si neopřel ani své kolo. Přese všechny jedovaté sliny dosud ústy mladého cynika vyprsknuté musím však Klasikovi mrzkou 1* dát, neboť hodit jej odpadovým hodnocením do stejné sorty jako snímky o hašení plamene močí, válejícím se chlapíkovi po silnici a nedejbože jakémkoli animačním cejpko-veselském pokusu mi přijde tak trochu křivda, byť kvůli tomu musím spolknout nejednu hořkou slinu. –– Edit: Drahý pane Lachťo, při sledování byl užit silný odvar z šalvěje, neboť jsem zrovna nemocný byl, ovšem zda to mělo vliv na můj zdravý filmový úsudek, to musíte posoudit sám. :)) ()

Easykk odpad!

všechny recenze uživatele

Dal bych i jednu za tu hudbu - ale dosti vtipné?? Víc jsem se nasmál u Y2K a to se tehdy vůbec nic nestalo!! ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Dávám hvězdičku za to, že hudba koresponduje s obrazem. Kde ale pánové Veselý a Cejpek chodí na tyhle své anti-příběhy bez pointy, to bych vážně rád věděl. (936.) ()

Moena odpad!

všechny recenze uživatele

Poruším svoje pravidlo nehodnocení YT klipů kratších několika minut, protože tohle je vážně moc! Jestli jsem dobře viděl, tak autor natočil tři scény a PĚTKRÁT je pustil ve smyčce a vydává to za film. Většina maturitních videí, která jsem za své působení na SŠ zhlédl byla stonásobně kvalitnější a nemají profily na ČFSD. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

"MUHEHE" zvolal Cejpek, když mu jeho gay kámoš Jan Veselý pouštěl Klasika. Film byl neskonale vtipný, hrozně mě rozesmály titulky, to byla jediná chvíle, kdy jsem se skoro připravilna slabý úsměv, ale nekonalo se. ()

wafc odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu kouzelná taškařice. Bránice mi kmitala tak, no tak, kurva tak, že to vlastně ani nebylo zaznamenatelné. Zábavné asi jako bonmoty současného krále českého. Vy jste úkaz, kterému se vyrovná jen slizká brada obtloustlého Korbera a pleška jeho bráchy skinhýda. (Jinak Lachtane, ty seš hroznej vokurka) ()

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele

Víc hlav víc ví, ale tohle by nepochopil ani sedmihlavý drak. Buď si měl už v úterý nařídit budík o pět minut dřív, anebo v pátek už neměl kam spěchat, z práce/školy by ho vyhodili. ()

DeathclawCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Seru na to vezmu teploměr strčím si ho do anusu sednu si za bagrem na plot a dáme 2:0, křeček mi uplete svetr a jitrnice skočí do bazénu, a jaké je počasí? Jdu si dát další dávku Xanaxu !!! ()

Reklama

Reklama