Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékař záchranky František se odstěhuje od své ženy Bohuny ke své nové lásce Heleně. Ta má za sebou několik let trvající manželství s úspěšným spisovatelem Karlem. V něm však díky manželovým záletům nebyla nikterak šťastná. Zdá se, že Františka i Helenu čekají konečně poklidné dny a budou moci teď, na prahu padesátky, konečně prožít svou spokojenou lásku. Jejich nadšení však nesdílejí jejich minulí partneři. Karel i Bohuna si totiž uvědomují, že jim jejich bývalí manželé začínají chybět. A tak se oba, každý způsobem sobě vlastním, snaží vztah milenců rozbít. Když už toho má František dost, opatří pro sebe a Helenu zájezd do Maroka. Je přesvědčen, že zde prožije pěknou dovolenou po boku své milované. Jenže v Maroku se jim ztratí kufry i s penězi a doklady a každého z nich nenapadne nic lepšího než zavolat svému minulému partnerovi o pomoc. Výsledkem je to, že na cestu za nimi se vydává nejen Karel, ale i Bohuna. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (461)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Cinema City Anděl - Mě se tyhle "crazy" komedie moc nelíbí. Je to moc přehnané. První díl byl v pořádku, příjemná komedie ze života, ale tahle dvojka už byla na můj vkus moc bláznivá. Nejvíc se mi líbila dvojice Boudová Langmajer, při jejich scénách jsem se od srdce smál, ale čtveřice Magálová Kaiser Bartoška Holubová mě však moc nebavila. Což bylo dost podstatné, když hrály v 90% filmu. 50% (with J. + T.(MF.) + M.) ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Obří sdružená reklama na Direct Pojišťovnu, Jacobs Café, SodaStream, Dolce Gusto, MasterCard, Armani Jeans (možná i prášek do pečiva, neboť bábovka dostala dost stěžejní roli) v telenovelovém koloritu a s tak vytuněnými aktéry, že cukrkandlové reklamní rodinky proti nim vyhlíží jako fronta před Armádou spásy. A všechny ty ažpodnosnacpané produkty spojuje stupidní zápletka v zoufalých pokusech o situační komiku, aby se mohla dotrmácet až k pointě, kterou nese název... no, jednu výhodu tady přece jenom vidím, víc, než kde jinde, právě tady můžete zjistit, zdali jste už klesli na divácké dno, nebo jestli máte ještě rezervy. Hmm, ať žije pořekadlo JAK NA NOVÝ ROK, TAK PO CELÝ ROK! :-O ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nechápem, čo sa to v poslednom čase deje s českými režisérmi. Poledňáková je legenda, ale mám dojem, že už nejak troškovatie. Angažovať Magálovú do filmu, a v češtine, tak na to treba naozaj silný žalúdok založený na absolútnej strate súdnosti. Film dokáže povzniesť kvalitný herec, ale platí to aj opačne, zlý ho môže zase úplne pokaziť. Nechápem, čo ešte robí na TV obrazovkách, niekto by ju už konečne mal poslať ochotničiť do domova dôchodcov. Ale to nie je jediný problém. Film sám o sebe nemá zmysel komentovať. Je to silená hovadina s trápnymi pokusmi o "inteligentný" humor. Jediný čo za niečo stojí je Bartoška, ale zase to nie je žiadny spasiteľ. 15/100 ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nemám obecně v lásce české filmy, natáčené v zahraničí. Proč si filmaři a herci chudinky kazí případnou dovolenou prací. Proto jsem se vyhýbal i tomuto, obzvláště, když "jedničku" považuji za slabou. Chvílemi jsem si ale říkal, že je film fajn, obzvláště do poloviny děje, tedy do odletu. Pak jsem ale pochopil i já důvod zdejšího nízkého hodnocení. Zmatený děj, vtip velmi zřídka, nepochopitelné skákání mezi scénami v Maroku a Česku, jakýsi pokus o grotesku, celkově slabý scénář. Ovšem několikrát jsem se zasmál, hlavně díky Jiřímu Bartoškovi, hezky zahrál také Jiří Langmajer, Oldřich Kaiser a výstřih Terezy Kostkové. Zato čeština Kamily Magálové mi trhala uši. Jednou a dost. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Řekl jsem si, že se jednou podívám na film tak, jak ho vidí "obyčejný Čech" - tedy v televizi. Samozřejmě jsem tomu nevydržel věnovat pozornost. Reklamní pauzy byly v podstatě milým vysvobozením, protože reklamy na prací prášky a upoutávky na dvacátou osmou letošní reprízu Purpurových řek byly o několik řádů zábavnější než oslizlý produkt Marie Poledňákové. K tomu filmu ani není co říct. Jen že prostě "ne". ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • V době, kdy měli být v Maroku filmařské práce už v plném proudu, vybuchla na náměstí bomba, která smetla restauraci s kavárnou, kde ještě předtím při prvních obhlídkách míst k natáčení Poledňáková se svým štábem obědvala. (SONY_)
  • Celý film byl realizován během 47 natáčecích dní, přičemž 20 se jich odehrálo v Maroku. Štáb tam však pobyl rovných 40 dní. (Robbi)
  • Producent původně s natáčením v Maroku nesouhlasil a kvůli podpoře cestovních agentur navrhoval Tunis nebo Egypt. Režisérka si však lokalitu vyvzdorovala. (Robbi)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama