Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (292)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Trochu to kazí konec, který trvá dvakrát déle, než by bylo nutné. Jinak sympatický film. Tak akorát odkazů pro hororové fandy, tak akorát primitivnějšího humoru pro děti. Tak akorát dvojsmyslů pro dospělé. Nic objevného a člověka zamrzí, že neudělal Norman ten chybějící krůček k něčemu víc ultimátnímu. Ale nezlobím se za to. Na pomezí tří a čtyř. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

ParaNorman je filmem, kde příběh pokulhává za technickým provedením. Slabý animák, na který se dle mého soudu velice rychle zapomene. Plusové body pro mě tím pádem znamená pouze vyzváněcí melodie na mobilu alá Halloween. Upřímně přiznávám, že jsem do filmu jisté naděje vkládal. Nicméně i postavy jsou nezajímavé až běda. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dosti promarněná šance. Výborný námět, který se mohl s přehledem stát novou Koralínou a spol. a děti by si u toho mohli vyměňovat trenky, je zde ovšem většinu času nevyužit. Místo hromady hlášek, odkazů a výborné atmosféry se dočkáme jen slabounkého příběhu a nudných moralitek. Pár slušných nápadů a hlášek se najde, ovšem celkově to vůbec nedrží pohromadě a dospělejší divák se i přes účast zombíků začne ke konci už dost nudit. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka, kterou ocení spíš hororoví fandové, než děcka odkojená Pixarem. ParaNorman není nabytý třeskutým, natož infantilním humorem. I přes ty zástupy duchů a zombies dokonce není ani tak morbidní jako Koralína. Prostě se na něj hezky kouká, a to hlavně díky vymazlené animaci. Mě osobně nejvíc potěšily vtípky a odkazy na hororovou klasiku (Halloween, Pátek třináctého), ale cizí mu není ani sexuální harašení mezi dvěma postavami, z nichž jedna je buzerant... docela odvážný krok. Škoda jen, že těch creepy momentů je tak požehnaně málo. Nejdůležitějším faktorem pro hodnocení se ale ukázalo momentální rozpoložení: vidět to kdykoliv jindy, čtyři hvězdy bych možná nedal. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pověsíme ho - Nemůžeme ho pověsit, je 21.století - Tak ho upálíme.  U tohoto infantilního strašidýlka se nemůžu rozhodnout v hodnocení, ale hrstka podobných hlášek, občasná ulitlá atmosféra a (možná hlavně) závěrečný nenápadný  comming out  (už tak dostatečně vtipného) homosexuála už v deset let animáku (!!) ho přece jen povznáší k lehkému nadprůměru i bonusové čtvrté hvězdě.  Nějak mi to ve své době v doznívajícím boomu animáků uniklo, ale je to zajímavé, byť ta vážná duchářská linka mě tolik nebrala (i když měla svou myšlenku). Ale dobré vedlejší postavy (Otec),Norman poctivě vidí duchy.... a jo, dobrá blbinka. Víte, že byl nedávno Halloween? Doufám, že byl požehnaný. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Film byl vytvořen za použití první stop-motion animace využívající 3D tiskárny ke tvorbě tisícovek unikátních výrazů tváří. (Brousitch)
  • Po záverečných titulkoch sa tu nachádza ešte jedna scéna, kde je ukázaná výroba postavy Normana Babcocka (Kodi Smit-McPhee). (JADIM)
  • Scenárista Chris Butler psal snímek v rozmezí 16 let. (Brousitch)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama