Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

rukay 

všechny recenze uživatele

Velice nápaditý námět, který mne vlastně k tomuhle dílku přitáhl, se rozplyne otřesně rychle. Ač je prvních 15 minut skoro na plný počet (5*), tak s přibývajícím časem to celé nemilosrdně padá přes laciný průměr až kamsi pod něj k soustavnému přemáhání nutkání film ukončit a jít dělat něco podstatně užitečnějšího - třeba kopat jámu a zase ji zahazovat. Kdybych na to šel do kina, asi bych si teď opravdu hodně nadával a tak na oslavu svojí prozřetelnosti raději zruším některé rezervace v Cinestaru. První co Vás po úvodu zajisté trkne je herecké obsazení - třída je tak gendrově vyvážená, že v ní už snad chybí jen jednonohej a retardovanej. Všichni s postavami a tvářemi modelů spodního prádla. (4*) Digitální efekty, jsou spíše podprůměr, akce tu není pochopitelně žádná, a tak aspoň napjatě čekáte jaké že to zajímavé filosofické hádanky si režie připravila. Bohužel - žádné. (3*). Jakous takous invenci si totiž vyplýtvala na první dialog studentů s kantorem. Krátce na to umře navíc i logika, což je u filmu, který je vlastně na logice založený, totální fail. (2*) Poslední půl hodina je utrpení plné nesmyslů, vršení jedné překroucené teorie přes druhou do nepřehledného slepence, aby jsme se nakonec nedozvěděli vůbec ale vůbec nic. Finální rozuzlení o perverzním učiteli to spolehlivě sráží na kolena a Vy máte jako divák pocit, že taková 1*, je vlastně docela hodně. ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Filozofická koverzačka bez jasného cíle. Průběh filmu je docela stravitelný, chvílemi je to skoro skoro až dobré. Bohužel závěr je úplně o ničem a tak film působí jako takové letní rozptýlení, které vyšumí, jen co se objeví závěrečné titulky. Koukatelné to je, ale prostě v rámci žádného žánru mě to ani zdaleka nestačí. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Konverzačné teoretické sci-fi pripomínajúce The Man from Earth, ale nedosahujúce jeho kvality. Negatívnu pozornosť na seba niekedy berie casting a inokedy nedokonalý scenár. Čo sa týka prvého problému, naozaj by som chcel vidieť triedu filozofie, kde všetci študenti vyzerajú dobre. Teda zdanlivo! Chalani sú hezouni ako z gay-porna a baby sa tiež podobajú na Spice girls z rodu Gilmorovcov, nebo tak něco. :) To ale neriešim korektné rasové zastúpenie, na to som už zvyknutý. No a scenár chrlí jednu myšlienku za druhou, čo sa už od témy síce dalo očakávať, ale veľké slová sú tu nakoniec väčšinou použité len počas citovania. Niektoré argumentácie mohli byť práveže vymyslené o dosť lepšie. To nehovorím napríklad o takej logickej chybe, že herci so svetlejšou pokožkou boli na konci viditeľne opálený, aj keď mali vyjsť po roku z bunkru. Slnko je evidentne sviňa a tu sa tvorcom natáčanie na exotickom ostrove zamaskovať nepodarilo. Ale aby som len nekritizoval, treba povedať, že som sa celkom bavil, no to plynie skôr z mojej slabosti pre inteligentné konverzačky. To bol však aj dôvod, prečo som sa na tento film vrhol, takže by som mal byť v podstate spokojný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Začalo to celkom zaujímavo, ale veľmi skoro sa pointa a aj všetky filozofické úvahy s ňou spojené začali zamotávať do lacných konštrukcií a nelogizmov. Chvíľu sa zdalo, že by riešenie hlavnej hrdinky mohlo byť zaujímavé a aj sa mi celkom páčilo, ale koniec ukázal, že vlastne žiadne riešenie nebolo. A učiteľ sa vyfarbil ako žiarlivý a pomstichtivý floutek čo by aj ďalej rád prznil babu svojho žiaka. Začalo to veľkolepo aby sa to potom celé zahrabalo do prízemnej pointy. Tiež mi bolo čudné, že ľudia v Indonézii ako indonézania vôbec nevyzerali (až na jedného). To nestačí ani na jednohubku. 35/100 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

....raději o tři hodiny dříve, než o minutu pozdě....... Je to plné citátů, ale těžkých citátů a rčení. Teorie rozjeté tramvaje a možné výhybky mě dostala. CITÁT - Nenechte se oklamat počty, tak jako tak, je to vražda......... Otázka je jasná - jaká profese je důležitá pro přežití lidstva. Ale není to tak jednoduché. Máte dvacet jedna lidí a do bunkru se jich vejde jen deset. Musí jeden rok přežít. A hlavně někdo musí vybrat těch deset, určených k přežití. Jaké profese jsou důležité? Jaderný fyzik, senátorka, zmrzlinář, elektrikář, harfeník, biofarmář, operní zpěvačka, realitní makléř, astronautka, domovník, vojanda nebo třeba....básník? CITÁT - Do bunkru bychom ho nevzali........... Čekal jsem, že těch 365 dní bude delších, ale nic není tak, jak to vypadá a výběr je prostě sázka do loterie. Mýliti se je lidské.Pak to konečně vše skončilo a to je teprve začátek. CITÁT - Jsem divoká karta........ Jde o úhel pohledu a ten má každý člověk jiný. Důležité je přežít a rozmnožit se. CITÁT - Kdo hlasuje pro mě?....... Příběh je rozložen do několika lokalit a skupin. Divák se nestačí divit, jaké nové skutečnosti vyplouvají pod tíhou atomového výbuchu. CITÁT - Ta logika smrdí sračkami........ Vybrat deset lidí z dvacetijedna podle oboru a zkušeností je velké terno. Až tento film uvidí básníci, asi budou nasraní. Co mi na příběhu vadí, je příšerný hudební doprovod. Tady chtělo něco svižnějšího a v některých scénách smutnějšího. Tahle jednotvárná hudba je nevýrazná. Filosofie není morálka a i logika má své hranice. Čím hlouběji pronikáme do vztahů (sex) příběhu, ničemu se nedaří (rozmnožování). Každý má své hranice. Dá se to na počátku poznat, CITÁT - Lidé mají konstrukční vady........ Tak hurá do dalšího kola a bez kašlání. A to nejste jen květinář. Víte, mám svou úvahu - tolik lidí a takový výběr si žádá klidně pětihodinový příběh a nikdy se nic nedořeší a tak je velká škoda toho podivného konce. Tady tvůrcům nějak došel dech a nebo nejsem filosof a nepochopil jsem, co tím básník chtěl říci. Ale i na tu hudbu a konec je to nadprůměrný a zábavný a poučný příběh. CITÁT - Podle svého vědomí a svědomí......... ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • V jednej scéne v bunkri hrajú študenti Shakespearovu hru "Othello." (Astonko)
  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v různých částech Indonésii, jako je Jakarta, Jáva nebo Sumatra. (Terva)

Reklama

Reklama