Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

Larsis 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční film s velmi pro film netradičním tématem. Ačkoliv se primárně jedná o psychologický námět, snímek utíká překvapivě rychle a svižně. První půlka (logická) rozhodně lepší než ta druhá (hra na city), což je myslím škoda, protože konkrétně z tohoto tématu by se dalo vytřískat mnohem víc. Ale to už je na delší "filosofování"... :) ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Být učitelskej, tak tenhle biják stoprocentně pouštím každý čtvrtletí pravidelně svojí třídě ve třídách a to nemusí ani běžet zrovna hodina psychologie. Pouštěl bych to na úkor řešení nesmyslnejch matematickejch rovnic u tabule, či psaní posranejch diktátu na s/z. Myslím si, že pro mládež velice zajímavej kousek, plnej otázek, plnej věcí k zamyšlení a následně plnej informací. Opravdu se divím, že se film nelíbí! Já byl nadšen. 80% ()

Reklama

rukay 

všechny recenze uživatele

Velice nápaditý námět, který mne vlastně k tomuhle dílku přitáhl, se rozplyne otřesně rychle. Ač je prvních 15 minut skoro na plný počet (5*), tak s přibývajícím časem to celé nemilosrdně padá přes laciný průměr až kamsi pod něj k soustavnému přemáhání nutkání film ukončit a jít dělat něco podstatně užitečnějšího - třeba kopat jámu a zase ji zahazovat. Kdybych na to šel do kina, asi bych si teď opravdu hodně nadával a tak na oslavu svojí prozřetelnosti raději zruším některé rezervace v Cinestaru. První co Vás po úvodu zajisté trkne je herecké obsazení - třída je tak gendrově vyvážená, že v ní už snad chybí jen jednonohej a retardovanej. Všichni s postavami a tvářemi modelů spodního prádla. (4*) Digitální efekty, jsou spíše podprůměr, akce tu není pochopitelně žádná, a tak aspoň napjatě čekáte jaké že to zajímavé filosofické hádanky si režie připravila. Bohužel - žádné. (3*). Jakous takous invenci si totiž vyplýtvala na první dialog studentů s kantorem. Krátce na to umře navíc i logika, což je u filmu, který je vlastně na logice založený, totální fail. (2*) Poslední půl hodina je utrpení plné nesmyslů, vršení jedné překroucené teorie přes druhou do nepřehledného slepence, aby jsme se nakonec nedozvěděli vůbec ale vůbec nic. Finální rozuzlení o perverzním učiteli to spolehlivě sráží na kolena a Vy máte jako divák pocit, že taková 1*, je vlastně docela hodně. ()

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Film tváriaci sa že je o niečom a pritom je o ničom. Jediný moment kedy ma film pritiahol k sebe bolo, keď nám Sophie Lowe ukazovala svoj výber a aj keď z hľadiska logiky nedával zmysel, po citovej stránke by sa im celý ten rok v bunkry žilo v priemere lepšie, než si žijem ja počas svojho celého života. Od USA sa dalo čakať, že to bude brak. Charaktery postáv ničím zaujímavé, z veľkej časti bol film predvídateľný a experimentovanie len na úrovni vymýšľania a žiadneho prežitku suché a nudné napriek tomu, že nám to ich vymýšľanie veľmi efektne servírovali. Skupinka školákov na super škole, kde stále svieti slniečko a každý deň je rajom na zemi. Už len to mi príde nudné a počas celého filmu to bolo jednoliate a predstavovala som si, aké by to bolo, keby sa film odohrával niekde na ponurejšom mieste a filozofovali by väzni alebo čosi podobné. Dokážem si predstaviť omnoho lepšie spracovanie, keby sa niečoho podobného chopili Švédi či Dáni. ()

Jespi 

všechny recenze uživatele

Pffff kde začít. OMLOUVÁM se, že jsem vás hodnotící uživatele před zhlédnutím filmu odrovnal. Bral jsem to tak, že konzumní většina to automaticky zkritizovala, protože to bude náročný film, který málokdo pochopí. Ještě jednou se omlouvám, protože takovou blbost jsem dlouho neviděl. Náročnost oné "filosofie" je v tomto filmu asi jako na střední škole a film se neúspěšně tváří jako brutální myšlenkový experiment. Nápad dobrý, bohužel zpracování nevyšlo. Pár otázek na přemýšlení dostaneme, ostatní je akorát špatně splácaná snaha o chytrý film. Nehledě na to, když už teda budeme polemizovat, co bude pro lidi nejužitečnější během apokalypsy? Že jeden z těch prvků určující přežití bude zlato a jiné drahé kovy ? Ale no taaaak. Země a lidi chcípají, 95% vody kontaminované, stejně tak jídlo a rostliny a páni tvůrci si opravdu myslí, že budou lidé směňovat jídlo za zlato? Kdyby řekli léky, sazenice rostlin nebo cokoliv OPRAVDU užitečného, tak to beru. Ve výsledku by lidi žrali psí konzervy, protože obsahují živiny a dlouho vydrží, ale nechoďte na mě s drahými kovy. Každopádně, stupidních momentů je ve filmu vícero, tohle mi jen nejvíc utkvělo v hlavě. 2* za film 1* za Sophie Lowe a její étericky melancholický výraz. 40% ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)
  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v různých částech Indonésii, jako je Jakarta, Jáva nebo Sumatra. (Terva)

Reklama

Reklama