Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominik je normální kluk. Má mnoho přátel, tu nejvíce sexy holku na škole, bohaté rodiče a dostatek finančních prostředků na nákup značkového oblečení. Ale jeden nevinný polibek všechno změní. Začíná se stranit okolí, všechen svůj čas tráví u počítače. Schází se s neznámou dívkou, která ho zavede do „místnosti sebevrahů“, ze které není úniku. Chycen do pasti utkané z jeho vlastních emocí, se Dominik zaplétá do sítě intrik a postupně ztrácí to, čeho si nejvíce vážil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Rosana 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, který zachycuje niterné pocity chlapce, Emo. Vysvětluje, co to vlastně znamená, obnáší, jak se může člověk stát emo, jak snadno lze upadnout do deprese, stát se závislým na internetu a jak je možné, že člověk ze zajištěné rodiny ztratí jakoukoliv motivaci k životu. Realistický film s pocity rodičů chlapce i všech ostatních hrdinů laškující s motivem sebevraždy natočený s lehkostí a poetikou. Film krásně doplňují animace ilustrující virtuální svět, do kterého hrdinové unikají. Člověk až žasne nad dokonalostí díla a mladým režisérem, který toho tolik ví. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Milí rodičové, pokud nechcete, aby se z vašeho dítka stal přiteplený emař, tak se mu proboha věnujte, serte na kariéru a už vůbec nepošukávejte s někým jiným! Jo, jo... sice jsem si odnesl dost povrchní poselství, ale vyčítat mi to nikdo nemůže, protože přesně takhle povrchní je celý film. Sala samobójców se snaží vyjádřit k mnoha nešvarům soudobé společnosti, ale by to všechno stihl, snižuje se ke stereotypům a samoúčelné hře na efekt (ta ve všech směrech příjemná a oku lahodící "virtuální realita" má slova jen podtrhuje). Hlavní hrdina tak zákonitě musí mít ty nejhorší rodiče na světě (tzn. že na něj nemají moc čas :-) a ve spletitých sítích internetu narazit na tu nejmanipulovatelnější vymletou krávu. Tedy takovou hromadu klišé, jsem fakt nečekal. Nejhorší přitom na snímku je, že prostě a jednoduše totálně nebaví. Technická stránka a herci jsou OK (za to ta 1,49*), ale subjektivně to trvá tak 2x déle než ve skutečnosti a opravdu jsem měl problém, dokoukat to do konce. JFL to vystihl hodně dobře. ()

Reklama

SjamK 

všechny recenze uživatele

Jistou působivost tomuto snímku určitě nelze upřít. Hlavně díky herectví Jakuba Gierszala mají určité momenty skutečně sílu, vše korunováno závěrečnými minutami. _ALE_ Nechce se mi říkat, že Místnost sebevrahů je mainstreamový film, jenže má k němu rozhodně blíž než k seriózní psychologické studii. S tím jsem měla trochu problém. V některých ohledech působí scénář dosti zjednodušujícím dojmem, neuchopujíce problém v celé své šíři a hloubce. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námet skvelý, potenciál kolosálny. Ale v konečnom dôsledku to napriek tomu akosi zaostalo za očakávaním. Myslím si, že z takéhoto námetu sa dalo vyžmýkať oveľa viacej. Aj keď po scenáristickej stránke to nebolo rozohrané najhoršie, a malo to nábeh na skvelý film. O to viac ma zarazili tie obrovské anti-logické myšlienkové pochody rozmaznaného Dominika, ktorý sa poriadne opustil a radšej si obľúbil život vo virtuálnom svete. A práve tu podľa mňa prišlo k tomu nevyužitiu celkového potenciálu, lebo sa film akosi až príliš uzavrel do tejto slučky, odkiaľ už nebolo úniku. Finále bolo samozrejme ohrumujúce! Keď to porovnám s filmom Ben X, kde je námet podobný a dokonca je to o 4 roky starší film, tak Sala samobójców sa na tento belgický film nechytá ani náhodou! ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Když chceš moc, nemáš nic. Místnost sebevrahů se snaží obsáhnout vše: vyprázdněné rodinné vztahy, přistěhovalectví, sebepoškozování, přemíru financí, závislost na počítačových hrách, citovou vyprahlost, přezíravost, špatnou výchovu, snobismus, neohleduplnost, bla bla bla, blablabla,... Snaží se to zobrazit moderně, šokantně, zároveň umírněně (aby na to mohly koukat děti), didaktivně, artově, bla bla bla, blablabla,... Pak se divte, že výsledek stojí za starou bačkoru. Jediné, co bych filmu přiznal jako plus, ač nechtěné, že skrz tento galimatyáš ukazuje, v jakém zmatku žijeme. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Když se Dominik (Jakub Gierszał) poprvé podívá do místnosti sebevrahů, lze si povšimnout různých hrobů. Jeden z nich uctívá památku frontmana skupiny Nirvana Kurta Cobaina, který spáchal v roce 1994 sebevraždu. (vyfuk)
  • V hudobnom podklade filmu sa objavila aj skladba „Nothing To Lose“ od kanadskej kapely Billy Talent. (metal.storm)
  • Film získal na 19. ročníku Art Film Festu (Trenčianske Teplice, Trenčín) ocenenie Modrý anjel za najlepšiu réžiu. (rudeboy)

Reklama

Reklama