Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Už samotná myšlienka zparodovat Vreskot (aj keď sa samozrejme vtipkuje aj na účet iných filmov) sa mi zdá pochybná, pretože objekt sám sa už nebral veľmi vážne. Humor má navyše nevalnú úroveň, je často predvídateľná, čo je u humoru dosť podstatná chyba. Aj v hlušine sa ale nájde pár perličiek. Len to mohlo byť všetko vzaté z inej stránky. Napríklad sa tu mohol spracovať aj nejaký inteligentný dej, ktorý by nás príbehom sprevádzal a zároveň si robil vtipne srandu z tých rádoby klasík ako je "Piatok trinásteho", "Haloween", "Tajomstvo minulého leta", "Vreskot" ... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Je to tak strašně blbé, až je to často hodně vtipné, osobně jsem se u toho nasmál dost a dost. Vřískot je podle mě sračka (a Tajemství loňského léta snad ještě větší) , která si o zparodování přímo říkala, a tomuhle filmu se to prostě povedlo. Aby to ale podle mě fungovalo, musí mít člověk v paměti parodované originály, což v kombinaci s některými narážkami na dobové věci podle mě povede k tomu, že tenhle film bude rychle stárnout (už teď mi přijde hodně zaseklý v době svého vzniku) a jeho vtipnost se bude vytrácet (byť je samozřejmě možné, že něco je vtipné samo o sobě, i když člověk nezná originál). Btw. Carmen Electra je zde naprosto oslňující. ()

Reklama

oli.G 

všechny recenze uživatele

Pod filmom je podpísaných 6 scenáristov a na výsledku je to jednoznačne poznať. Nad niektorými vtipmi sa nepousmeje ani len nadpriemerne inteligentný prvák základnej školy, niektoré sú ale tak trefné a zábavné, až to vyzerá, ako by sem ani nepatrili a dostali sa sem omylom z nejakej inej a podstatne inteligentnejšej paródie. Bohužiaľ, nechutné a nevkusné útoky na bránice priblblého amerického publika dokážu pokaziť dobrý dojem a divákovi zostáva len za hip-hopového rytmu záverečných titulkov premýšľať, ktorý z klanu Wayansovcov by zaslúžil vykastrovať... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zhulený a nadržený otrocký spletenec zparodovaných scén z jiných filmů, kde na každý z těch pěti dobrých fórků (Vymítač ďábla, Dawson, rasistické vtípky...) připadá dalších 20 až 30 buď pubertálně trapných, ultratrapných nebo nejtrapnějších v historii kinematografie (obzvlášť mě serou neustálé narážky nato, že jde o film). Stejného vzorce se pak drží i všechna pokračování. Přiznávám, že ve své době se mi to nemálo líbilo, dnes se zato hluboce stydím. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí traileru jsem se nemohl dočkat na film. Já sám jsem fanouškem hororu (ale ne typu Vřískot). Byl jsem velmi spokojen s tím, co mi bratři Wayansové předvedli. Je tu ale jeden problém. Několik vtipů nepochopíte pokud jste neviděli parodovanou předlohu, což asi hodně lidí odsoudí. Ale já vás upozorňuji - dodívejte se až do konce... Děsnej Biják dává výrazu "erotická zábava" nový rozměr, protože ty scény jsou opravdu k popukání. Obsazení je velice příjemné. Výstup Shannon Elizabeth je velice zábavný. Marlon Wayans je jasně nejlepší součástí filmu. I celkem neznámí herci předvádí skvělou práci, hlavně Anna Faris. Některé gagy jsou neskutečně k popukání a válet se po zemi budete asi dva dny (hlavně u parodie na Matrix), ovšem některé jsou přeci jen trapné. Scénář je opravdu dobře napsán i přesto, že některé scény jsou přesnými kopiemi parodovaných filmů, hlavně Vřískotu. Děsnej Biják se stoprocentně zapsal do dějin parodií zlatým písmem. Ale musím být přeci jen o něco přísnější. Dávám průměrné hodnocení. K parodiím typu Žhavé Výstřely či Policejní Akademie to má daleko. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (44)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 157 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 278 mil. (NIRO)
  • Režisér Keenen Ivory Wayans si zde zahrál malou roli. Můžeme ho vidět v kině, když běží trailer ke smyšlenému filmu "Amistad 2". (Stocki)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama