Reklama

Reklama

V zemi Jane Austenové

  • USA Austenland (více)
Trailer

Láska Jane Hayes (Keri Russell) k dílu spisovatelky Jane Austenové jí komplikuje vlastní život. Protože by se také ráda stala hrdinkou milostného příběhu, celý život si šetří peníze na cestu do Austenlandu, výstředního rekreačního komplexu, ve kterém se hosté ocitnou uprostřed období regentství. Vyzbrojena čepcem, korzetem a výšivkami se Jane snaží zbavit nálepky staré panny... ale poznat, kde končí sen a začíná skutečný život — a možná skutečná láska — není vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (108)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Nádherná ukázko toho, že splnění vlastních snů nemusí být až taková zábava. Čekala jsem spíše parodii na romány Jane Austenové, ale to se nestalo. Vlastně jde spíše hořkosladký příběh s prvky romantické komedie o tom, že každá doba má své klady, ale i zápory, jako například nošení korzetu, či hodiny únavné konverzace u vyšívání. Výborné herecké obsazení a luxusní závěr (nemyslím happy end, ale to co dokáže s historií udělat bláznivá Američanka) mne vážně pobavily, takže i když na romantiku moc nejsem, tomuto snímku dávám jednoznačně plný počet. PS: John Joseph Feild je fakt šmrncovní kus chlapa. ()

xKatiex 

všechny recenze uživatele

Ja viem, ja viem, je to v podstate riadna sranda, ale pri 90% filmu som mala pocit, že je to strašne úbohé - až príliš na to, aby som si mohla povedať, že celkom fajn oddychovka. Asi nerozumiem tomu "morónskemu" zmyslu pre humor a nadsádzke...A to nie som takú Austenovský puritán. Škoda, ak by som bola tak šialene zamilovaná do pána Darcyho ako hlavná hrdinka, možno by som to nebrala tak tragicky. ()

Reklama

Sammya 

všechny recenze uživatele

To byla boží ptákovina :D knihu jsem četla a poměrně mě bavila, i když mi teda přišla v podstatě úplně stejná jako Já a pan Darcy. Každopádně film jsem chtěla vidět, protože všechno, co souvisí s Austenovou, mě baví. Musím říct, že i když mám pocit, že ten film z toho příběhu udělal ještě větší frašku než to působí v té knize (vlastně je to taková až parodie na tu knihu, come on, polonahý černoch s bradkou má působit uvěřitelně?), tak jsem se dost zasmála. Jasně, každou chvíli byl facepalm a cringing, ale pobavilo mě to, i když někdy jen tím, že to bylo tak směšný. Bylo to prostě všechno uvedené do extrému. No, co se divím, film, kde je Jennifer Coolidge, nikdo nemůže brát vážně ("You died?!" :D). Obsazení se mi líbilo, obzvláště JJ Feild (nemohla jsem v něm nevidět pana Tilneyho), James Callis a ten jeho knírek, Jane Seymour a Georgia King, všichni byli skvělí. Škoda, že tam nebylo víc scén s těmi herci v zákulisí Austenlandu. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Z počátku jsem moc nadšená nebyla. Vypadalo to na klasickou a nudnou romantiku, historického profilu. Ovšem za polovinou zjistíte, že je to docela vtipná a slušivá Jane Austen. A ten konec mě dostal asi nejvíc. Dejte tomu šanci =) Příjemné. Mimochodem JJ Feild měl být panem Darcym už od prvopočátku původního románu Pýchy a předsudku =) ()

AduskaV 

všechny recenze uživatele

Podle traileru jsem nečekala žádný zázrak, ale výsledek mě opravdu překvapil a nesmírně potěšil. Jako velký fanoušek Jane Austen jsem byla připravena na horší, ale děj nebyl vůbec povrchní a z hereckých výkonů bych ráda vyzdvihla Jennifer Coolidge, která svou postavu jednoduše musela parodovat, aby se dočkala úspěchu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Anglii. (Terva)
  • Když se na letišti ukáže, že je Martin (Bret McKenzie) novozélandský herec, posmívá se mu "Mr. Henry Nobly" (JJ Feild), že určitě musel hrát v Austenlandu proto, že nedostal roli v Hobitovi (2012). Ve skutečnosti hrál Bret McKenzie jak ve filmové sérii Hobit, tak i v sérii Pán prstenů, a to elfa Lindira. (venalce)

Reklama

Reklama