Reklama

Reklama

V zemi Jane Austenové

  • USA Austenland (více)
Trailer

Láska Jane Hayes (Keri Russell) k dílu spisovatelky Jane Austenové jí komplikuje vlastní život. Protože by se také ráda stala hrdinkou milostného příběhu, celý život si šetří peníze na cestu do Austenlandu, výstředního rekreačního komplexu, ve kterém se hosté ocitnou uprostřed období regentství. Vyzbrojena čepcem, korzetem a výšivkami se Jane snaží zbavit nálepky staré panny... ale poznat, kde končí sen a začíná skutečný život — a možná skutečná láska — není vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (108)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Rozesmál mě komentář VenDulin85. Ten její lingvistický termit romantyčkoidní je prostě kouzelný a já se s ním plně ztotožňuji! Jako tedy od přírody romantyčkoidní holka musím přiznat, že ač se tahle komedie může většině kritiků nelíbit, mě si získala. Mám výhodu, že nemám s čím srovnávat. Nečetla jsem ani jednu knihu spisovatelky Jane Austen, ale pochopila jsem, o co v jejích románech asi jde. Pro mě je to celkem švihlá, velmi vtipná, velmi milá, svižná komedie, kde si mě naprosto získal John Joseph jako Henry Noble. Některé momenty se mi ale zdály až příliš ztřeštěné. Hlavně ten závěr :-) ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Jsem toho názoru, že když někdo točí nadsázku, místy až na hranici s parodií, měl by především znát a mít rád žánr, který paroduje, nadsazuje a v tomhle případě by taky měl mít rád Jane Austenovou, její knihy. Jedině tak může vzniknout něco inteligentního, vtipného, příjemně nadsazeného. To není tenhle případ - žánr tvůrci moc neznají, knihy sice četli, ale neměli k nim vztah. V Austenlandu je všechno špatně - přehrávání, přemrštěná grotesknost, podtržení stereotypů. Bojím se, že hlavním cílem bylo spíš dát hold knihám Jane Austen, protože koneckonců výhradně pro její početné čtenářky je film určen, ale Jane Austen používala ironii a inteligentní humor. Ten tady nehledejte. Je to povětšinu času neskonale trapné, blbé a bez nápadu. 20% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jane Seymour je pořád neskutečná kočka, a to už i v době, kdy už je tady mezi námi sedmou dekádu. Neskutečná ženská a už jen pro ni mi stálo za to se na tenhle film podívat. Američanka, která si chce splnit svůj sen a ocitnout se ve světě Jane Austenové, tedy jen formou kostýmů a dobového vybavení. V podstatě Disney Park pro zastydlé panny, které sní o svém panu Darcym. V konečném důsledku je to celkem ucházející komedie, která se v závěru mění v romantickou blbinu. ()

Simbet 

všechny recenze uživatele

Vůbec se nestydím dát tomuto filmu pět hvězdiček. Jsem velká milovnice Jane Austen, takže jsem od nějakého patvaru v podobě Disneylandu á la Jane Austen nic nečekala. Možná proto jsem byla tak mile překvapená. Všechno je nabubřelé, růžové, ale také velmi vtipné. Vůbec bych se nezlobila, kdyby mi někdo nabídl možnost, jet do takového Austenlandu. Kdyby mi k tomu navíc dělali společnost dokonalý gentleman JJ Feild nebo sexy Bret McKenzie, ke štěstí by mi asi nechybělo nic. A tak mi nezbývá než tiše závidět Keri Russell, která si toto všechno užila. V porovnání s její Austenománií jsem naprostý břídil. Omezila jsem se pouze na časté sledování filmů podle Jane Austen a čtení jejích knih a také v rozkošných šálečcích. Teprve po shlédnutí Austenlandu je mi jasné, co mi doma všechno chybí :) Ne, vážně, film je trochu přehnaný, ale nepostrádá vtip, například "sehnali nám auto z osmnáctého století" nebo "nesehnal jsi práci v Hobitovi" atd. Výborným hereckým výkonům kraluje podnikatelská potvora v podání Jane Seymour a botoxová Jennifer Coolidge v růžovém, která je naprosto skvělá. A JJ Feild, hmm..... Komentář jsem psala s prvními dojmy. Od té doby se na film dívám denně, abych si zvedla náladu a tak jsem ho přeřadila do oblíbených. Možná jsem trošku cvok, ale konec konců Prince z Persie jsem také viděla často po sobě, ale narozdíl od Prince, nemusím téměř žádnou část přetáčet, protože mě neunavuje. Pro mě opravdu dokonalé. TALLY - HO! ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Celé to bylo takové austenovsky sladce ulepené, až do okamžiku, kdy jste najednou nevěděli, kdo to na koho hraje, a co je vlastně skutečné. Pak to začalo být skutečně zajímavé. Uvažuji o tom, jestli to náhodou nebyl záměr, aby se nám ženám dostalo ponaučení o tom, že romantické filmy mají s realitou pramálo společného a jsou v tomto ohledu spíše matoucí. A právě těch posledním 20 minut, kdy austenovská romantika dostala na frak (jen proto, aby ji nahradila ta hollywoodská), podstatně vylepšuje celkový dojem z filmu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Anglii. (Terva)
  • Když se na letišti ukáže, že je Martin (Bret McKenzie) novozélandský herec, posmívá se mu "Mr. Henry Nobly" (JJ Feild), že určitě musel hrát v Austenlandu proto, že nedostal roli v Hobitovi (2012). Ve skutečnosti hrál Bret McKenzie jak ve filmové sérii Hobit, tak i v sérii Pán prstenů, a to elfa Lindira. (venalce)

Reklama

Reklama